28. 6. 2018 | Klub

Jan Kloz se vrací do Litoměřic!

Kališnický dres na sebe opět navlékne pamětník postupu Stadionu do 1. ligy Jan Kloz. Loňský tahoun kladenských Rytířů se do Litoměřic vrací po pěti letech. V minulé sezóně byl jednou z hlavních postav kladenské cesty do baráže o postup do Tipsport Extraligy.

V mladém litoměřickém kádru by měl být jednou z největších opor celého týmu. „Honzu jako kluka jsem tady poznal, chtěl jsem ho tady a proto jsme se snažili udělat vše, aby tady mohl působit. Připravujeme zde perspektivní mladé hráče na seniorský hokej a tyto hráče, jako je Honza, kteří jdou příkladem svojí bojovností, výkonností a vůlí se zlepšovat, tady potřebujeme. Proto jsem nesmírně rád, že ho tu můžeme opět přivítat,“ prozrazuje o jeho příchodu Daniel Sadil.

Jan Kloz zasáhl v barvách Rytířů v minulé sezóně do všech utkání. V základní části byl po Patriku Machačovi druhým neproduktivnějším hráčem družiny Jaromíra Jágra. Na svém kontě má patnáct gólových tref a 24 asistencí. Útočnou formaci utvořil především se svým dlouholetým spoluhráčem Davidem Tůmou, nyní hájícím barvy Litvínova. V jedenácti zápasech play-off byl nejlepším nahrávačem svého celku. K pěti asistencím přidal čtyři gólové trefy. Ve dvanácti barážových zápasech si připsal dvě gólové nahrávky. „Jsem strašně rád, že jsem se sem mohl vrátit. Je tady perfektní zázemí, o hráče je postaráno ve všech směrech a mám to blízko domů. Hodně mě to tady v Litoměřicích lákalo a nakonec to dopadlo dobře," říká Kloz o svém novém angažmá.