10. 5. 2018 | Klub

Jebavý, Smetana, Michajlov a Málek prodlužují smlouvy!

Další rok navíc v litoměřickém kádru budou působit čtyři hráči - Jiří Jebavý, Ondřej Smetana, Martin Michajlov a Dominik Málek, jakožto zástupci zkušenějších hráčů litoměřického celku. Spolu s nimi nadále zůstává v týmu kapitán Aleš Pavlas, jemuž dobíhá kontrakt z dřívějška.

Kapitán Aleš Pavlas vstupuje již do své čtvrté sezóny v Litoměřicích. V té zatím poslední odehrál i díky zranění čtyřicet utkání. V nich se pětkrát gólově prosadil a sedmnáctkrát asistoval. Dlouho také bojoval s Ondřejem Smetanou o post nejlepšího nahrávače týmu, ovšem právě díky jeho zranění, uhájil tuto pozici Pavlasův kolega v obraně. V kališnickém dresu dosud celkově nastoupil k 117 utkáním. Nejproduktivnější byl ale právě v té zatím poslední. V rámci litoměřického angažmá se částečně vrátil i do Tipsport Extraligy, a to v prvních dvou sezónách v dresu Mountfieldu HK, v té poslední v dresu Litvínova.

Taktéž čtvrtou sezónu bude v Litoměřicích zahajovat Jiří Jebavý. Stejně jako Pavlase, i vrchlabského odchovance v minulé sezóně potrápilo zranění. Díky tomu za Litoměřice odehrál 36 utkání ve kterých devětkrát nahrával. Za kališníky odehrál dosud 96 utkání s bilancí šestnácti gólových nahrávek. Na svou premiérovou trefu ale stále čeká.

Dalším z řady obránců, kteří v Litoměřicích prodlužují smlouvu o další rok, je Ondřej Smetana. Odchovanec Stadionu bude za A tým zahajovat již pátou sezónu. Ovšem ne v řadě, jako u jeho dvou předchozích kolegů. Loňský nejproduktivnější obránce byl také jedním z nejvytěžovanějších hráčů v kádru Litoměřic. Jako jeden z mála nevynechal jediný zápas. Do tabulky produktivity se zapsal šesti gólovými trefami a devatenácti asistencemi. V celkovém součtu odehrál za litoměřický A tým 116 utkání, přičemž v posledních dvou sezónách, po návratu z ústeckého Slovanu, patřil k největším stálicím v základní sestavě.

Druhým obráncem – odchovancem, který prodlužuje smlouvu, je Dominik Málek. V minulé sezóně nastoupil v dresu Stadionu k 23 utkáním. Důrazný bek během nich třikrát nahrával na gól. Svůj první start za litoměřický A tým si připsal v sezóně 2013/14. Od té doby má na svém kontě rovnou stovku utkání. Střídavě též nastupoval v druholigovém Děčíně.

Celou pětici uzavírá gólmanská stálice v litoměřickém týmu Martin Michajlov. Podobně jako Málek, i Michajlov poprvé nakoukl do A týmu Stadionu v sezóně 2013/14. První start v kališnické brance si ale připsal až o dva roky později. V té době odchytal za Stadion osm utkání. V minulé sezóně musel čelit vysoké gólmanské konkurenci. Přesto se do brankoviště litoměřického celku postavil patnáctkrát s úspěšností 91,78%, gólovým průměrem 2,63 a jedním čistým kontem.