5. 12. 2018 | Martina Kramerová

(Staro)nové tváře. Sestavu Stadionu doplní čtveřice útočníků

Kališnický dres nově obléknou čtyři nadějní mladíci. Po loňské anabázi se do litoměřické šatny opět vrací Filip Helt. Stadion se dohodl také s litoměřickým odchovancem Přemyslem Svobodou a Štěpánem Matějčkem z Hradce Králové. Jedno utkání už v oranžovomodrém trikotu absolvoval Josef Jícha.

Litoměřičtí fanoušci se mohou v nejbližší době těšit na novou kališnickou krev. Kádr Stadionu doplní čtveřice mladých forvardů – Štěpán Matějček, Přemysl Svoboda, Josef, Jícha a Filip Helt.

Matějček prošel všemi mládežnickými kategoriemi v Hradci Králové a v letošní sezoně působil v druholigovém Vrchlabí. Během dvaceti zápasů v dresu podkrkonošského celku zaznamenal 19 kanadských bodů za 10 branek a 9 nahrávek.

Do starého známého prostředí se naopak vrací dvacetiletý Filip Helt, jenž v loňské ligové sezoně odehrál za Litoměřice 27 duelů. V nich si připsal 5 bodů za tři góly a dvě asistence. Letos se doposud objevoval v dresu kadaňských Trhačů, za něž naskočil v šestnácti zápasech.

Svou kališnickou premiéru už si odbyl jednadvacetiletý Josef Jícha, jenž vyrazil do boje za litoměřické barvy v sobotním mači proti Kladnu. Předtím oblékal trikot velkého zeměpisného rivala z Ústí nad Labem (22 zápasů = 4 trefy + 5 asistencí). V pěti utkáních nastoupil i za extraligový Litvínov, kde předtím prošel všemi mládežnickými týmy.

Přemysl Svoboda začínal svou hokejovou kariéru v Litoměřicích, později se odebral do Litvínova. V dospělých soutěžích si ještě nezahrál, letos prozatím táhne litvínovskou juniorku. Za svůj tým letos nastřádal v průběhu 20 zápasů 31 bodů za 12 gólů a 19 asistencí a je tak především příslibem do budoucnosti. Ve svém domácím prostředí se jistě bude chtít předvést co nejlépe.