3. 10. 2018 | Martina Kramerová

Stadion bez gólu? Jsme trochu "dřeváci", přiznal po prohře Kloz

Stadion to vzal na Slavii za horší konec a navzdory vyrovnané bitvě v Edenu neurval ani bod. Podle útočníka Jana Kloze zapříčinilo dvougólovou porážku hned několik faktorů. Především horší koncovka, a také výborný brankář Honzík v červenobílé kleci. „Jsme možná trochu „dřeváci“. Soupeře navíc hodně podržel gólman,“ hodnotil ztracený duel jednatřicetiletý útočník.

I když Litoměřice dokázaly s Pražany držet krok, přesto nakonec padly. Jak byste duel zhodnotil?
Myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Bylo to o čekání na to, kdo dá první gól. Bohužel jsme ho nedali my a ve vlastní přesilovce naopak inkasovali. Ale jak jsem říkal, špatné utkání to nebylo. Možná jsme měli i víc šancí než domácí, ale hraje se na góly. Ty jsme žádné nedali.

Více než dvě třetiny svítilo na světelné tabuli bezbrankové skóre. Čím to bylo? Pevnou obranou, nebo spíš horší koncovkou?
Slavii tentokrát vyloženě zachytal gólman. Pochytal spoustu šancí. I když my jsme možná trochu „dřeváci“, tak Honzík svůj tým opravdu hodně podržel.

Stadion se mohl dostat do vedení díky nařízenému trestnému střílení. Vy jste ale jako exekutor neuspěl. Mohl to být jeden z klíčových momentů?
V tu chvíli měla branka padnout, ale že by to byl klíčový okamžik, to těžko říct. My jsme pak měli spoustu dalších šancí, abychom strhli vedení na svou stranu. Bohužel se to nepovedlo.

Věděl jste už dopředu, jaké zakončení při hokejové „penaltě“ zvolíte?
Měl jsem připravené dvě varianty, ale byl jsem spíš rozhodnutý, že udělám to, co jsem nakonec předvedl (bekhendový blafák – pozn. redakce). Čekal jsem, že mi to vyjde. Gólman tam byl rychle. Možná, že kdybych to ještě zvedl nahoru a přes beton, vyšlo by to. Myslím, že ani on to nečekal, ale udělal rychlý zákrok a chytil mi to.

I když jste zahodil velkou šanci, spoluhráči vás následně na střídačce spíš podpořili, že?
Určitě. Já jsem si zkusil tak trochu neobvyklý nájezd. A skoro to vyšlo. Musím se opakovat, ale slávistický brankář zaslouží pochvalu.

Kališníci mohli žehrat také na spoustu vyloučení. Z čeho plynula?
Plynula z toho, že jsme udělali zbytečné fauly. Možná nepramení ani tak z pohybu, ale spíš z toho, že špatně čteme hru. Nebo kolikrát i z přemíry snahy. Jsou to spíš hloupé fauly.

Co byste vypíchl na hře soupeře. Čím vás slávisté z celkového pohledu udolali?
Slavia hraje pořád stejně, hodně jednoduše. Hráči se soustředí na obranu, a pak vždycky vyhazují puky. Tentokrát se navíc mohla opřít o skvělého Honzíka. To byly hlavní faktory.

O víkendu vás čeká dvojzápas s Přerovem. Na čem je do té doby třeba zapracovat?
Trošku nám vázne rozehra. Je to hodně tím, že jsme mladý tým. Kolikrát by to chtělo puk víc podržet. Potom musíme zapracovat na koncovce. Měli jsme opravdu hodně šancí a nedali jsme z nich ani jeden gól.