21. 9. 2018 | Vít Trubička

Další venkovní utkání, překvapí Stadion lídra tabulky z Poruby?

Na Stadion čeká poslední z trojice soubojů s týmy z Moravskoslezského kraje v první čtvrtině soutěže. Vydá se sehrát utkání do vítkovické Ostravar Areny, kde momentálně působí i nováček Chance ligy RT Torax Poruba 2011. Ten si zatím vede velice dobře a s jednobodovým náskokem vévodí celé tabulce. Pro oba týmy bude vzájemné střetnutí premiérové. Utkání začíná v sobotních 17 hodin. Přímý přenos můžete sledovat na Hokejka TV.

Údaje před
6. kolem

Porovnání
po 1. - 5. kole
3-1-1-0
celková bilance
2-0-0-2
1.
postavení v tabulce
9.
12
získané body
6
18
počet vstřelených branek
13
11
počet obdržených branek
10
Jakub Illéš (2+2) – 4 body
Jan Hudeček (2+2) – 4 body
Tomáš Jáchym (1+3) – 4 body
nejproduktivnější hráči
Martin Kadlec (4+1) – 5 bodů
Markus Korkiakoski (0+5) – 5 bodů
Jakub Illéš, Jan Hudeček, Jiří Zdeněk – všichni 2 trefy
nejlepší střelci
Martin Kadlec, Daniel Voženílek – oba 4 trefy
Tomáš Jáchym – 3 nahrávky
nejvíce asistencí
Markus Korkiakoski – 5 nahrávek
Daniel Krenželok, Ctirad Ovčačík, Jakub Illéš, Tomáš Jáchym – všichni 6 TM
nejtrestanější hráči
Aleš Pavlas – 14 TM
Filip Dundáček – 22:30
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas – 21:33
Daniel Dolejš – 94,16%
Hynek Kůdela – 90,00%
úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 91,96%
43,37%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
47,38%
83,33%
ubráněná oslabení
84,00%
27,27%
využití přesilovek
23,08%

Posledních 5 kol z pohledu Poruby

  • Třebíč – Poruba 2:1 pp.
  • Poruba – Ústí nad Labem 7:3
  • Havířov – Poruba 2:3
  • Poruba – Kladno 2:1 sn.
  • Kadaň – Poruba 3:5

Nováček vstoupil do sezóny velice úspěšně

Jsou pouze dva týmy, které zatím nepoznaly úplnou hořkost porážky. Jedním z nich je Kladno, tím druhým nový tým Chance ligy HC RT Torax Poruba 2011. Až do posledního zápasu v Třebíči ztratila Poruba jediný bod, a to právě v zápase s druhým Kladnem. Utkání v Třebíči ovšem také rozhodlo až prodloužení. Definitivně strhl vítězství na stranu celku z Vysočiny exlitoměřický Lukáš Nedvídek.

Zbylou trojici utkání proti Havířovu, Ústí nad Labem a Kadani zvládla Poruba na výbornou. Ve všech těchto zápasech bodovala naplno, proti ústeckému Slovanu činil gólový rozdíl dokonce čtyři trefy. Na svém kontě má tedy Poruba v tuto chvíli z pěti zápasů dvanáct bodů.

Autor fotografie: Lukáš Bajgar (hcporuba.cz)

Ofenziva Poruby má několik vyrovnaných lídrů

Na střeleckém snažení porubského celku se nejvíce podepsala pětice hráčů, z nichž žádný výrazně neodstupuje těm dalším. Jak o prvenství v tabulce kanadského bodování, tak v tabulce střelců se dělí trojice hráčů. Čtyřmi body potvrdili svou ofenzivní produktivitu Jakub Illéš, Jan Hudeček a Tomáš Jáchym. Přední pozice v tabulce střelců náleží Jakubu Illéšovi, Janu Hudečkovi a Jiřímu Zdeňkovi. Pouze v počtu nahrávek je na prvním místě osamocen Tomáš Jáchym. V brance se již stihli protočit dva gólmani. S úspěšností 94,16% zachytal Daniel Dolejš, s rovnými devadesáti procenty Hynek Kůdela.

Autor fotografie: Lukáš Bajgar (hcporuba.cz)

Před startem Chance ligy Poruba dosti posílila kádr

Asi nejcitelnější pro Porubu byl odchod Vladimíra Luky do polské extraligy. Jeho pozici staršího a zkušenějšího hráče ale zaujal bývalý hráč Havířova Petr Kanko. Do Poruby přišli nově i všichni současní nejproduktivnější hráči. Jakub Illéš se sem vrátil poté, co minulou sezónu hostoval v Havířově a ve Vsetíně. Bývalý juniorský reprezentant Tomáš Hudeček nastupoval loni střídavě za Vítkovice a Havířov. A konečně Tomáš Jáchym, který se taktéž do Poruby vrátil, ovšem po střídavých startech mezi Vítkovicemi a Frýdkem-Místkem. Posilou do útoku je také bývalý hráč Slavie Václav Jankovský a litoměřickým fanouškům bude jistě ze závěru loňského ročníku známé jméno Radima Tomana, rovněž původem hráč z Vítkovic. Výraznou posilou do obrany je exvsetínský Filip Dundáček. Kromě toho se hráčský kádr významně rozšířil.

Autor fotografie: Lukáš Bajgar (hcporuba.cz)

Stadionu vycházejí výrazně lépe domácí utkání

Trochu jinak zatím vypadají domácí a venkovní zápasy v podání Litoměřic. Zatímco v obou venkovních zápasech v Havířově a Třebíči Stadion jen velmi těsně prohrál, tak doma drží neporazitelnost. Nejprve si ústecký Slovan odvezl vysokou porážku 1:6, posléze předvedl Stadion famózní obrat ve třetí třetině s Frýdkem-Místkem. V obou domácích zápasech rozhodly ve prospěch kališníků přesilové hry. Ty byly minulou sezónu nejpalčivějším problémem Litoměřic, ovšem proti Ústí využil Stadion dvě, v zápasu s Frýdkem-Místkem byly hlavním strůjcem obratu, neboť právě díky jejich využití otočil Stadion třemi góly zcela vývoj utkání.

Litoměřice bodově táhne taktéž trojice ofenzivních hráčů. Po čtyřech gólových trefách mají na svém kontě Martin Kadlec a Daniel Voženílek. Vrchním nahrávačem je Markus Korkiakoski, který si tuto formu přenesl již z přípravy, kde vytvářel mnoho šancí právě pro Martina Kadlece, ale i pro Jana Kloze. Jediným gólmanem Stadionu který dosud zasáhl do hry, je Tomáš Král. Jeho úspěšnost činí 91,96%

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Autor titulní fotografie: Lukáš Bajgar (hcporuba.cz)