29. 3. 2018 | Tereza Kejřová

Odstartoval Kalich Cup 2018!

Ve dnech 28. 3. - 30. 3. 2018 probíhá v litoměřické Kalich Areně již čtvrtý hokejový turnaj Kalich Cup. Mezi týmy je tentokrát i celek ze sousedního Německa. Týmy se představí nejdříve v zápasech podle skupinového rozdělení. Ve skupině A se nacházejí domácí Litoměřice, Sparta Praha, Stadion Vrchlabí a německý celek ESV Kaufbeuren. Do čtyřky skupiny B patří HC Poděbrady, HK Kroměříž, SC Kolín a Rytíři Kladno.

První den - středa 28. 3. 2018

První den odstartoval ve 14:30 zápasy skupiny A, kdy si domácí Litoměřice poradily s týmem z Vrchlabí vysoko 6:1. A i následující první zápas skupiny B skončil stejně vysokým výsledkem, tentokrát kladenští Rytíři zvítězili nad týmem z Poděbrad. Zápas, který odstartoval lehce před šestou hodinou odpolední skončil o poznání těsněji. Něměcký celek ESV Kaufbeuren porazil pražskou Spartu 3:2. Před posledním utkáním prvního hracího dne se uskutečnilo také slavnostní zahájení, po němž následovalo utkání skupiny B mezi celky Kroměříže a Kolína. Hráči Kolína vynulovali svého soupeře a uzavřeli první hrací den výhrou 3:0.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Druhý den - čtvrtek 29. 3. 2018

Na rozdíl od středy začíná druhý hrací den již v osm ráno. Litoměřický celek nejdříve vyzve tým ESV Kaufbeuren. A následuje další utkání skupiny A, ve kterém si to rozdají pražská Sparta s Vrchlabím. Druhý hrací den uzavírají dva zápasy B skupiny. V 11:45 vyzve SC Kolín hokejisty z Poděbrad a ve 12:45 se mezi sebou střetnou celky kladenských Rytířů a Kroměříže. Rozdělení bodů z odehraných utkání v rámci skupin pak určuje zápasový rozvrh následujícího dne. Kdo se stane vítězem čtvrtého ročníku Kalich Cupu?

Třetí den - pátek 30. 3. 2018

Poslední hrací den je nabitý od rána do večera. Kromě hráčů se nezastaví ani rolba, která bude v plné permanenci. V dopoledních hodinách se odehrají zápasy týmů, které se v tabulce umístily na 3. - 4. místě. V těch se rozhodne, zda tyto týmy zahrají svůj poslední zápas v rámci Kalich Cupu o konečné 5. či 7. místo. Úspěšnější týmy skupin A a B (tedy první a druzí obou skupin) odehrají své semifinálové zápasy v 11:15 a 13:00. Výsledky utkání pak určí dvojice týmů do zápasů o 3. místo a o celkové vítězství Kalich Cupu.

Zápas o 7. místo se odehraje v 14:30, po něm pak následuje od 16:00 utkání o pátou pozici. Zápas o bronzové medaile odstartuje v 17:45, ve kterém se utkají poražení ze semifinálových bitev. Vrchol turnaje, tedy utkání o celkové prvenství vypukne v 19:30. Po skončení finálového zápasu následuje slavnostní ukončení s letošním ročníkem Kalich Cupu.