2. 10. 2018 | Martina Kramerová

Stadion vyráží do Prahy, podaří se mu na Slavii urvat body?

Byla to hodně náročná bitva. Ale s dobrým koncem pro Stadion. Litoměřičtí hokejisté v domácím duelu s Jihlavou takříkajíc utekli hrobníkovi z lopaty a po dramatickém průběhu zvítězili v prodloužení. Teď se chystají na další těžký úkol, který zní zcela jasně. Porazit slušně rozjetou Slavii. Navíc na jejím ledě. Jak si Pavlas a spol. povedou? Oplatí soupeři dvě prohry z přípravy, nebo budou opět muset kousat porážku?

10. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Stadion Litoměřice

Porovnání týmů
8. místo (13 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (11 b.)
19:24
Skóre
26:24
Lukáš Krejčík (2+4)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (4+7)

Jan Veselý a Martin Ondráček (oba 4 góly)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec a Daniel Voženílek (oba 5 gólů)
Jan Novák (2+4
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (2+8)
David Honzík (89,69 %)
Lukáš Sochůrek (57,14 %)
Dominik Šorf (94,64 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (90,24 %)
Třebíč – Slavia 2:1sn
Poslední zápas
Litoměřice – Jihlava 4:3

Kdo vyrazil v uplynulém kole do ochozů Kalich Arény, rozhodně neprohloupil. Stadion sice nejdřív dvakrát inkasoval a musel dotahovat, pak ale předvedl divákům dechberoucí představení, v jehož závěru bral o bod víc než Jihlava za výhru v prodloužení.

Skóre nejprve dorovnali Kloz a Smetana, po dalším gólu Dukly vsítil kýženou třetí trefu Rousek. A to až v samotném závěru. Kromě tradičních šedesáti minut tak přibylo ještě pět minut navíc. V jejich průběhu rozhodl o konečném výsledku Pavlas, jenž nekompromisní ranou z mezikruží zařídil v hledišti i na střídačce výbuch oslav.

Kališníci si tak spravili chuť po ztracené partii v Benátkách a navíc se dobře naladili i na dalšího soupeře. Tím není nikdo jiný než stará známá Slavia. Tým, se kterým se Stadion letos hned dvakrát utkal v přípravě. A protože pokaždé prohrál (1:4 a 1:2), určitě bude chtít sešívaným srpnové porážky oplatit.

Slavia hájí bodovou šňůru, přerve ji Stadion?

Stejně jako Litoměřičtí začali i Pražané sezonu jako na houpačce. Tři úvodní prohry však vystřídala šňůra čtyř triumfů, která skončila až v Třebíči, kde svěřenci trenéra Říhy padli 1:2 po nájezdech.

V Edenu se proto dá očekávat hodně vyrovnaná bitva. V tabulce dělí oba nadcházející protivníky pouhé dva body a podobně jsou na tom i ve skóre. Zatímco Stadion prozatím vstřelil 26 branek a čtyřiadvacetkrát inkasoval, Slavia rozvlnila síť devatenáctkrát a stejný počet branek jako její severočeský soupeř obdržela.

Nejlepší střelci obou týmů mají rovněž obdobná čísla. Litoměřičtí Kadlec a Voženílek prozatím nasázeli pět branek, červenobílí Ondráček a Veselý zaznamenali po čtyřech trefách. Slávisté by ale mohli těžit z formy mladého brankáře Šorfa, který se rozchytal k výborným výkonům a drží vysokou procentuální úspěšnost, jež se blíží pětadevadesáti procentům. Kališník Tomáš Král oproti němu s úspěšností 90,24 % lehce zaostává.

Zápas začíná na Zimním stadionu v Edenu přesně v 18:00. Zhruba o dvě hodiny později bude jasno o vítězi. Přerve Stadion bodovou šňůru domácích, nebo se naopak vrátí na sever Čech s prázdnou?