28. 2. 2019 | Martina Kramerová

Postup je odměna! Všem děkujeme za podporu, říká předseda klubu Daniel Sadil

V úterním boji o všechno zažíval infarktové chvíle také Daniel Sadil. Po vítězství a postupu do play-off měl stejně velkou radost jako hráči, trenéři i fanoušci. Pro předsedu klubu znamenal velký úspěch mnoho – pořádnou odměnu i zadostiučinění . Stadion totiž dokázal něco, co se dlouho nepovedlo. Kromě díků vůči samotným hokejistům a koučům nezapomněl vyzdvihnout ani práci všech lidí, kteří se okolo litoměřického hokeje pohybují. Právě oni podle něj zásadním způsobem pomohli k tomu, kam se kališníci vyšvihli.

Martin Kadlec proměnil důležitý nájezd a vyrazil se radovat z vysněného postupu. Vzápětí se na něj nabalili i ostatní hráči a Stadion mohl slavit. Skvělé pocity v tu chvíli zažíval i Daniel Sadil, pro něhož je účast v play-off krásným úspěchem.

„Po skončení utkání na Kladně jsem byl plný emocí, které jsem projevoval před trenéry, hráči i všemi ostatními, kdo se o litoměřický hokej starají. Postup je pro nás asi ta největší odměna za celých sedm sezon, co hrajeme v téhle soutěži. Promítly se mi příběhy, které jsme za ty dlouhé roky prožili. Ač byly některé hodně smutné,“ přiznal předseda klubu, co se mu během nezapomenutelných okamžiků honilo hlavou.

Neopomněl zmínit ani to, jak byly poslední týdny pro Stadion z pohledu hráčského kádru náročné. „Do play-off jsme se dostali v nelehké sezoně, jež se vyvíjela zpočátku velmi dobře, ale kvůli tomu, že nás v lednu opustilo jedenáct hráčů, kteří šli do extraligy, hráli jsme poslední měsíc s úplně překopaným týmem. Museli jsme všichni každý den vydávat veškeré možné úsilí, abychom dali tým dohromady a poslední zápasy měli s kým hrát,“ poodhalil, jaké období mají on i jeho spolupracovníci za sebou.

Proto poděkoval nejen celému týmu, ale také všem, kdo se okolo litoměřického hokeje pohybují a podíleli se na tom, že v úterý na ČEZ Stadionu propukla obrovská radost a euforie. „Chtěl bych zdůraznit, že jsem hrozně moc pyšný. Nejen na sportovní úspěch hráčů a trenérů, kterým patří velký dík, ale také na práci všech lidí okolo. Počínaje mnou, přes pana Tvrzníka staršího, realizační tým, funkcionáře a členy výboru. Ať je to pan Bohumil Klepetko, ředitel klubu Jan Fišera a další. Bez jejich pomoci bychom k takovému úspěchu nikdy nedošli,“ chválil.

„Musím vyzdvihnout také lidi z města. Pomáhá nám i můj velký kamarád Karel Krejza. Nejde vyjmenovat všechny, ale děkuju všem, kteří nás podporovali ve chvílích, kdy klubu nebylo nejlíp. Vždycky jsme se na ně mohli spolehnout a přijít požádat o pomoc,“ vysvětlil, proč si takových lidí moc váží.

„Všichni jsme se hokej společně učili dělat co nejlépe. Rozhodně to nebylo jen o financích. Teď už víme, na koho se můžeme spolehnout. Víme, že když je potřeba někde máknout, tak nemusíme prosit a doprošovat se. Pomoc je víceméně automatická a já si toho moc vážím,“ dodal.

Na závěr zmínil i skvělé fanoušky. Velký dík patří také fanouškům. Za to, že nás vždy skvěle podporovali a podporují. Zároveň bych jim za celý náš oddíl chtěl popřát, aby si play-off a všechny jeho zápasy užili tak, jak si je budeme chtít užít my. I my si samozřejmě přejeme, abychom třeba došli co nejdál, ale favoritem tohohle příběhu je Jihlava. I když by bylo příjemné, kdyby pro nás ještě nekončil,“ uzavřel Sadil.