14. 10. 2018 | Vít Trubička

Dvougólový střelec Korkiakoski: V závěru jsme měli být opatrnější

Forvardovi Markusi Korkiakoskimu se v duel s Prostějovem střelecky dařilo, když dokázal za záda Tomáše Štůraly hned dvakrát procedit kotouč. Byť Stadion svému soupeři nakonec podlehl, podal opět bojovný týmový výkon. Velkou roli ve hře o výsledek hrál podle finského útočníka gólman Jestřábů, který pochytal řadu šancí a dovedl Moravany k výhře. "Měli jsme spoustu šancí, prostějovský brankář je ale zneškodnil. V závěru jsme měli být opatrnější," hodnotil ztracený duel třetí muž kanadského bodování Chance ligy.

Vstřelil jste další dva góly, Stadion ale prohrál. Se zápasem úplně spokojený asi nebudete, že?
Měli jsme spoustu dalších šancí na skórování, ať už v lajně nebo jako celý tým. Prostějov měl ale dobrého gólmana. Myslím si, že jsme měli na větší odstup.

Opět jste dokázali zužitkovat přesilovku, jsou ty silnou stránkou litoměřické hry?
Samozřejmě můžou být. Máme na to tady dobré hráče a měli jsme výhodu pětiminutové přesilovky. Dokážeme si pokaždé vytvářet šance.

Sehráli jste povedené utkání, přesto došlo k porážce. Co podle Vás bylo hlavní příčinou prostějovského obratu?
Myslím si, že po jejich druhém gólu v závěrečné třetině jsme měli být více opatrní a hrát s otevřenou myslí. Zároveň jsme ale věděli, že nemáme tolik času.

Jaké byly rozdíly oproti duelu v Českých Budějovicích, kde jste vyhráli až po nájezdech?
Podle mě jsme hráli lépe a měli víc šancí na skórování, neboť České Budějovice byly silnějším soupeřem. Někdy se tak prostě stane. Měli jsme plno skvělých šancí, prostějovský gólman jich hodně zneškodnil. Tyto malé věci vytvořily celkový výsledek.

V útoku jste měli nového muže, Ivana Řehoře. Jak jste se s ním sehráli?
Tentokrát nebylo tolik příležitostí, kdy by hrála celá pětka pohromadě, ale je to dobrý hokejista. Hrálo se mi s ním velice dobře.