4. 10. 2018 | Martina Kramerová

Náročná šichta! Litoměřice hostí v dvojzápase lídra ligy z Přerova

Stadion čeká o víkendu hodně velká hokejová dřina. V průběhu pouhých dvou dní vyjede hned dvakrát na led a utká se s takřka nejtěžším možným soupeřem. Do Kalich Aréně totiž přijedou přerovští Zubři, kteří se po výborných výkonech vyšplhali až na vrcholek tabulky Chance ligy. A Litoměřičtí hokejisté mají co napravovat. Po smolné prohře se Slavií chtějí opět bodovat a potěšit vlastní fanoušky. Dokážou doma po favoritovi z Jihlavy překvapit i dalšího papírově silnějšího soupeře?

11. a 41. kolo: HC Stadion Litoměřice vs. HC ZUBR Přerov

Porovnání týmů
12. místo (11 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (21 b.)
26:26
Skóre
34:21
Jan Kloz (4+7)
Nejproduktivnější hráč
Roman Pšurný (3+7)

Martin Kadlec a Daniel Voženílek (oba 5 gólů)
Nejlepší střelec
Roman Pšurný, Darek Hejcman a Michal Popelka (všichni 3 góly)
Aleš Pavlas (2+8)
Nejproduktivnější obránce
Martin Novotný (1+6)
Tomáš Král (90,68 %)
Martin Michajlov (84,21 %)
Úspěšnost brankářů
Lukáš Klimeš (91,22 %)
Milan Klouček (96 %)
Slavia – Litoměřice 2:0
Poslední zápas
Přerov - Třebíč 3:1

Uplynulý zápas Litoměřic? Dal by se směle zařadit do kategorie smolných. Svěřenci trenéra Bruka odehráli se Slavií vyrovnanou partii a nechybělo mnoho, aby v Edenu bodovali. Čekání na gól však po dvou bezbrankových třetinách prolomili sešívaní a na cestu domů přibalili Stadionu porážku 2:0. Kališníci mohli navíc litovat i nevyužité výhody trestného střílení, kterou promrhali v prostředním dějství.

„ Myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Bylo to o čekání na to, kdo dá první gól. Bohužel jsme ho nedali my a ve vlastní přesilovce naopak inkasovali. Ale jak jsem říkal, špatné utkání to nebylo. Možná jsme měli i víc šancí než domácí, ale hraje se na góly. Ty jsme žádné nedali,“ hodnotil zápas zkušený Jan Kloz.

Úkol pro dvojduel s Přerovem tak zní jasně. Zapomenout na předešlou prohru a soustředit se na to, jak skolit nebezpečné Zubry. Ti zatím proplouvají soutěží na jedničku. Z devíti zápasů ztratili jen dva a po zásluze zakotvili na první příčce tabulky, v níž o skóre přeskočili Motor.

Naposledy brali všechny body v Třebíči, když zvítězili 3:1. Vítěznou sérii hodlají Moravané ještě natáhnout. Oba týmy ale čeká hodně náročná práce. Hlavně proto, že v rámci přerovského tripu přes půl republiky odehrají hned dvě vzájemná utkání.

Stadion to proti Zubrům nebude mít vůbec lehké, už jen kvůli zraněním, která se po bitvě se Slavií nakupila. K Martinu Kadlecovi a Michalu Machačovi přibyli na marodku ještě brankář Tomáš Král a zkušený harcovník Aleš Pavlas.

Navíc musí vylepšit řadu věcí, jež v předchozím mači chyběly. „Trošku nám vázne rozehra. Je to hodně tím, že jsme mladý tým. Kolikrát by to chtělo puk víc podržet. Potom musíme zapracovat na koncovce. Měli jsme opravdu hodně šancí a nedali jsme z nich ani jeden gól,“ naznačil Kloz, kudy by mohla vést cesta k triumfu.

Z pozice 11. celku ligové tabulky jsou Litoměřičtí ve dvojzápase s lídrem Chance ligy pasování spíše na outsidera. Proti favoritům však umí zabrat. Přesvědčila se o tom už třeba právě Jihlava. Utne Stadion přerovský rozlet? V pátek zápas začíná od 18:00 a v sobotu od 17:00. Všichni litoměřičtí fanoušci by měli být při tom.