28. 11. 2018 | Martina Kramerová

Nominace U19 na World Junior Challenge? Hned šest kališníků

Stadion oslavil další „reprezentační“ úspěch. Šestice kališníků totiž byla nominována na prosincový přípravný kemp a následný turnaj World Junior Challenge v kanadském Bonnyville. Na dres se lvíčkem na prsou se opět mohou těšit brankař Daniel Dvořák, obránci Tomáš Dajčar a Jan Dluhoš a útočníci Jaroslav Dvořák, Otakar Šik a Lukáš Rousek. Paráda a gratulace.

Litoměřická líheň opět nese ovoce. Stejně jako při minulé nominaci dostalo i tentokrát pozvánku do mládežnické reprezentace U19 hned několik kališníků.

Na přípravný kemp do Rokycan a následný turnaj World Junior A Challenge v Kanadě se mohou těšit gólman Daniel Dvořák, beci Jan Dluhoš a Tomáš Dajčar a forvardi Jaroslav Dvořák, Otakar Šik a Lukáš Rousek.

Jednotlivé zápasy tým odehraje pod vedením trenéra Davida Bruka. Jako jeho asistent působí Miroslav Přerost a koučem gólmanů je Benjamin Sequens. Litoměřice tak mají bohaté zastoupení i v realizačním týmu.

Akce se uskuteční v předvánočním čase v zámořském městě Bonnyville. Devatenáctku čeká nejprve exhibiční zápas s místním týmem, a poté těžké boje s Ruskem, USA a dvěma kanadskými výběry rozdělenými na Východ a Západ.

Podle toho, jak se českému týmu povede dál, ho čekají případní soupeři v bitvách o přední příčky turnaje. Tak ať se daří.