29. 12. 2018 | Martina Kramerová

Stadion doplňuje sestavu. V týmu se objeví nové tváře

Litoměřičtí fanoušci se opět mohou těšit na novou krev. Sestavu Stadionu doplní dvojice hráčů – obránci Tomáš Kvapil a Adam Rulík. Oba hokejisté prošli například extraligovými Karlovými Vary, letos nastupovali za druholigový Sokolov. Tým doplní především kvůli MS U20 v Kanadě, kvůli němuž nemohou trenéři počítat s trojicí Jakub Pour, Michael Gaspar a David Kvasnička, která bojuje v barvách národního týmu.

Zatímco Jakub Pour, David Kvasnička a Michael Gaspar válčí na juniorském MS v Kanadě, zareagovali trenéři Litoměřic na jejich absenci. Rozhodli se zpevnit obranu, a proto angažovali dva nové beky. V Kalich Areně se tak objeví Tomáš Kvapil a Adam Rulík. V letošní sezoně prozatím oba válčili v barvách druholigového Sokolova, mají ale zkušenosti i s extraligou.

Pětadvacetiletý Tomáš Kvapil strávil mládežnické roky v Plzni, odkud následně zamířil do Karlových Varů. Poté si zahrál také v Sokolově, Frýdku-Místku či Prostějově. Nakonec zakotvil právě v sokolovském Baníku, kde letos odehrál 12 zápasů a zaznamenal 4 kanadské body za 2 branky a 2 nahrávky. V Chance lize celkově nastřádal 66 utkání a zapsal při nich 2 góly a 5 nahrávek. V extralize nasbíral 3 starty.

O tři roky mladší Adam Rulík je odchovancem karlovarské Energie, který si z lázeňského města odskočil například do Klášterce, Sokolova nebo Mostu. Letos nastupoval stejně jako Kvapil za sokolovský Baník a v 25 duelech nastřádal 11 kanadských bodů (3+8). V Chance lize se objevil na ledě v 51 zápasech (1+6) a zahrál si i baráž o extraligu (6 utkání).