10. 2. 2019 | Martina Kramerová

Ligový restart je tady! Stadion vyráží na horkou půdu vedoucí Jihlavy

Po reprezentační pauze se opět rozjíždí kolotoč Chance ligy. Stadion přes týden zbrojil síly, které chce zužitkovat hned v pondělí, kdy se představí na ledě jihlavské Dukly. Mužstvo z Vysočiny však neohroženě vládne tabulce a Litoměřice už letos dvakrát srazila. Podaří se jí to i potřetí, nebo si kališníci odvezou důležité body a udělají další krok na cestě do play-off?

Údaje před
54. kolem

1. místo (105 bodů)
Postavení v tabulce
8. místo (82 bodů)
183:138
Skóre
158:139
Lukáš Anděl (17+29)
Nejproduktivnější hráč
Markus Korkiakoski (23+29)
Matěj Pekr (26 gólů)
Nejlepší střelec
Markus Korkiakoski (23 gólů)
Jan Pohl (8+20)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (6+24)
Niklas Lundström 92,28 %
Jan Brož 91,51 %
David Honzík 85,37 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 89,96 %
Martin Michajlov – 92,68 %
Daniel Dvořák – 90,71 %
Jihlava – Kadaň 11:1
poslední utkání
Litoměřice - Benátky 6:2

Před reprezentační přestávkou se Stadion rozjel k parádním výsledkům a urval hned tři vítězství v řadě. Kališníci během jediného týdne zdolali Porubu, Vsetín i Benátky a zapsali důležitých devět bodů. Navíc všem soupeřům nasázeli po šesti brankách.

Poslední triumf se urodil na ledě Kalich Areny, kde Litoměřice srazily středočeské Benátky. Gólově výhru zařídili autor dvou tref Markus Korkiakoski, exbenátecký Jiří Průžek, premiérový střelec Vojtěch Kropáček, navrátilec z Pardubic Daniel Voženílek a druhý nejlepší snajpr týmu Martin Kadlec.

Po týdenní soutěžní pauze však na Stadion čeká soupeř z nejtěžších. Svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka vyrážejí na horkou půdu Jihlavy, která suverénně vládne ligové tabulce. Hráči Dukly za sebou mají už 36 vítězných zápasů s velmi lichotivým skóre 187:109. I přesto, že má druhý Vsetín odehráno o jeden zápas méně, má na něj mužstvo z Vysočiny v celkovém pořadí už třináctibodový náskok a kráčí za titulem nejlepšího týmu základní části.

S Chance ligou se před krátkou pauzu Jihlava rozloučila nejinak než vítězně, když rozstřílela Kadaň 11:1. Ani Litoměřice si však na nedostatek formy nemohou stěžovat. Může je strašit jen lehce negativní bilance, kterou s Duklou v této sezoně mají.

Bilance pro Duklu. Vyrovná ji Stadion?

V prvním vzájemném měření sil sice kališníci dominovali, zbylá dvě utkání ale prohráli. V Kalich Areně brali v rámci 9. kola na konci září výhru 4:3 v prodloužení, na ledě Jihlavy pak v polovině listopadu padli 2:5. Nejhůř Stadion dopadl mezi Vánocemi, kdy doma dostal od Jihlavských sedm gólů a prohrál 1:7.

2:1
Bilance vzájemných zápasů letos zatím hovoří pro Jihlavu.

V útoku hrozí především Matěj Pekr, jenž zaznamenal už 26 branek. Litoměřický Markus Korkiakoski mu však se svými třiadvaceti zásahy dýchá na záda. Z pohledu celkové produktivity si naopak lépe vede Fin v dresu Stadionu. K tučnému počtu branek totiž přidal ještě 29 asistencí. Nejproduktivnější hráč Dukly Lukáš Anděl naopak prozatím nasbíral „jen“ 17 tref a 29 nahrávek.

Oba týmy během reprezentační pauzy natrénovaly a restart Chance ligy budou chtít oslavit vítězstvím. Stadion navíc stále bojuje o play-off a každý bod je pro něj cenný. To přiznal i navrátilec z Pardubic Daniel Voženílek.

„Sice to bude po pauze pro oba týmy těžké, ale zároveň to bude pro oba stejné. Jihlava je hodně dobrý soupeř, takže každý bod, který tam urveme, bude hodně cenný. Musíme se dobře připravit a snažit se, co to půjde, abychom si udrželi pozice pro play-off a zůstali v postupové osmičce i po všech šedesáti kolech,“ burcoval.

Duel na Horáckém zimním stadionu začíná v pondělních 17:30. Pokud nevyrážíte přímo do Jihlavy, můžete sledovat živý přenos na Hokejka TV.