23. 9. 2018 | Tereza Kejřová

Do Litoměřic míří Vsetín, naváže Stadion na vítězství nad Porubou?

Další pondělní utkání přinese souboj se Vsetínem, který se nachází na 8. místě tabulky Chance Ligy. Kališníci mají za sebou velmi úspěšně zvládnuté zápasy po famózních obratech, podaří se jim navázat na předchozí výhry? Utkání začíná v 18:00 na ledě Kalich Arény. Přímý přenos můžete sledovat na Hokejka TV.

Údaje před
7. kolem

Porovnání
po 1. - 6. kole
3-0-0-2
celková bilance
2-0-2-2
6.
postavení v tabulce
8.
9
získané body
8
18
počet vstřelených branek
27
14
počet obdržených branek
24
Markus Korkiakoski (1+8)
nejproduktivnější hráč
Vít Jonák (4+4)
Antonín Pechanec (3+5)
Martin Kadlec – 5 tref
nejlepší střelec
Vít Jonák – 4 trefy
Markus Korkiakoski – 8 nahrávek
nejvíce asistencí
Antonín Pechanec
Roman Rác – 5 nahrávek
Aleš Pavlas – 16 TM
nejtrestanější hráč
Radim Kucharczyk – 31TM
Aleš Pavlas – 21:21
nejvyšší průměrný ice-time
Jakub Teper – 22:00
Tomáš Král – 92,48%
Martin Michajlov – 84,21%
úspěšnost brankářů
Yan Shaliapneu – 87,12%
David Gába – 85,71%
48,79%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
52,98%
86,21%
ubráněná oslabení
84,38%
29,03%
využití přesilovek
28%

Posledních 5 kol z pohledu VHK ROBE Vsetín

  • Vsetín – Třebíč 4:3
  • Ústí nad Labem - Vsetín 7:3
  • Vsetín - Havířov 2:3sn
  • Kladno - Vsetín 5:2
  • Vsetín – Kadaň 11:0

Předchozí utkání Vsetína

Pondělní soupeř Vsetín se z šesti odehraných utkání musel zatím čtyřikrát sklonit před svým soupeřem, avšak dvakrát bral alespoň bod. Nejdříve po prohraném prodloužení v Prostějově (5:6pp) a po neúspěšných nájezdech proti týmu z Havířova (2:3sn). Za zmínku stojí rozhodně utkání z 2. kola Chance Ligy s Kadaní, kdy si Vsetín velmi vylepšil úspěšnost proměňování gólových šancí a svého soupeře deklasoval 11:0.

Poslední utkání odehráli Vsetínští na domácím ledě v sobotu proti hráčům z Třebíče. Domácí vedli už 4:0 a vše vypadalo na zcela jasného vítěze zápasu. Avšak Horácká Slavia dokázala utkání velmi zdramatizovat, ale Vsetín si nakonec plný zisk bodů na domácím ledě pohlídal. Tři body po konečném těsném výsledku 4:3 byly v režii dvou útočníků Vsetína Davida Březiny a Luboše Roba, kteří si oba zapsali po dvou vstřelených brankách.

Autor fotografie: Martin Vojtěch Víta (hc-vsetin.cz)

Produktivní hráči Vsetína

Příchody posil před sezónou 2018/2019 Chance Ligy je pro Vsetín velkým plusem, co se vsetínské ofenzivy týče. Sedmadvacetiletý Vít Jonák odehrál většinu předchozí sezóny za České Budějovice a po šesti odehraných utkání v letošní sezóně si zatím udržuje vyrovnaný stav mezi góly a asistencemi (4+4). Antonín Pechanec si v kanadském bodování zapsal shodný počet bodů, ale po třech gólech a pěti asistencích a je tedy zároveň nejlepším nahrávačem svého týmu spolu s Romanem Rácem.

Autor fotografie: Martin Pavlík (hc-vsetin.cz)

Litoměřice v zápasech obraty umí

Litoměřičtí mohou být z posledních dvou utkání spokojeni především s třetími třetinami. V zápasech s Frýdkem-Místkem a Porubou totiž v utkání nastupovali do třetí třetiny s více než gólovým mankem, ale nakonec brali všechny tři body. Potěšující je také skutečnost, že kališníci dokonali obraty s využitím přesilových her. A v současné době se procentuální úspěšností v počtu využitých přesilových her řadí mezi lídry celé Chance Ligy.

Domácí zápas proti Frýdku-Místku, kde již vše nasvědčovalo prodloužení, rozhodl o tříbodové výhře svým gólem Martin Kadlec vteřinu před koncem třetí třetiny. V sobotním utkání vyjeli kališníci k zápasu s Porubou, kde opět brali všechny tři body. Velký bodový příspěvek v kanadském bodování zaznamenal Jan Kloz, který si v zápase připsal čtyři body za dva góly a dvě gólové asistence. V závěru třetí třetiny se v přesilové situaci perfektně zorientoval Aleš Pavlas a 14 sekund před koncem poslední dvacetiminutovky rozhodl o zisku tří bodů z venkovního utkání.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová