4. 12. 2018 | Vít Trubička

Chance liga načne druhou půlku. Jak si Stadion doposud vedl z pohledu statistik?

Stadion zvládl odehrát během první části Chance ligy už 28 utkání. Sezona se díky tomu přehoupla do druhé poloviny a kališníci do ní vstupují z osmé příčky tabulky. Kterým hráčům se vedlo a v čem byl celý tým úspěšný? Podívejte se na statistický přehled.

Útok táhle duo Korkiakoski-Kloz, aktivní jsou i ostatní

Během sezony si bodově sedli Markus Korkiakoski s Janem Klozem. Dohromady mají na svém kontě už 63 kanadských bodů. A oběma také patří pozice v TOP 5 nejproduktivnějších hráčů celé Chance ligy. Finský rychlík zaznamenal dvanáct gólových tref, které doplnil dvaceti nahrávkami. Gólový účet Jana Kloze pak čítá o jednu branku více, zároveň ale o dvě nahrávky méně.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Díky své produktivitě jsou oba dva také nejvíce využívanými hráči Stadionu v přesilových hrách. Ice time Jana Kloze v početních výhodách v průměru na zápas činí 6:01, Markuse Korkiakoskiho pak 5:49. V čase nad pět minut je ještě doplňují tři další hráči, Daniel Voženílek s 5:26, Martin Kadlec s 5:22 a Aleš Pavlas s 5:13.

Naproti tomu v oslabení jsou využívání spíše jiní hráči. Průměrně 3:19 minut na zápas strávil na ledě při početní nevýhodě Filip Jirásek. Přes tři minuty průměrného času se dostal Martin Havelka, jehož stopa se zasekla na čase 3:04.

Jan Kloz je rovněž úspěšný ve střelbě více gólů za zápas. Dvakrát se gólově prosadit se mu zadařilo hned v pěti zápasech. Hattrick se mu ale zatím vstřelit nepovedlo. V tom jsou úspěšní jiní dva litoměřičtí hokejisté – Daniel Voženílek a Markus Korkiakoski.

Přesilovkový snajpr? Martin Kadlec

Nejlepším střelcem Stadionu v přesilových hrách je křídelník elitní litoměřické formace Martin Kadlec. Početní výhodu svého týmu ukončil vstřelením gólu hned v devíti případech. V oslabení však ještě žádný z hráčů Litoměřic skórovat nedokázal.

Nejúspěšnějším nájezdníkem litoměřického týmu je Lukáš Rousek. Mladý útočník měl k dispozici jeden samostatný nájezd, který proměnil. Jednou se podařilo skórovat v samostatném nájezdu i Markusovi Korkiakoskimu, který měl ale k dispozici čtyři pokusy.

Nejvíce zápasů odchytal Tomáš Král. V patnácti startech byla vyčíslena jeho úspěšnost na 89,30 % a gólový průměr 2,82. V době zranění ho zastoupil Martin Michajlov, jenž odchytal 9 utkání s úspěšností 94,44 %, Celkový průměr jeho obdržených gólů na zápas činí 1,83.

Oběma zdatně sekunduje nadějný gólman Daniel Dvořák. Ten se v litoměřické brance objevil v šesti utkáních, průměr inkasovaných gólů činí 3,29 gólu na zápas.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Nejobětavějším hráčem v blokování střel je Jiří Jebavý

Ve svých 28 startech za Stadion v této sezóně zblokoval Jiří Jebavý již 33 střel soupeře, což ho řadí na první místo v této tabulce, zároveň uzavírá TOP 10 nejobětavějších hráčů celé Chance ligy. V těsném závěsu za ním jsou ale s třiceti zblokovanými střelami další dva důrazní hráči – Martin Havelka a Patrik Marcel.

Ovšem právě Havelka s Marcelem jsou schopni postavit se za své spoluhráče v případě příkoří. Proto jsou také oba dva nejčastěji vylučovanými hráči litoměřickému celku. Patrik Marcel během první poloviny sezóny nasbíral již 71 trestných minut, Martin Havelka pak rovných padesát.

Suverénně nejvíce buly v litoměřickém dresu odehrál Jan Kloz. Z 573 případů byl úspěšný v 299 vhazováních. Jeho procentuální úspěšnost je vyčíslena 52,18 %. U Ivana Řehoře pak je rovnice celkem jednoduchá. Jedno úspěšné vhazování z jednoho pokusu znamená čistou stoprocentní úspěšnost.

V přesilovkách Stadion vládne celé lize, daří se i oslabení

V přesilových hrách je letos litoměřický tým oproti předešlým sezónám velice úspěšný. Třicet vstřelených gólů v početních výhodách jej řadí na první místo v této statistice. V samotném využití přesilových her pak patří Stadionu třetí místo s procentuálním vyčíslením úspěšnosti ve výši 18,29 %. Úspěšnější jsou jen Vsetín a Frýdek-Místek.

Velmi úspěšný je litoměřický tým i v oslabení. V početní nevýhodě se ocitl na ledě ve 138 situacích, čímž se řadí do průměru Chance ligy. Daleko jiné je to ale v jejich ubránění. Stadion inkasoval pouhých sedmnáct gólů, což mu vyneslo procento úspěšnosti ve výši 87,68 %. Lepší defenzivu v oslabení mají pouze kladenští Rytíři.

Průměrná domácí návštěvnost těsně atakuje tisícovku

Na domácí zápasy Stadionu si našlo cestu celkem 14 926 diváků, což je desáté nejvyšší číslo v rámci Chance ligy. V přepočtu na jednotlivé zápasy pak toto číslo činí průměrně 995 diváků. Venkovní zápasy Litoměřic pak vidělo 19 517 lidí, v průměru na jeden zápas 1 501 diváků.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová