19. 8. 2018 | Barbora Koťová

Sešívaní míří do Litoměřic, vrátí jim Stadion porážku z předchozího duelu?

V úterý 21. srpna odehraje Stadion druhé přátelské utkání proti pražské Slavii. V předchozím duelu Litoměřice na sešívané nestačily a podlehly jim v Edenu 4:1. Vrátí kališníci Pražanům porážku z předchozího zápasu a naváží tak na vítězné utkání nad německým celkem Lausitzer Füchse?

Slavii se v přípravě daří

Sešívaní odehráli již pět přípravných zápasu, z nichž prohráli pouze jeden. V prvním přátelském utkání podlehli kazašskému celku Kokšetau. Zápas se hrál na zimním stadionu v Benešově a Kazaši zvítězili 4:2. I druhé utkání, tentokrát už na domácím ledě, sehráli Pražané proti kazašskému mužstvu. HK Irtyš Pavlodar porazili v základní hrací době 3:2. Následující tři zápasy už pražská Slavia bez větších problému zvládla, porazila Litoměřice, Klatovy a Benátky nad Jizerou.

Změny v kádru Slavie

Po přátelském utkání s Litoměřicemi došlo ve slávistickém mužstvu ke změnám. V polovině srpna opustilo sešívané devět hráčů, kteří byli ve Slavii na zkoušku a před trenérem Milošem Říhou ml. neobstáli. Pražský klub opustili útočníci Petr Maršoun, Viktor Nestrašil, Emil Švec a Ondřej Procházka, který je aktuálně na zkoušku v Litoměřicích, a beci Adolf Straka s Lukášem Popelou. Tři hráči se také vrátili do juniorky - útočníci Jaroslav Brož a Damien Hradil a obránce Ondřej Holý. V posledních dnech byli z kádru vyřazeni další dva útočníci, a to Jiří Hozák a Lukáš Procházka. Naopak smlouvu Slavia prodloužila s dvaatřicetiletým útočníkem Zdeňkem Kubicou (na fotce), ten v dresu sešívaných nastupoval již dvě předchozí sezóny.

Zdroj fotografie: hc-slavia.cz

Předchozí vzájemné utkání

9.8. HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice 4:1
Branky a nahrávky: 5. Panna (Valík, Šagát), 38. Kohút (Valík), 40. Heldák (Saňa), 60. Šagát – 39. Kadlec (Kloz).
Vyloučení: 6:5
Využití: 0:0
V oslabení: 1:0
Sestava Slavie: Šorf (Polívka) – Novák, Valík, Hejda, Drahorád, Duda, Saňa, Straka, Šmíd – Panna, Šagát, Nestrašil – Procházka, Šteiner, Hozák – Švec, Všetečka, Maršoun – Heldák, Kohút, Tejral.
Sestava Litoměřic: D. Dvořák (Sklíba) – Marcel, Buchtela, Gaspar, Walter, Málek, Klejna, Havlík – Jirásek, Kloz, Kadlec – Voženílek, Matějček, J. Dvořák – Havelka, Pochobradský, Tlačil – Grim, Sýkora, Machač.

Autor fotografie: Jiří G. Novák, hc-slavia.cz