16. 10. 2018 | Vít Trubička

Stadion opět doma, naruší vítěznou sérii Rytířů?

Po blamáži v Kadani má před sebou litoměřický tým další utkání s týmem z čela tabulky. Do Kalich Areny přijedou kladenští Rytíři, kterým i bez královského vedení patří v tabulce druhé místo. Stadion ale již několikrát dokázal, že proti týmům z vyšších pozic zahrát umí. Budou se radovat domácí, či Kladno natáhne svou vítěznou šnůru již na šest zápasů?

Údaje před
15. kolem

Porovnání
po 14. kole
9.
Postavení v tabulce
2.
44:42
Skóre
48:29
Jan Kloz (6+11)
Nejproduktivnější hráč
Petr Vampola (6+8)
Jan Kloz - 6 gólů
Nejlepší střelec
Adam Kubík - 7 gólů
Aleš Pavlas (2+8)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Říha (2+7)
Tomáš Král – 90,68 %
Daniel Dvořák - 91,56 %
Martin Michajlov – 83,33 %
Úspěšnost brankářů
Adam Brízgala - 93,37 %
Lukáš Cikánek - 91,57 %
Kadaň - Litoměřice 3:1
Poslední utkání
Kladno - Třebíč 5:0

Kladno sice nadále čeká na návrat Jaromíra Jágra, přesto si bodově nevede vůbec špatně. Rytíři mají za sebou šnůru pěti vítězství v řadě, čímž se momentálně nacházejí na druhém místě, pouhé tři body za vedoucími Českými Budějovicemi. Zápasem v Litoměřicích ale začínají čtyřzápasovou venkovní sérií, která může být nevyzpytatelná.

Bodovým lídrem Kladeňáků je Petr Vampola. Útočník, který se rozhodl po minulé sezoně skončit kariéru, nakonec ale vyslyšel volání Jaromíra Jágra a po konci v Motoru si kariéru ještě o jednu sezónu prodloužil. Nutno říct, že důvěru ze strany kladenského majitele naplňuje úspěšně. Na svém kontě má nyní čtrnáct bodů. Podcenit nelze ani Jiřího Říhu, v předloňské sezoně v jihlavském dresu nejproduktivnějšího hráče tehdejší WSM Ligy, jenž se do sestavy Rytířů vrací po zranění. Silným segmentem jsou i gólmani. Velmi vyrovnaně zatím působí výkony Lukáše Cikánka a Adama Brízgaly. Oba dva mají odehraný téměř stejný počet utkání s téměř stejnou procentuální úspěšností.

Ani jeden z kladenských hráčů ale bodově nemá na litoměřického Jana Kloze. Útočník, který loňskou sezonu velmi obětavě za Kladno bojoval o postup do Tipsport extraligy, zvládá funkci mentora mladších hráčů výtečně. Mužstvo táhne zejména svými asistencemi. Má jich už jedenáct. S šesti góly je pak i nejlepším kališnickým střelcem. O pouhý jeden gól méně má Markus Korkiakoski, jenž tvoří s Klozem základní kámen elitní litoměřické formace.

Pro Stadion není Kladno příliš nepříjemný soupeř. Zejména na kladenském ČEZ stadionu se daří kališníkům získávat body. Minulou sezónu zde po heroickém výkonu gólmana Škarka a trefách Ondřeje Smetany, Jana Václavka, Lukáše Chalupy a Denise Kusého překazili první zápas Jaromíra Jágra v kladenském dresu po návratu z Calgary Flames. Jediný gól za Kladno tehdy střílel Jan Kloz, nyní stojící na opačné straně barikády.

Letošní sezónu se oba celky utkaly již dvakrát v přípravě a oba zápasy vyhrál Stadion shodně 2:1. V prvním vzájemném zápase, hraném v Litoměřicích, oba celky zkoušely celou řadu nových hráčů. Litoměřičtí potenciální posily pro projekt Dukla, Kladenští své juniory, kteří běžně hrají ku příkladu za druholigové Řisuty. Gólově se ale i v tomhle utkání prosadili zkušenější hráči. Na litoměřické straně Kloz a Korkiakoski, na straně Kladna Jakub Strnad.

Odvetný zápas na kladenské půdě sehráli domácí Rytíři již v ustálené sestavě, Stadion i zde zkoušel několik nových hráčů. Toto utkání dlouho nemohlo najít vítěze. Na trefu Jiřího Jebavého o pár minut později zareagoval Ladislav Zikmund, až pak necelé dvě minuty před koncem rozhodl Jaroslav Dvořák, čímž i druhý vzájemný zápas dopadl úspěšněji pro Stadion.

Vše důležité začne v středečních 18 hodin. Přímý přenos bude k vidění na Hokejka TV.