20. 11. 2018 | Martina Kramerová

Šestý proti sedmému. Litoměřice bojují o body na horké půdě Přerova

Po kanonádě se Slavií čeká litoměřický celek v rychlém sledu za sebou další utkání. I tentokrát se utká se sousedem v tabulce. Bude jím šestý Přerov, který v listopadu prozatím hledá ztracenou formu. Oproti vítěznému Stadionu totiž Zubři naposledy padli, když nestačili na Třebíč. A moc se jim nedařilo ani v průběhu celého listopadu. Kališníci budou chtít navázat na domácí dvojvítězství ze začátku října, kdy Moravany ve velkých bitvách porazili. Podaří se to i napotřetí?

Údaje před
26. kolem

6. místo (40 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (39 bodů)
67:62
Skóre
74:63
Roman Pšurný (7+13)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (12+14)
Roman Pšurný (7 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Kloz (12 gólů)
Radomír Pala (5+6)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (3+13)
Lukáš Klimeš - 91,03 %
Milan Klouček – 92,86 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 89,51 %
Martin Michajlov – 93,72 %
Daniel Dvořák – 91,43 %
Třebíč – Přerov 4:1
Poslední utkání
Litoměřice - Slavia 6:2

Sobotní porážka v Jihlavě upadla zapomnění a fanoušci kališníků mohli slavit parádní kanonádu do sítě soupeře. Tak vypadal pondělní duel s pražskou Slavií, z kterého Stadion odcházel jako vítěz. Po direktu od Dukly si svěřenci trenérského dua Bruk-Tvrzník spravili chuť a vyprovodili sešívané šesti góly. Na ostropalbě se podíleli Jirásek, Kloz, Havelka, Kadlec, Kantner a Korkiakoski. Pražané dokázali sice dvakrát odpovědět, na víc už se ale nezmohli a vraceli se do Edenu s výsledkem 2:6.

3
V tolika zápasech v řadě Přerov nedokázal vyhrát.

V rámci 26.kola teď Litoměřice změří síly s Přerovem a opět to bude souboj s tabulkovým sousedem. Zubři totiž po prohrách z poslední doby klesli ze druhého až na šesté místo ligového pořadí a se 40 body mají na Stadion pouze jednobodový náskok.

Na druhé straně je jen skóre dělí od čtvrté příčky. Stejný počet bodů totiž nasbíraly také Prostějov a Vsetín.

Litoměřičtí budou určitě chtít využit rozpoložení, jež na Moravě panuje. Zubří smečka v listopadu vyhrála jen dvakrát, když srazila předposlední Kadaň a silné Kladno. Od té doby ale nepoznala sladkou příchuť triumfu. Nejprve Přerovští nestačili na Havířov, s nímž prohráli v prodloužení. Pak podlehli poslednímu Ústí hubeným výsledkem 0:1. S body se nevraceli ani z Třebíče, kde domácí Horácká Slavia triumfovala 4:1.

Moravané tak tápou a hledají soupeře, na kterém by se mohli takříkajíc znovu chytit. Stadion navíc přivítají v domácí MEO Aréně, v níž se jim poměrně daří. Pražská Slavia nebo Jihlava by o tom mohly vyprávět.

Stadion chce opět výhru, Přerov utnout sérii proher

Na moravské půdě se při pohledu na statistiky čeká hodně vyrovnaná bitva. A možná vyzní o trochu lépe pro Litoměřice. Ty totiž prozatím vsítily o sedm gólů víc než soupeř, inkasovaly jen o jeden víc. Navíc mají zápas k dobru. Přerov se v Chance lize letos představil už čtyřiadvacetkrát, Stadion odehrál o jeden duel méně.

Kališníci předčí Zubry i v prozatímní produktivitě. Litoměřický vládce kanadského bodování Jan Kloz nasbíral o 6 bodů víc než Zubr Roman Pšurný. Stejný hráč nasázel soupeřům už 12 branek, i v tomto ohledu Přerovští zaostávají. Pšurný zapsal pouze sedm tref.

Pro Stadion hovoří i porovnání ze vzájemných zápasů. Naposledy se oba soupeři potkali na začátku října. V obou utkáních na ledě Kalich Areny dominovali oranžovomodří hráči (4:1 a 4:3.

Jak si Litoměřice povedou na horké moravské půdě. I když se Přerovu nedaří, určitě nedá Stadionu nic zadarmo. Zápas začíná v 18:00. Pokud nemůžete vyrazit přímo na místo, pusťte si živý přenos na Hokejka TV a můžete fandit z pohodlí domova.