21. 10. 2018 | Martina Kramerová

Dostával jsem perfektní nahrávky. Gólů mohlo být i víc, hlásí kanonýr Kloz

Síť za soupeřovými zády rozvlnil v průběhu sezony už osmkrát. Naposledy naložil Havířovu, který po ranách z jeho hole inkasoval hned dvakrát. Ne náhodou tak Jan Kloz patří k nejlepším kanonýrům Chance ligy. Obranné řady protivníků přitom i několikrát ušetřil. A to dokonce i AZet. „V posledních zápasech jsem měl dost šancí a ne vždycky to tam spadlo. I proti Havířovu mohlo být gólů víc. Ale jsem rád i za ty dva. Hlavní je, že se vyhrálo,“ přiznal zkušený forvard.

Stadion se po výhře nad Kladnem opět předvedl ve formě a přejel Havířov jednoznačným výsledkem 3:0. Přesto byl duel tabulkových sousedů podle útočníka Kloze z herního pohledu daleko náročnější.

„Myslím si, že jsme odehráli lepší zápasy, než byl ten proti Havířovu. I když jsme vedli, měl soupeř hodně šancí a výsledek mohl vypadat úplně jinak. Jsem šťastný hlavně za Michiho (brankář Martin Michajlov – pozn. redakce). To, co dneska vychytal, bylo neskutečné. Hrál podruhé celý zápas a hned vyčapal nulu, navíc takovým způsobem. Neuvěřitelné,“ hodnotil zkušený úderník.

Důvodem pro menší chmury byla hlavně druhá část duelu, v níž hostující celek Litoměřicím cestu za třemi body hodně znepříjemňoval. „Od poloviny zápasu si hrábli. My navíc udělali faul a hráli pětiminutové oslabení. Začali napadat i se dvěma hráči, riskli to a dělali nám hodně velké problémy. My jsme začali trochu zmatkovat, odpalovali puky a tím se dostávali víc do tlaku. Michi tam měl spoustu skvělých zákroků, jinak to mohlo skončit úplně jinak,“ popisoval Kloz důležité momenty.

Právě on byl vedle brankáře Michajlova jedním z klíčových hráčů, kteří dovedli kališníky k triumfu. Naděje AZetu potopil dvěma pefektními trefami. „V posledních zápasech jsem měl šancí dost a nepadalo to. Tentokrát byly dobré přesilovky, oni nám tam nechávali dost místa. Celkově jsme je sehrávali dobře. Kluci mi dávali nádherné nahrávky. Gólů mohlo být i víc, ale aspoň že tak. Jsem rád i za ty dva. Hlavní je, že se vyhrálo,“ podotkl k vlastním brankovým žním.

Sám však chválil především ostatní. Třeba díky tomu, že Stadion ubránil hned v úvodu dvojnásobném oslabení. „Říká se, že kdo nedá gól při přesilovce pět na tři, nemůže vyhrát. Možná to tady i platilo. Navíc musím pochválit mladé kluky, bojovali, měli jako vždycky hodně zblokovaných střel. Klobouk dolů, co předvádějí,“ vysekl svému týmu poklonu.

Stadion se díky vítězství posunul na osmé místo tabulky, kde vystřídal právě Havířov. Čím to, že se kališníkům až na pár klopýtnutí momentálně tak daří? Podle Kloze hraje roli řada faktorů. „Celkově jsme agresivní, mladí kluci lítají. Všichni bojujeme. Hrajeme systém, který trenér vyžaduje. Když přidáme právě agresivitu a zblokované střely, dělá to hodně,“ uzavřel litoměřický kanonýr.