8. 12. 2018 | Martina Kramerová

Premiéra na jedničku. Kališníci zářili v dresu U19

Reprezentace do devatenácti let odletěla pod vedením trenérů Bruka a Přerosta do Kanady, kde se připravuje na World Junior A Challenge. Ještě před startem turnaje čeští mladíci vyzvali v přátelském duelu místní tým Bonnyville. A zápas to byl hodně povedený. Český celek zvítězil 5:1 a hned na několika brankách se podíleli právě kališníci. Otakar Šik zaznamenal jeden gól, Lukáš Rousek branku a asistenci, Jaroslav Dvořák jednou nahrával. V brance se na část zápasu objevil Daniel Dvořák.

Naladili se zkrátka parádně. Čeští reprezentanti kategorie U19 se připravují v kanadském Bonnyville na turnaj World Junior A Challenge a čekání na start turnaje vyplnili exhibičním přátelským zápasem s místním celkem.

V něm nasázeli soupeři pět branek a zvítězili 5:1. Na triumfu se významně podíleli i hráči Litoměřic. Otakar Šik zaznamenal ve 38. minutě třetí branku českého týmu, na ni mu vedle Adámka asistoval také Jaroslav Dvořák. Další gól vsítil Lukáš Rousek, jenž měl díky přihrávce prsty i v poslední trefě Čechů.

První polovinu utkání navíc odchytal Daniel Dvořák a inkasoval jeden gól. Rousek a Dluhoš k tomu fungovali jako asistenti kapitána.

Teď reprezentanty čeká dvoudenní trénink, pak se postupně postaví Rusku (pondělí 10. 12. 2018), Spojeným státům (středa 12. 12. 2018), týmu Kanada West (pátek 14. 12. 2018) a Kanadě East (sobota 15. 12. 2018).

V sobotu a neděli se následně uskuteční semifinálové duely a zápas o třetí místo. Finále proběhne v pondělí 17. prosince. Tak držte kališníkům i národnímu týmu pěsti.