22. 6. 2018 | Miroslav Kejmar

TRCZ nadále partnerem litoměřického hokeje

Společnost TRCZ bude i další sezónu podporovat HC Stadion Litoměřice. Na pátečním jednání se spolu dohodli generální manažeři Jan Fišera a Teruaki Kada za TRCZ. "Je nám velkým potěším, že firma TRCZ se stává naším partnerem i pro další sezónu, a doufám, že naše spolupráce bude přínosná pro obě stany", komentuje spolupráci generální manažer Litoměřic Jan Fišera.

TRCZ s.r.o. je stoprocentní dceřinou společností japonského podniku Tokai Rika Co., Ltd., který patří mezi největší světové výrobce automobilových dílů. Skupina Tokai Rika působí ve třinácti zemích v Asii, Evropě, Japonsku, Severní a Jižní Americe. Ústředí skupiny se nachází v Japonsku.

Výrobní sortiment společnosti tvoří především bezpečnostní pásy, různé druhy ovladačů, přepínačů, spínačů, elektronické součásti vozu. Téměř vše na co si můžete zmáčknout v kabině auta. Hlavními odběrateli těchto komponentů jsou zejména významné automobilky v Evropě jako je Toyota, TPCA, Ford, Suzuki, Scania, Nissan, aj. Výroba probíhá v souladu s normami ISO/TS 16949, ISO 14001:2015, přičemž realizujeme řadu aktivit v rámci ochrany životního prostředí a současně bezpečnosti a zdraví svých zaměstnanců při práci. Společnost získala osvědčení Bezpečný podnik. Při výrobě používáme nejmodernější technologie a postupy, jejichž pomocí dosahujeme vysoké efektivity organizace výroby dle metodiky TPS (Toyota Production System).

V oblasti technologií, které používáme, byla naše společnost pro skupinu Tokai Rika průkopníkem, neboť jsme jako první ve skupině byli založeni tak, abychom mohli být schopni vyrábět téměř veškerý sortiment, který Tokai Ríka nabízí. V naší továrně tedy najdete vsřikolisy, lisy pro kovové výrobky, lisy pro zastřikování kovu do plastu, nejmodernější stroje pro osazování plošných spojů, manuální i poloautomatické montážní linky pro všechny typy výrobků, které nabízíme. Naše továrna posloužila jako vzorová továrna pro další expanzi skupiny do dalších regionů na světě.

Již mnoho let udržujeme nadstandardní vztahy s naším okolím a to se státními institucemi, ale i ostatními zaměstnavateli. V loňském roce jsme se například s ostatními zaměstnavateli a městem složili na zastřešení zastávky autobusu. Naše společnost každým rokem v rámci společenské odpovědnosti uvolňuje peníze na podporu našeho okolí. Tyto peníze jsou vždy rozděleny na dvě části.


1. Podpora technického vzdělávání – snažíme se podporovat aktivity školek, základních, středních a vysokých škol zaměřené na technické vzdělávání dětí. Na tuto podporu vždy vypisujeme speciální projekt.
2. Podporujeme sportovní, dobročinné, kulturní, nevýdělečné akce, které pořádají naši zaměstnanci (typicky dětské dny, do práce na kole, movember, festivaly apod.)