17. 8. 2018 | Tereza Kejřová

Stadion jde do boje proti lužickým liškám

Po čtyřech odehraných utkání v rámci přípravy před sezónou 2018/2019 čeká kališníky další boj. Tentokrát proti německému soupeři ze saského Weißwasser. Podaří se Stadionu přidat další výhru? Zápas kališníků proti liškám začíná v 17:00.

Dalším soupeřem Litoměřic bude v přípravě německý klub EHC Lausitzer Füchse. Něměcký celek z města Weißwasser nastupuje od roku 2013 v druhé nejvyšší lize Německa. V minulé sezóně se těsně nepodařilo lužickým liškám dostat do play-off bojů a musel se smířit s náročným bojem o udržení ligy v play-down. Ligovou příslušnost se jim podařilo udržet po vítězství 4:3 na zápasy nad posledním týmem tabulky Bayreuth.

Na kontě mají lišky před novou sezónou zatím jediný přípravný zápas proti Eisbären Berlin, kterému podlehly 1:4 a jedinou branku lišek vstřelil Cedrik Schiemenz. Den před zápasem s kališníky se utkají hosté z Lužic ještě s ústeckým Slovanem.

Stadion má za sebou čtyři přípravná utkání s bilancí dvou výher a dvou porážek. Po výhře nad kladenskými Rytíři 2:1 a Salzburgem „B“ 2:1 po samostatných nájezdech přišla nejdříve prohra na ledě pražské Slavie 1:4. Poslední domácí utkání kališníkům také nevyšlo a i přes góly Michaela Gaspara a nově příchozího útočníka Petra Ereta podlehli Sokolovu 2:4.

Zápas dalšího přípravného utkání kališníků startuje v sobotu 18.8. od 17:00 v Kalich Areně.