25. 8. 2018 | Vít Trubička

Marek Cerman: Máme ambice na vítězství v krajské lize

Po prvním zápase litoměřického B týmu v nové sezóně řekl pár slov o jeho průběhu i o vizích do nacházející sezóny Marek Cerman. On sám se to kádru vrátil po delší pauze než zbytek týmu, neboť v průběhu předchozí si přivodil dlouhodobé zranění. Již v tomto zápase ale prokázal, že bude patřit mezi hlavní tahouny mladého litoměřického týmu.

Dnes jste nastoupili k prvnímu zápasu. Jak náročné to bylo po dlouhé pauze, kterou vy jste měl prodlouženou ještě díky zranění?
Bylo to dnes těžké. Pro nás to byl první zápas, kdežto Mělník už za sebou jeden měl. V něm porazil druholigový Jablonec nad Nisou. Věděli jsme, že to bude dnes těžké. Nakonec můžeme být rádi, že to skončilo 4:4 a pak jsme si zkusili prodloužení tři na tři, které jsme hráli poprvé. Myslím si, že i divákům se ten zápas mohl líbit. Bylo to super. Tempo bylo náročné a po zranění jsem rád, že se mi podařilo skórovat.

Povedlo se vám docela pěkně gólově prosadit. Jak byste trefu popsal?
Tomáš Zedek najel do prostoru jako obránce, vybojoval puk za bránou. Já jsem si jen počkal před brankou. Čekal jsem, že mi to tam přijde, což se stalo. Na nic jsem posléze nečekal a vystřelil jsem. Padlo to tam. Byla škoda, že z následné šance jsem dal tyčku. Mohlo to být 5:4 a zápas by třeba také vypadal dál jinak.

Zejména v první třetině vás hodně podržel gólman Kuneš.
Fanda měl dnes za béčko premiéru. Myslím si, že to byl dnes od něj super výkon. Častokrát nás hodně podržel, po první třetině to mohlo být klidně 4:1. I díky němu jsme se udrželi ve hře a nakonec jsme to dotáhli alespoň do prodloužení.

Po celou dobu utkání, a převážně v závěru, jste byli často vylučovaní. Čím to?
Soupeř byl šikovný. Byli celkem rychlí, mají možná o něco více natrénováno než my. My jsme na ledě tři týdny, Mělník má za sebou již zápas. Jsou na zápasové tempo již zvyklí. My jsme v této sestavě hráli první zápas, tak se tam možná nějaké chybičky objevily.

Začínáte se už v této sestavě sehrávat? Před sezónou došlo k částečné obměně díky příchodu hráčů z bývalého staršího dorostu i částečně odjinud.
Dnes se celý zápas točil. Žádná lajna neodehrála celý zápas kompletní, každou třetinu se to lehce promíchalo. Asi se se sestavou bude nějakou chvíli rotovat, než se přijde na nějaké kloudné řešení.

Z krajské ligy postoupil výše hlavní favorit Most. Jaké jsou vaše ambice vzhledem ke snížené konkurenci?
Chtěli bychom určitě hrát špičku. Uvidíme, co pak bude v play-off. Play-off je úplně jiná soutěž a budeme rádi, když se dostaneme co nejdále. Chceme soutěž vyhrát, máme na to ambice a doufám, že to vyjde.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do sezóny!