29. 7. 2018 | Miroslav Kejmar

Daniel Sadil v rozhovoru pro Hokej.cz

Svazový projekt Dukla má před sebou druhý rok, v Litoměřicích se bude znovu ohrávat spousta mladých hráčů. „Projekt beru jako velice úspěšný. Věřím že zapojení hráči na něj budou vzpomínat nejen hokejově, ale i lidsky“, říká předseda klubu Daniel Sadil.

Stejně jako v dalších klubech, i hráčům Stadionu už skončila dovolená. V pondělí 23. července se vrátili zpátky na led, aby se začali chystat na ostrý start sezony. Šest hráčů ovšem mělo či má v tomto týdnu reprezentační povinnosti.

S dvacítkou ve Finsku hráli Jaroslav Dvořák a Ondřej Buchtela, s devatenáctkou se do Švýcarska vydali obránci Michael Gaspar, František Klejna a útočníci Filip Jirásek a Otakar Šik. Druhý jmenovaný výběr má navíc na starosti litoměřický trenér David Bruk.

Na úvodním tréninku se tak v Litoměřicích hlásilo osmnáct hráčů a dva brankáři. V této chvíli je v kádru dvanáct projektových hráčů ročníků 1999 a 2000, kteří mají potenciál pro národní tým do 20 let.

„Těší nás, že na začátku sezony máme trochu přetlak v sestavě, což vytváří konkurenční prostředí, a tím pádem tlak na hráče. Kluci v tréninku pracují velmi dobře a jsem rád, že tvrdý trénink berou jako normu,“ říká Brukův kolega Daniel Tvrzník.

První přátelské utkání čeká jeho svěřence ve čtvrtek 2. srpna doma s Kladnem, do WSM Ligy vstoupí 8. září v Havířově.