27. 11. 2018 | Martina Kramerová

Do Kalich Areny se řítí Trhači. Předloží Stadion fanouškům vítězný recept?

Tým, co chce odvetu. Stadion se naposledy rozloučil s Kadaní prohrou a své zaváhání z ledu papírově slabšího soupeře bude chtít doma odčinit. Kališníci navíc už třikrát za sebou nepoznali radost z vítězství, a tak by si rádi udobřili i porážkami rozesmutnělé fanoušky. Trhači se oproti tomu hodlají opět vyšvihnout ze dna tabulky, kam i přes triumf nad Třebíčí spadli. V Litoměřicích se dá očekávat velká bitva, která rozhodně bude stát za to.

Údaje před
29. kolem

9. místo (41 bodů)
Postavení v tabulce
15. místo (22 bodů)
80:73
Skóre
60:123
Jan Kloz (13+16)
Markus Korkiakoski (9+20)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kůs (5+23)
Jan Kloz - 13 gólů
Nejlepší střelec
Lukáš Klíma – 12 gólů
Aleš Pavlas (4+14)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Trefný (3+4)
Tomáš Král – 89,46 %
Daniel Dvořák – 90,53 %
Martin Michajlov – 93,85 %
Úspěšnost brankářů
Ondřej Kuchař – 89,56 %
Dominik Pavlát – 91,81 %
Petr Hamalčík – 83,17 %
Prostějov – Litoměřice 4:3sn
Poslední utkání
Kadaň - Třebíč 4:3

Třikrát za sebou to nevyšlo, teď mají kališníci ideální pozici pro restart na vítěznou vlnu. Do Kalich Areny ve středu přijede Kadaň, která se krčí na posledním místě tabulky. I když hosté naposledy zvítězili, když srazili Třebíč 4:3, patří po trojici Přerov-Motor-Prostějov k papírově jednodušším soupeřům. Litoměřice tak nechtějí brát nic jiného než vítězství.

K němu ostatně měli domácí blízko i v duelech s Jihočechy a na Moravě. Na vlastním ledě vzdorovali Motoru až do prodloužení a brali cenný bod. Následně dovedli do nastavení a nájezdů i utkání s Prostějovem. Tentokrát se však radoval opět protivník. Jestřábi byli úspěšnější v nájezdech a na Stadion zbyl opět pouze bodík.

123
Tolik gólů už Kadaň inkasovala v průběhu sezony.

I když by se mohlo stát, že před kališníky stojí jednoduchá výzva, opak je pravdou. Trhači sice z šestadvaceti mačů dokázali urvat triumf pouze sedmkrát, vždy ale dokázali svého soupeře slušně potrápit. Terčem vítězných výpadů se staly například Havířov, Slavia či silné Kladno. A dokonce i Stadion. V úvodní vzájemné bitvě letošní sezony odjížděli Litoměřičtí z kadaňského ledu poraženi, když v rámci 14. kola prohráli výsledkem 1:3.

Trhači navíc naposledy vyhráli, když porazili Třebíč. Předtím však v utkání o předposlední místo nestačili na Ústí a po pár týdnech se vrátili zpět na dno ligové tabulky. Od mužstva zpoza Střekova je však dělí pouze skóre, a tak budou chtít přidat body a opět se dostat alespoň o malý kousek výš.

Hlavní zbraň? Dobrý útok proti děravé obraně

Stadion bude v duelu moci využít děravou obranu, jíž Kadaň disponuje. Inkasovala totiž už 123 branek, zdaleka nejvíc ze všech týmů Chance ligy. Na druhé straně jich Trhači ani tolik nevsítili. Šedesát tref je opět nejméně v celé soutěži. Nejlepší střelec Lukáš Klíma však rozvlnil síť dvanáctkrát a má tak na kontě jen o jednu trefu méně než nejlepší snajpr kališníků Jan Kloz.

Jak vzájemný duel malého severočeského derby skončí? A oplatí Litoměřice Trhačům předchozí porážku? Přesvědčit se můžete na vlastní oči přímo v Kalich Areně od 18:00. Pokud nemůžete být přímo na místě, zkuste živý přenos na Hokejka TV.

A pokud dorazíte a máte doma starší hračky či knížky, přineste je do připravených boxů. V rámci Charitativního týden Chance ligy uděláte radost dětem z litoměřického Klokánku a dětského oddělení místní nemocnice.