3. 2. 2019 | Martina Kramerová

Těžký zápas. Výkon nebyl optimální, ale góly nás uklidnily, říká Voženílek

Po několikazápasové anabázi v extraligovém Dynamu se Daniel Voženílek opět objevil na litoměřické soupisce a v uplynulém týdnu zasáhl v dresu kališníků do tří duelů. A do sestavy se vrátil stejně tak, jak ji opustil. Parádními výkony. Ve Vsetíně navíc oslavil návrat vstřelenou brankou. Teď se trefil i před domácím publikem, když svým gólem pomohl zničit Benátky. Přestože Stadion vyhrál o čtyři branky, nebylo utkání se Středočechy podle jeho slov herně vůbec jednoduché. „Těžký zápas. Potřebovali jsme body a náš výkon nebyl optimální. Ale povedlo se nám zvítězit. Jsme moc rádi,“ hodnotil vítězný mač dvaadvacetiletý forvard.

Kališníci porazili Benátky vysoko 6:2. Jak zápas vypadal z vašeho pohledu?
Byl to pro nás těžký zápas, protože jsme potřebovali body. I když přijely Benátky, jsou zápasy s papírově slabšími soupeři hodně náročné. A takový byl i tenhle. Náš výkon sice nebyl optimální, ale povedlo se nám zvítězit a jsme moc rádi za tři body, které jsou pro nás hodně důležité.

Soupeři chybělo několik hráčů. Mohl vám pomoci právě i fakt, že hosté přijeli v okleštěné sestavě?
Benátky sice hrály jen na tři lajny, ale na takové věci jsme se nechtěli ohlížet. Chtěli jsme získat tři body a na to, jestli hrají v plné nebo neúplné sestavě jsme vůbec nekoukali.

3/2
Po návratu z Pardubic odehrál Voženílek tři duely. Hned dvakrát zaznamenal gól.

Myslíte si, že přesvědčivý výsledek odpovídá také předvedené hře? Nebo je celkové skóre pro Benátky až moc kruté?
Úplně bych neřekl, že výsledek odpovídal hře. Jak už jsem říkal, utkání od nás nebylo úplně optimální. Začátek byl z naší strany hodně nervózní, ale pak nám tam napadaly nějaké góly, které nás uklidnily. Za vítězstvím jsme si šli určitě víc než soupeř. Ani Benátky však nepředvedly úplně špatný výkon.

Říkal jste, že se vám herně příliš nedařilo. Co kromě gólů bylo pro triumf nejzásadnější?
Podle mě bylo nejdůležitější, že jsme sice první třetinu herně nezvládli tak, jak jsme měli, ale přesto jsme vedli 1:0. Bylo to od nás takové vlažnější. Pak jsme ale přidali druhý a třetí gól a odskočili, což byl další zásadní moment. Pak jsme se uklidnili a výsledek si pohlídali.

Zpátky jsem se těšil. Jsem tu rád, hlásí Voženílek

Do litoměřické sestavy jste se vrátil po krátkém působení v Pardubicích. Jaký to byl návrat? Obzvlášť když jste se hned dostal do střelecké pohody.
Zpátky jsem se těšil, protože se tady bojuje o play-off. S klukama jsem začínal sezonu a jsem moc rád, že s nimi mám možnost bojovat o nejlepší osmičku. Oproti Pardubicím je to rozdíl. Tam je nálada sice taky dobrá, ale výsledkově se nedaří. Proto jsem rád zase v Litoměřicích.

Trenéři vás zařadili znovu do druhé útočné formace. Tentokrát s osmnáctiletým Přemyslem Svobodou a zkušeným Peterem Jánským. Co vzájemná spolupráce na ledě?
Hrálo se mi s nimi dobře. Přéma si navíc zvyká na zápasy v dospělém hokeji. Naše lajna ale dává góly, což je parádní. Doufejme, že se to bude ještě zlepšovat.

Příští týden vás kvůli reprezentační pauze čeká soutěžní volno. Jak se na volnější režim těšíte?
Po našlapaném programu nás čeká víc než týden bez zápasu. Je to takové zvláštní, ale všechny týmy to mají stejné. V krátkém volnu si trochu odpočineme. To asi uvítá každý z nás. Pak začneme zase pořádně pracovat, abychom po přestávce pokračovali v dobrých výsledcích.

Po přestávce vyrážíte na půdu jednoho z nejlepších týmů soutěže. Představíte se na půdě Jihlavy. To asi bude hodně těžký oříšek, že?
Sice to bude po pauze pro oba týmy těžké, ale zároveň to bude pro oba stejné. Jihlava je hodně dobrý soupeř, takže každý bod, který tam urveme, bude hodně cenný. Pak nás čeká Slavia a trip na Moravu. Na tyhle zápasy se musíme pořádně připravit a snažit se, co to půjde, abychom si udrželi pozice pro play-off a zůstali v postupové osmičce i po všech šedesáti kolech.