9. 12. 2018 | Martina Kramerová

V rychlém sledu další zápas. Stadion vyráží do Třebíče. Urve výhru?

Ještě si nestihli vychutnat výhru nad Ústím a už zbrojí na další zápas. Po sobotním duelu čeká kališníky hned v pondělí těžká bitva na venkovním ledě. Vyrážejí na Vysočinu, kde se v rámci 33. kola Chance ligy střetnou s Třebíčí. Horácké Slavii se momentálně příliš nedaří, svého posledního soupeře ale srazila. Nebyl jím nikdo jiný než Ústí, minulý sok Stadionu. V letošní sezoně mají Litoměřice s „bílými hvězdami“ vyrovnanou bilanci. Podaří se jim v třaskavém prostředí KHNP Areny vylepšit?

Údaje před
33. kolem

9. místo (42 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (50 bodů)
82:76
Skóre
93:80
Lukáš Nedvídek (13+16)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (16+18)
Lukáš Nedvídek a Silvestr Kusko (oba 13 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Kloz (16 gólů)
Šimon Szathmáry (2+10)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (4+18)
Karel Vejmelka 94,66 %
Lukáš Dostál 91,78 %
Pavel Jekel 88,64 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 89,86 %
Martin Michajlov – 94,44 %
Daniel Dvořák – 90,53 %
Ústí - Třebíč 2:0
poslední utkání
Litoměřice - Ústí 6:2

Stadion na domácím ledě potěšil své fanoušky a po velkém obratu porazil rivala z Ústí 6:2. I když to na začátku vypadalo špatně a kališníci prohrávali už 0:2, dokázali zmobilizovat síly a slušným přídělem branek soupeře doslova zničit.

1:1
Zápasová bilance s Třebíči je v letošní sezoně zatím vyrovnaná.

„ „Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší. Trochu nám utekl začátek a soupeř se dostal do vedení 2:0, ale věřím tomu, že jsme všichni měli v hlavě, že utkání i za nepříznivého stavu můžeme a chceme otočit. To se nakonec povedlo a jsme rádi za tři body,“ hodnotil duel autor jedné z branek Martin Kadlec.

V rychlém sledu teď vyrážejí Litoměřičtí k dalšímu zápasu. A opět se utkají s týmem, který je z pohledu postavení v tabulce papírově horším celkem. Třebíč prozatím nastřádala 42 bodů a v průběhu sezony balancuje na 9. – 11. místě. V poslední době se „bílým hvězdám“ moc nedařilo. Nyní okupuje devátou příčku.

Mužstvo z Vysočiny totiž čtyřikrát za sebou padlo. Nestačilo na Prostějov, Kadaň, Kladno a Havířov. Pak si však Horáci spravili chuť a porazili Ústí. Kališníci naopak zažívají povedené období. Po porážce na Kladně přivezli z Havířova všechny body a opanovali i severočeské derby.

Stadion jako favorit. Třebíč umí zatopit

Na zimní stadion v Třebíči ale nemají dobré vzpomínky. Na startu Chance ligy na půdě soupeře prohráli 2:1. Pak však Horácké Slavii prohru oplatili a v Kalich Areně brali výhru 3:2. Pozor si Litoměřice musejí dát hlavně na útočníka Lukáše Nedvídka, jenž je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem protivníka. Stejný počet branek navíc nasázel Silvestr Kusko.

Na Jana Kloze sice v počtu gólů ani jeden z nich ještě nedosáhl, blíží se ale mílovými kroky. V probíhající sezoně se Nedvídek trefil už třináctkrát a zaznamenal 16 asistencí. Celkově má na svém kontě jen o pět bodů méně. „Bílé hvězdy“ se mohou opřít i o brankáře. Procentuální úspěšnost Karla Vejmelky dosahuje takřka pětadevadesáti procent. Rozhodující tak bude, aby Stadion pokračoval v dobré hře. To ostatně přiznal i Jan Strejček.

„Musíme navázat na výkon, který jsme předvedli na domácím ledě. Střílet, tlačit se do brány, dávat dorážky. A myslím, že to bude úspěšné,“ uvažoval zkušený bek.

Pondělní zápas začíná na ledě KHNP Areny v 17:30. Pokud nemůžete být u toho, sledujte živý přenos na Hokejka TV.