6. 1. 2019 | Tereza Kejřová

První domácí zápas v novém roce. Vyzrají kališníci na páté Jestřáby?

V prvním souboji roku 2019 přivítají Litoměřice prostějovské Jestřáby. Je to zároveň třetí vzájemný zápas a z předchozích dvou duelů vyšel lépe vždy Prostějov. Litoměřičtí si budou chtít po vánočních hodech připsat tři body a vrátit Jestřábům dvě porážky, byť jedna byla až po samostatných nájezdech. Vkročí kališníci do nového roku vítězstvím?

Údaje před
40. kolem

9.
Postavení v tabulce
5.
114:109
Skóre
146:126
Markus Korkiakoski (18+23)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Divíšek (21+29)
Markus Korkiakoski (18 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Divíšek
Lukáš Žálčík (21 gólů)
Aleš Pavlas (6+18)
Nejproduktivnější obránce
Jan Zdráhal (4+24)
Tomáš Král – 88,89 %
Daniel Dvořák – 90,53 %
Martin Michajlov – 92,90 %
Úspěšnost brankářů
Jakub Neužil – 90,79 %
Tomáš Štůrala – 89,85 %
Daniel Huf – 84,38 %
Slavia – Litoměřice 2:3 po s. n.
Poslední utkání
Prostějov – Třebíč 2:1 po s. n.

Prostějov si vede velmi dobře, po 39 odehraných utkáních mu patří pátá příčka Chance Ligy se ziskem 67 bodů. Jestřábi jsou nejproduktivnějším týmem, když svým soupeřům nasázeli už 146 branek a v tomto ohledu jsou vůbec nejlepším týmem ligy.

Za zmínku stojí hned trojice střelců Prostějova, kteří figurují v top pětce soutěže. Útočníci Tomáš Divíšek a Lukáš Žálčík zatím vstřelili po 21 gólech, Tomáš Nouza jen o branku méně. První jmenovaný navíc s 50 kanadskými body vede produktivitu celé ligy.

Zatímco Litoměřice si na první duel v roce 2019 musely počkat až do sedmého ledna, Prostějov stihl odehrát již dvě utkání. Jestřábům se nástup do nového roku nepodařil podle představ, když těsně prohráli s ústeckým Slovanem 3:4. V sobotu pak vyzvali desátou Třebíč a při velmi vyrovnaném utkání vyhráli až po samostatných nájezdech – 2:1.

Vstoupí Stadion do nového roku úspěšně?

Litoměřice měly poměrně divoký konec roku. V předposledním odehraném duelu se nepovedl zápas s první Jihlavou, která si zaslouženě odvezla tři body po jasné výhře 7:1. Pak si kališníci vyšlápli na Slavii a v přímé bitvě o osmé místo zvítězili na nájezdy.

Stadion tedy zakončil rok cennou výhrou. Po třetí třetině bylo skóre 2:2, a tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů. V těch byli kališníci úspěšnější. Střelcem rozhodující branky v penaltovém rozstřelu se stal Markus Korkiakoski a dva body putovaly do Litoměřic.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

I litoměřičtí hráči se v tabulce kanadského bodování nacházejí na předních pozicích ligy. Nezastavitelný Markus Korkiakoski drží pátou příčku se ziskem 18 gólů a 23 asistencí, Jan Kloz se shodným počtem bodů na šesté příčce s 16 brankami a 25 gólovými nahrávkami.

Bodová situace v středu tabulky je stále velmi těsná. Urvou kališníci důležité body při cestě do pomalu se blížícího se play-off? Určitě přijďte fandit. Pokud nemůžete být přímo na místě, dívejte se na přímý přenos na Hokejka TV.