19. 11. 2018 | Martina Kramerová

Do Litoměřic jsem se těšil. Gól je třešnička na dortu, hlásí Kantner

Staronová posila, která se bleskově uvedla, jak nejlépe jen mohla. Útočník Matyáš Kantner působil v dresu Stadionu už loni a letos se opět vrátil na „místo činu“. Hned v úvodním duelu navíc se spoluhráči oslavil cenné vítězství. K tomu přidal branku a obnovený debut se zařadil do role snových. „Jsem strašně rád. Gól je třešnička na dortu. Hlavně, že jsem pomohl klukům. Do Litoměřic jsem se těšil,“ řekl forvard s úsměvem.

Obnovená premiéra v dresu Stadionu a okamžitě vítězství. Jak utkání vypadalo z vašeho pohledu?
První dvě třetiny podle mě byly hodně vyrovnané. My byli šťastnější v koncovce a padly nám tam čtyři góly. Můžeme být rádi, že jsme v závěru ještě přidali dvě branky a vyhráli. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale hra tomu úplně neodpovídala.

36
Tolik zápasů loni odehrál Matyáš Kantner za Stadion.

Za jakého stavu se podle vás lámal chleba? Ve chvíli, kdy jste vedli už 3:0, nebo až v pozdější fázi zápasu?
Myslím, že za stavu 3:0 jsme si všichni mysleli, že už to bude jednoduchý zápas. Ale soupeř dal gól na 3:1 a my jsme se začali klepat. Byla tam spousta šancí, kdy nám mohli dát další branku. Naštěstí jsme zase odskočili, ale nevydrželo to dlouho. Definitivně podle mě rozhodl náš pátý gól, který padl v půlce třetí třetiny. Na to už se pak špatně reaguje.

Poté, co se vám podařilo vsítit třetí branku, Slavia odpověděla rovněž gólem. Čím si to vysvětlit? Chvilkovou ztrátou koncentrace?
Je to možné. Stane se, že dojde k lehkému uspokojení a v hlavách je ta myšlenka, že zápas už je vyhraný. Ale jak je vidět, hraje se šedesát minut. Naštěstí jsme se do zápasu hned vrátili a vyhráli.

Litoměřice hodně spoléhaly na přesilovky. Podařilo se využít hned tři. Byl to klíčový faktor k zisku vítězství?
Určitě. První lajna hraje přesilovku skvěle, dávají si to křížem. Jsou to šikovní kluci. Náš gól z přesilovky nebyla ani tak přesilovková akce. Nechci říct, že to byla náhoda. Spíš nijak vypracovaná akce, která by jako přesilovka vypadala. Ale zaplaťpánbůh, že se nám to takhle povedlo.

Do sešívané klece se trefili hráči ze všech lajn. Svědčí to o tom, jak vyrovnaný a zkonsolidovaný kádr kališnicí mají?
Tým je opravdu hodně vyrovnaný. Koukal jsem, jak si každá lajna dokáže vytvořit šanci. Jsou tady výborní hráči, kteří se vzájemně doplňují. První lajna dodává zkušenosti, pak tam jsou mladí kluci. Mužstvo je poskládané velmi dobře a funguje.

Po zranění je gól velká úleva, přiznává Kantner

Vy jste v Litoměřicích působil už loni. Jaký pro vás byl návrat?
Do Litoměřic jsem se těšil. Znám trenéra, který nás měl v plzeňské juniorce a udělal s námi titul. Znal jsem i většinu kluků, takže to pro mě byl skvělý návrat. Kluci mě přijali dobře. Za to jsem rád. I za to, že jsem jim mohl na ledě pomoct.

Opětovný debut jste kromě vítězství ozdobil také vstřelenou brankou. Tak povedený zápas asi hodně potěší, že?
Jsem za to moc rád. Přišel jsem z Plzně, kde jsem dlouho nehrál, protože jsem byl zraněný. Vracel jsem se do toho zpátky a neměl jsem tak velké zápasové vytížení. Takže jsem strašně rád, že jsem tady mohl odehrát celý zápas. Gól je třešnička na dortu. Pro mě to byla po iks zápasech velká úleva, že to tam pořád tak nějak je.

Nastoupil jste ve formaci s Danem Voženílkem a Matějem Zadražilem. Jak se vám s nimi hrálo?
Jsou to výborní hráči. Mají zkušenosti, jsou strašně silní, udrží se na puku. Pro mě to bylo těžké v tom, že jsem nastoupil bez jediného tréninku s týmem. Prvně jsme se potkali až na rozbruslení, ale dali jsme gól, takže dobré. Uvidíme, jak to bude v dalších zápasech.

V příštím kole Stadion vyráží na Moravu, kde změří síly se silným Přerovem. Co udělat pro to, aby opět připluly body?
Moravské týmy jsou hodně zarputilé a hrají do těla. Musíme se na to dobře připravit. Musíme být připravení na každý souboj, na každé dohrání. A proměňovat šance jako proti Slavii. Protože to rozhoduje zápasy. Měli bychom být kvalitní v zakončení a snad to dopadne zase dobře.