15. 1. 2019 | Kateřina Kubatková

Další severočeské derby! Kališníci vyrážejí do bitvy pod Střekov

Stadion vyrazí počtvrté v letošní sezoně na derby s ústeckým Slovanem. Po třech vzájemných utkáních si kališníci drží velice pozitivní bilanci 3:0. Hráči krajského města tedy mají litoměřickému celku co oplácet. Mužstvo trenérů Bruka a Tvrzníka chce naopak získat cenné body v boji o play-off. Uspěje i na počtvrté?

Údaje před
47. kolem

14. místo (35 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (67 bodů)
109:161
Skóre
128:117
Jan Veselý (19+12)
Nejproduktivnější hráč
Markus Korkiakoski (19+25)
Jan Veselý (19 gólů)
Nejlepší střelec
Markus Korkiakoski (19 gólů)
Radek Jeřábek (2+9)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (6+20)
Aleš Stezka 90,88 %
Jan Dlouhý 89,69 %
Štěpán Lukeš 88,84 %
Dominik Groh 84,42 %
Martin Volke 81,82 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král 89,72 %
Martin Michajlov 92,49 %
Daniel Dvořák 90,53 %
Třebíč – Ústí nad Labem 3:2p
Poslední utkání
Litoměřice - Havířov 5:1

Litoměřice mají za sebou dva domácí zápasy v krátkém sledu. V sobotu se představily proti kladenským Rytířům a úspěšný zápas to pro ně nebyl. Ve vyprodané Kalich Areně podlehly hostům 2:5. Druhé domácí utkání bylo pro kališníky o poznání veselejší. V pondělí přivítali v Litoměřicích AZ Havířov a zvítězili nad ním přesvědčivě 5:1.

Ústecký Slovan je v poněkud rozdílné situaci. V posledních zápasech se jeho výkony pohybují jako na houpačce. V předešlém utkání podlehl Třebíči až v prodloužení a získal tak cenný bod. Předtím prohrál s Havířovem, a to vysoko, 1:9.

V dřívějších utkáních ale dokázal přece jen pár bodů získat a nevzhlíží tak na ostatní týmy z poslední pozice v tabulce. Ovšem čtrnácté místo ústeckým hráčům také určitě nijak nelichotí.

Střelci Litoměřic vládnou. Co na to Veselý?

Severočeské derby bylo v této sezoně k vidění už třikrát a pokaždé z něj vyšel vítězně litoměřický celek. Ústí mu to bude chtít určitě oplatit a o motivaci má postaráno. Nebude to mít pravděpodobně ale vůbec jednoduché, vždyť dva kališníci jsou v top pětce kanadského bodování celé Chance ligy. Čtvrté místo zaujímá Markus Korkiakoski a hned za ním se nachází Jan Kloz. Ústí však získalo výměnou za Vrdlovce devatenáctigólového snajpra Jana Veselého, který se bude chtít proti Litoměřicím, kde ještě loni hrál, určitě ukázat.

3:0
Bilance z letošní sezony hovoří jasně pro Stadion, který už Ústí třikrát porazil.

Do konce základní části zbývá čtrnáct kol a Slovanu chybí k pomyslné osmé postupové příčce propastných třicet bodů. Cílem tedy pravděpodobně bude vylepšit svou pozici na co nejlepší, protože v letošní sezoně si tento tým prošel určitou krizí, a dokonce na chvíli vystřídal na chvostu tabulky kadaňské Trhače, což určitě nesli špatně jak hráči, tak i fanoušci.

Kališníci jsou v podstatně odlišné situaci. Jejich jasným cílem je udržet se na postupových příčkách. Po výsledcích z předchozích sezon by fanoušci jistě rádi okusili atmosféru play-off. Zatím se to Stadionu daří, drží se na sedmém místě, na pátý Havířov ztrácí pouhé dva body a má navíc o dva zápasy méně než celek z pátého místa.

Do konce základní části ale přece jen chybí ještě dost utkání a bodové rozdíly mezi týmy jsou opravdu malé. Uvidí se, co přinesou další kola hokejové Chance ligy, třeba hned to sedmačtyřicáté mezi ústeckým Slovanem a Litoměřicemi. Utkání začne 16. 1. 2019 v 18 h a přímý přenos můžete sledovat na Hokejka TV.