25. 9. 2018 | Vít Trubička

Stadion se vydává do Benátek, využije nepříznivé benátecké série?

Litoměřice mají před sebou další venkovní utkání. Po těsné domácí prohře se Vsetínem jedou do Benátek nad Jizerou. Benáteckým se v této sezóně příliš nedaří, ze sedmi zápasů získali jen pět bodů, čímž jim prozatímně patří předposlední místo. Duel začíná ve středu 26. 9. od 17:30. Přímý přenos z utkání můžete sledovat na Hokejka TV.

Údaje před
8. kolem

Porovnání
po 1. - 7. kole
1-1-0-5
celková bilance
3-0-0-3
14.
postavení v tabulce
9.
5
získané body
9
20
počet vstřelených branek
20
32
počet obdržených branek
17
Radek Duda (3+3) – 6 bodů
nejproduktivnější hráč
Markus Korkiakoski (2+8) – 10 bodů
Daniel Špaček – 4 trefy
nejlepší střelec
Martin Kadlec – 5 tref
Radek Duda – 3 nahrávky
nejvíce asistencí
Markus Korkiakoski – 10 nahrávek
Patrik Maier – 20 TM
nejtrestanější hráč
Aleš Pavlas – 16 TM
Radek Duda – 22:14
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas – 21:35
Matěj Žajdlík – 86,67%
Marek Schwarz – 86,36%
Lukáš Hosnedl – 80,56%
úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 91,88%
Martin Michajlov – 84,21%
50,28%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
48,82%
69,23%
ubráněná oslabení
84,85%
14,29%
využití přesilovek
23,08%

Posledních 5 kol z pohledu Benátek nad Jizerou

  • Třebíč – Benátky n. J. 1:0
  • Benátky n. J. – Ústí n. L. 2:7
  • Havířov – Benátky n. J. 3:1
  • Benátky n. J. – Kladno 3:6
  • Kadaň – Benátky n. J. 6:7 pp.

Vstup Benátek do sezóny není příliš úspěšný

Benáteckým se doposud povedlo jen dvakrát bodovat, z toho jen jednou naplno. Tříbodovou výhru si Benátky připsaly proti Prostějovu, který doma porazily 6:4. Následovala výhra v prodloužení na ledě kadaňských Trhačů. Velmi vyrovnaný a gólově bohatý duel rozhodl až sedmý benátecký gól. Ve zbylých pěti zápasech Benátky na bodový zisk nedosáhly. Náleží jim tedy v současné době čtrnácté místo s pěti body. Díky začátku soutěže ale nemají příliš vysokou ztrátu na vyšší pozice.

Autor fotografie: Martin Kurfiřt (hcmotor.cz)

Benátecké bodové táhne veterán Duda

Na sklonku kariéry se vrátil veterán Radek Duda z německého Freiburgu do Chance ligy. Již od počátku zaujal roli lídra v benáteckém dresu, kterou podpořil svým bodovým přínosem pro středočeský celek. Bývalý reprezentant má zatím na svém kontě tři gólové trefy a tři asistence, čímž je prozatím nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

O jeden gól více má na svém kontě dlouholetý hráč Benátek a Liberce Daniel Špaček. Jeden ze zkušenějších hráčů v benátecké kabině hraje pravidelně půlku sezóny v Liberci a druhou v Benátkách. Zatím zavěsil do soupeřovy branky čtyři puky a jednou přihrával.

Autor fotografie: Martin Kurfiřt (hcmotor.cz)

Stadion sází na obraty v posledních minutách, Korkiakoski je nejlepším nahrávačem Chance ligy

V posledních třech zápasech se snažil Stadion zvrátit vývoj utkání v posledních minutách. Dvakrát se vítězství vydařilo, proti Vsetínu v posledním domácím utkání už nikoliv. Přestože k tomu měl nakročeno, závěrečná přesilovka pro tentokrát již nevyšla. Z šesti odehraných zápasů kališníci tři vyhráli se ziskem všech bodů. Ve zbytku utkání bodový zisk Stadionu utekl maximálně o dva góly.

Finský útočník se dostal do role vrchního asistenta elitní litoměřické formace. Markus Korkiakoski má na svém kontě již osm gólových nahrávek, což ho pro tuto chvíli pasovalo do role nejlepšího nahrávače Chance ligy a zároveň, spolu s dvěma gólovými trefami, mezi čtveřici nejproduktivnějších hráčů celé ligy. Nejlepším střelcem Stadionu je ale Martin Kadlec, který poslal kotouč do branek svých soupeřů již šestkrát.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová