12. 2. 2019 | Vít Trubička

Jde do tuhého! Stadion čeká těžký dvojzápas se Slavií a Vsetínem

Náročný program mají před sebou litoměřičtí hokejisté v následném období. V jeho rámci se utkají doma se Slavií a venku se Vsetínem. A to během dvou dnů. Ovšem každý z těchto soupeřů má trochu jiné ambice, zatímco Valaši bojují o čelní pozice, Slavia pak o šanci pro postup do play-off. Stadion bude chtít jistě urvat maximum, aby se udržel na současných pozicích

Jako první čeká na hráče Litoměřic duel s pražskou Slavií. Sešívaní se po delší sérii porážek odlepili ke střídavým výhrám a prohrám. V posledním kole přestříleli Třebíč vysoko 6:1, ovšem o kolo předtím padli v Ústí nad Labem. Stále se ovšem nemohou dostat na vítěznou vlnu, i proto jim dlouhou dobu náleží jedenácté místo, na postup do play-off ale ztrácejí již jen devět bodů.

Sešívaní během vítězného utkání s Třebíčí

Nejproduktivnějším hráčem Slavie je po odchodu Jana Veselého Martin Šagát. Slávistický útočník je úspěšný zejména v asistencích, kterých má na svém kontě již 24. K tomu přidal čtyři gólové trefy. Pozice nejlepšího střelce patří Lukáši Krejčíkovi a jeho třinácti úspěšným zásahům. Gólmanskou jedničkou posledních dnů je Dominik Šorf. Úspěšnost jeho zákroků se po předchozím kole zastavila na rovných devadesáti procentech.

Proti Slavii má Stadion v aktuální sezóně velkou úspěšnost. Sice v úvodním zápase na ledě v Edenu soupeři podlehl, od té doby již zaznamenává samé výhry. V domovské Kalich Areně tříbodové, na soupeřově ledě dvoubodovou po samostatných nájezdech.

Valaši vystoupali až na druhé místo!

Vsetínskému týmu jeho druhá sezóna v Chance lize vychází velmi úspěšně. Byť v současné době odrazil zápasem s Porubou třízápasovou sérii proher, ve které Valaši nevyzráli na Třebíč, Litoměřice a Frýdek-Místek. I tak se dostal až na druhé místo s jednobodovým náskokem na třetí Kladno. Procento šancí má Vsetín i na první místo, na Jihlavu ale ztrácí již třináct bodů.

8
Tolik gólů chybí Luboši Robovi k překonání rekordu Vítězslava Bílka ze sezóny 2015/16.

Valaši spoléhají na produktivitu dvojice Luboš Rob a Antonín Pechanec. Oba dva jsou mezi pěti nejproduktivnějšími hráči celé Chance ligy, přičemž Rob tabulce s 62 kanadskými body vévodí. Pechanec má jen o čtyři body méně. Oba se vykrývají v počtu vstřelených gólů a asistencí, zatímco Luboš Rob se prosadil již ve 38 případech, Antonín Pechanec zapsal 39 asistencí.

Proti Vsetínu se Stadionu v domácím prostředí nedařilo, v obou dvou případech si odvezl výhru z Kalich Areny valašský soupeř. To se ale nedá říct o prvním duelu, který byl odehrán na Lapači. Stadion se zrovna trefil do nepříznivého vsetínského období a Lapač vyplenil výhrou 6:3. I to dává litoměřickým hokejistům naději na další úspěšný výsledek.

Stadion se stále drží na osmé tabulkové příčce

Již dlouhou dobu patří litoměřickému celku poslední místo zaručující postup do vyřazovacích bojů. Od předchozího duelu se Slavií střídá pravidelně třízápasové série výher s jedno či dvouzápasovou sérií proher. Také se víceméně stalo pravidlem, že závěrečné rozdíly ve skóre činí alespoň tři branky. To stačilo kališníkům k zisku 82 bodů, přičemž stejný bodový zisk má i dvojice týmů z Hané Přerov a Prostějov. Všichni tři navíc ztrácejí na pátý Havířov jen dva body. Ovšem zespodu se na ně stejným bodovým ziskem tlačí Frýdek-Místek.

Produktivitu Litoměřic táhne dvojice Markus Korkiakoski a Martin Kadlec. Finskému forvardu patří první místo díky 24 vstřeleným gólům a 29 asistencím. Kadlec pak již dorovnal bodový zisk Jana Kloze, který již hájí barvy pardubického Dynama, svými 21 góly a 27 asistencemi. Nutno však říct, že Kadlecovi k tomuto stačilo jen 37 utkání, kdežto Kloz jich potřeboval 45. V počtu asistencí se na oba ještě dotahuje kapitán Aleš Pavlas, jemuž se povedlo přihrát na gól již v 25 případech.

Litoměřický tým jistě v obou těchto zápasech bude chtít naplno bodovat, aby se udržel na současné pozici, či ještě postoupil tabulkou výše. Zejména proti Vsetínu to bude jistě velmi náročný úkol, ovšem ani Slavia není úplně jednoduchý soupeř. Domácí utkání se Slavií začíná ve středu 13.2. od 18 hodin, venkovní valašské střetnutí pak o den později v 17:30. Oba zápasy můžete sledovat na Hokejka TV.