22. 8. 2018 | Vít Trubička

Kališníci se vydávají na Kladno, naváží vítězně na předchozí vzájemné utkání?

Po těsné domácí porážce se Slavií čeká na litoměřické hokejisty další zápas. Tentokrát se vydají na kladenský ČEZ stadion sehrát duel proti družině Jaromíra Jágra. První zápas, v němž oba týmy zkoušely plno mladých hráčů, vyhrál Stadion 2:1. Zda uspěje i tentokrát se dozvíte již ve středu 23.8. od 17:30.

Rytířská příprava nečítá příliš úspěchů

Kladenští hokejisté mají za sebou odehraných sedm přípravných zápasu, v nichž pouze dvakrát zvítězili, navíc jednou až v samostatných nájezdech. Rytíři za sebou v tuto chvíli mají dvojzápasy proti Ústí nad Labem a Litvínovu, úvodní utkání se Stadionu a dva zápasy s kazašskými soupeři Arlanem Kokšetau a Saryarkou Karagady. První výhru si připsali hned v prvním duelu, kdy na nájezdy zdolali Kokšetau. Tu druhou zatím v posledním zápase, který sehráli proti ústeckému Slovanu. V domovském prostředí vrátili zrcadlově Ústečanům úvodní porážku 4:6. V den 50. výročí 21. srpna 1968 se navíc poprvé po svém návratu z NHL prosadil hráč se symbolickým číslem 68 na zádech – Jaromír Jágr.

Rytíři ale sbírají spíše prohry. Kromě již zmíněné prohry 4:6 s Ústím výsledkově Kladenští nezvládli oba duely s Litvínovem, poprvé prohráli 1:3, v odvetě na stadionu Ivana Hlinky dokonce 0:5. Litoměřickému Stadionu podlehli 1:2, stejným výsledkem i kazašské Karagadě.

Před zápasem s Ústím získali Rytíři výraznou posilu do obrany. Z Mladé Boleslavi přišel produktivní obránce Jiří Říha. Ten sice minulou sezónu odehrál za Boleslav jen 41 utkání s bilancí jedné trefy a třech asistencí, rok předtím byl v Jihlavě nejproduktivnějším obráncem a třetím nejproduktivnějším hráčem celé tehdejší WSM Ligy. Na svém kontě měl 20 gólů a 24 nahrávek.

Autor fotografie: Ondřej Vlk (hcverva.cz)

Litoměřičtí střídají výhry a prohry, také zde dochází ke změnám v kádru

Stadion zahájil přípravu dvěma výhrami 2:1 nad Kladnem a juniorským týmem rakouského Salcburku. Následovaly dvě prohry, první se Slavií, druhá se Sokolovem. Poslední dvě utkání sehráli kališníci velmi vyrovnaně. Proti lužickým liškám dokázali otočit vývoj utkání na konečných 4:3, proti Slavii takové štěstí nakonec neměli a sešívaným v Kalich Areně podlehli 1:2.

Zatím nejnovějšími dvěma posilami litoměřického týmu jsou Jan Václavek a Oscar Flynn. Václavek už v Litoměřicích působil v závěru minulé sezóny, nyní by zde měl hrát celou. Oscar Flynn přichází na hostování z extraligové Mladé Boleslavi, litoměřické angažmá pro něj bude premiérou. Oba dva už ale v přípravě za Litoměřice nastoupili. Václavek v zápase proti Slavii, Flynn i v utkání předešlém.

Autor fotografie: Vojtěch Cermánek