30. 11. 2018 | Vít Trubička

Litoměřičtí valí na Kladno, prokáží zde svou úspěšnost?

Po úspěšně zvládnutém zápase s Kadaní pokračuje hráčům Stadionu rychlý zápasový sled. K dalšímu utkání se vydají na led kladenských Rytířů, proti kterým se kališníkům navíc v poslední době daří. Od loňského čtvrtého vzájemného utkání se oba soupeři utkali i s přípravou již třikrát a vždy se radoval Stadion.

Údaje před
30. kolem

2.
Postavení v tabulce
7.
89:62
Skóre
83:73
Petr Vampola (10+16)
Nejproduktivnější hráč
Markus Korkiakoski (12+20)
Ladislav Zikmund – 12 gólů
nejlepší střelec
Jan Kloz – 13 gólů
Jiří Říha (4+9)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (4+14)
Lukáš Cikánek – 92,52 %
Adam Brízgala – 91,63 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 89,46 %
Martin Michajlov – 94,44 %
Daniel Dvořák – 90,53 %
Třebíč – Kladno 1:2
poslední utkání
Litoměřice – Kadaň 3:0

Rytíři se stále snaží přiblížit se na samotný vrchol tabulky. Tam se ale vydrápat stále nemohou, nejdříve byl jejím největším sokem českobudějovický Motor, nyní jím je jihlavská Dukla. Na ni ale ztrácí Kladno hned pět bodů, z druhé strany se na něj navíc tlačí Vsetín a České Budějovice s jednobodovým, potažmo dvoubodovým odstupem.

Za poslední měsíc Kladno nedokázalo žádného soupeře vysoko přehrát. Výjimkou může být pouze zkontumované utkání s Českými Budějovicemi. Navíc ztrácelo body i s týmy ze spodních pater tabulky, jako jsou Kadaň a Ústí nad Labem. Přesto všechno se zvládají Rytíři držet na vysokých pozicích.

K cestě za extraligou mají Rytířům pomoci zvučné posily

V duelu s Litoměřicemi si odbyde svou obnovenou premiéru v kladenském dresu bývalý hráč Montrealu či Toronta Tomáš Plekanec. Někdejší reprezentační kapitán by jistě rád navázal na úspěšnou spolupráci s Jaromírem Jágrem, který se stále připravuje na návrat po zranění.

Dres Kladna by mohl obléknout i James Wisniewski. Dlouholetý činovník ve službách Columbusu minulou sezónu zakončil v německém druholigovém Kasselu, navíc po několika letech reprezentoval USA na olympijských hrách v Pchjongčchnagu. V té současné zatím nikde nenastupoval.

Stadion má před sebou jedno z nejtěžších období sezóny

Před hráči Litoměřic stojí rozhodující prosinec. Během něho odjede řada hráčů z projektu Dukla na World Junior A Hockey Challenge U19 a nejspíš i na následné mistrovství světa U20.

94,44 %.
Taková úspěšnost vynesla Martinu Michajlovovi pozici druhého nejlepšího gólmana Chance ligy.

Pozitivním dojmem před touto fází by ale mohla být současná forma Stadionu, neboť kališníci zvládají bodovat i na kluzištích těžších soupeřů. V optimální formě jsou zejména útočníci Kloz a Korkiakoski, kteří si navíc vybojovali střídavé starty v extraligovém Litvínově.

Právě ti byli klíčovými muži ve výhře Stadionu doma nad Kadaní. Přestože zápas Litoměřicím dle slov Jiřího Jebavého nevyšel herně dokonale, dokázaly porazit Trhače 3:0. Všechny tři góly vstřelil Markus Korkiakoski, čisté konto dokázal udržet Martin Michajlov.

Před sebou ale mají nyní Kladno, proti kterému rozhodně nebude Stadion outsiderem. Podaří se kališníkům husarský kousek z vítání Jaromíra Jágra a překazí i vítání Tomáše Plekance vysokou výhrou na soupeřově ledě? Úvodní buly na ČEZ stadionu je naplánováno na sobotních 16 hodin. Na utkání pořádá autobusový zájezd litoměřický fanklub, případně můžete sledovat přímý přenos na Hokejka TV.