13. 8. 2018 | Kateřina Kubatková

Stadion přivítá sokolovský Baník, udrží v přípravě domácí neporazitelnost?

Po první prohře v letošní přípravě, kdy litoměřičtí podlehli týmu Slavie 1:4, se kališníci chystají na další utkání, tentokrát na domácím ledě. V úterý 14. 8. 2018 vyzvou tým HC Baník Sokolov, který je jedním z favoritů 2. ligy, skupiny sever. Utkání začne v 18 hodin.

Sokolovský Baník má za sebou úspěšnou sezónu. Nejprve s 88 body vyhrál západní skupinu a zaslouženě tedy postoupil do play off. Zde se v osmifinále utkal s Rodosem Dvůr Králové a sérii vyhrál 3:1. Ve čtvrtfinále narazil na tým z Moravských Budějovic a ten je také z dalších bojů vyřadil. Sokolovští prohráli sérii 1:3 a skončili tedy před branami semifinále.

Litoměřice nebudou prvním prvoligovým týmem, se kterým se Sokolovští setkají. První přípravné utkání odehráli na domácím ledě proti Ústí nad Labem a prohráli 1:5. Druhý zápas, opět na domácím ledě, sehrál Baník s Trhači Kadaň. Tentokrát byl konec šťastnější pro domácí, jelikož porazili Trhače 6:3. Prozatím poslední zápas odehrál tým ze Sokolova na ledě v Klatovech, kde zvítězil přesvědčivým výsledkem 6:1. Do začátku sezóny se z prvoligových týmu Baník utká ještě jednou s Trhači z Kadaně a poslední přípravný zápas odehraje na ledě Karlových Varů.

Zdroj fotografie: hcsokolov.cz

Výraznou posilou do letošní sezony je pro tým útočník Martin Čurda, který přišel na hostování z prvoligového Kladna. Pro něj není 2. liga žádnou novinkou, oblékal zde především dres pražské Kobry, ale v sezoně 2016/17 hrál také za Vrchlabí. Další posilou je opět kladenský odchovanec, útočník Vincent Keszi. Ten si zahrál v juniorské extralize za Kladno a ve druhé lize za Řisuty. Keszi má za sebou i několik startů za reprezentační sedmnáctku a čtyři starty za prvoligové Kladno. V loňské sezóně oblékal dres Stadionu a nyní hájí barvy Sokolova Josef Stříbrný. Dva hráči přišli z juniorky karlovarské Energie- Prvním z nich je český juniorský reprezentant v inline hokeji Michal Hotěk, druhým Jaroslav Vašíček. Trenérem Baníku Sokolov se stal místo Michala Jägera Karel Mlejnek.

Zdroj fotografie: hcsokolov.cz

Stadion už má za sebou tři přípravná utkání, z nichž ze dvou vyšel vítězně. V prvním zápase udolali Litoměřičtí na ledě Kalich Areny Rytíře z Kladna, proti kterým se trefily nové posily Litoměřic Markus Korkiakoski a bývalý kladenský hráč Jan Kloz. V další přípravě kališníci narazili na juniorský tým ze Salcburku, nad kterým zvítězili až po samostatných nájezdech 2:1. Zatím první prohru v letošní přípravě zaznamenaly Litoměřice na ledě Slavie, kde prohrály 1:4.

Autor fotografie: Vojtěch Cermánek