30. 8. 2018 | Tereza Kejřová

Litoměřice v posledním přípravném utkání na domácím ledě vyzvou Klatovy

V posledním domácím přípravném utkání přivítají kališníci tým z Klatov. Klatovy nastupují v druhé lize a ve své přípravě mají nepříznivou bilanci 7 proher a jediné výhry. Zápas mezi Litoměřicemi a Klatovy začíná v 18:00 na ledě Kalich Arény.

Klatovy se pokusí přidat druhou výhru v přípravě

Letošní přípravná utkání odstartovala pro Klatovy poslední červencový den. Poprvé se utkaly s kadaňskými Trhači, se kterými prohrály 2:5. Bohužel pro Klatovy to byl také začátek dlouhé šestizápasové série proher. Klatovy na svém ledě však přivítaly těžké soupeře jako Baník Sokolov, pražskou Slavii, kadaňské Trhače, ale také účastníka extraligy HC Škoda Plzeň. Klatovy srazila Plzeň vysoko 8:2, kdy se za plzeňský celek pětkrát trefil Vojtěch Němec.

Klatovští se však první výhry v přípravě dočkali. A to téměř po měsíci přípravných utkání, kdy vrátili porážku týmu HC Baník Sokolov a na jejich ledě zvítězily 4:3.

Litoměřice v závěru přípravných utkání

Poslední utkání sehrály Litoměřice na ledě Kladna. Kališníci se mohli těšit z cenné výhry na kladenskými Rytíři 2:1, kdy zejména dvě využité přesilové hry kališníků ovlivnily celkový výsledek utkání. Za litoměřický celek se trefili Jiří Jebavý a Jaroslav Dvořák.

Kališníci proti Klatovům odehrají poslední přípravné utkání na domácím ledě. Přípravné utkání startuje v 18 hodin v Kalich Aréně.