1. 9. 2018 | Vít Trubička

Martin Kadlec: Příprava proběhla v pořádku

Litoměřický tým má za sebou téměř celou letní přípravu. Domácí část zápasové sekce zakončil Stadion demolicí druholigových Klatov. Jedním gólem se prosadil Martin Kadlec, který před sezónou přišel z pražské Slavie. V Litoměřicích absolvoval celou přípravu a zasáhl skoro do všech zápasů. Při jejím zakončení se tak podělil o dojmy z ní.

Máte za sebou poslední domácí přípravný zápas. Jak byste ho zhodnotil?
Vyhráli jsme, tak asi všechno v pořádku. Bylo pro nás důležité, že jsme hned na začátku dali dva góly a mohli jsme si hrát svůj hokej. I když jsme to občas až přeháněli.

Jak náročné dnešní utkání bylo? Vám se povedlo vysoko vyhrát, přesto Klatovy občas ukázaly nebezpečnou situaci.
Neřekl bych, že to pro nás byl fyzicky náročný zápas. Spíš se Klatovy dostávaly do šancí z toho, že my jsme určité situace podceňovali a nebo přehrávali z něčeho jiného. Oni sami si šance nevytvořili.

Dosti vám sedla spolupráce ve formaci s Janem Klozem a Markusem Korkiakoskim. Očekáváte, že budete takhle nastupovat i v průběhu sezóny?
Myslím si, že jsme si sedli. V sezóně by nám to mohlo společně jít. Uvidíme od příštího týdne, jak nám to půjde. V přípravě to vůbec nebylo špatné.

Jak byste popsal celkový průběh letní přípravy? Co se týče náročnosti tréninků i zápasů?
Podle mě proběhlo všechno v pořádku. Některé zápasy byly lepší, některé horší. V těch horších zápasech jsme viděli, co máme zlepšovat. To, jak jsme se připravili, ukáže až sezóna. Já doufám, že je všechno v pořádku a že sezónu zvládneme.

Jak jste se jako tým adaptovali pod novým trenérským vedením?
Tohle proběhlo úplně v pořádku. Trenér je super a myslím si, že tady zatím všechno sedí tak, jak má.

Čeká vás ještě generálka na ligu v Kadani. Čím bude pro vás tenhle duel specifický vzhledem k tomu, že jste za Trhače kdysi nastupoval?
Já jsem Kadaňák, takže já se tam těším. Kluci tamější stadion moc rádi nemají, ale já se tam těším. Každý zápas v Kadani mám rád.

Díky za rozhovor!