6. 3. 2018 | Vít Trubička

V Kalich Areně se sehrál turnaj pátých tříd

Neděle 4. března patřila týmům pátých tříd. Ty poměřily své síly v basketbalu, florbalu, individuálních hokejových dovednostech a minihokeji. Turnaje se účastnily dva týmy z Litoměřic, Louny a Děčín. Prvenství v turnaji zůstalo v Litoměřicích, nejvíce individuálních cen získali hokejisté z Loun.

Prvním sportem, v němž všechny týmy nastoupily proti sobě, byl basketbal. Stejně jako všechny další sporty byl odehrán systémem každý s každým. Hrálo se na třetině hřiště na jeden, společný koš. V této disciplíně si zajistil prvenství děčínský celek po výhrách nad oběma litoměřickými týmy a remízou s Louny. Druhé místo patřilo lounskému týmu, třetí litoměřickému modrému týmu a čtvrté litoměřickému oranžovému týmu.

Po krátké přestávce začal v tělocvičně Kalich Areny turnaj ve florbalu. Ten byl již odehrán na celé hřiště stejným systémem jako basketbalový turnaj. Nejlepším týmem této disciplíny byl oranžový tým Litoměřic, který ani jednou neprohrál. Basketbalové druhé místo pak i ve florbalu uhájily Louny. Třetí místo nadále patřilo modrému týmu Litoměřic. Čtvrtá pozice připadla na vítěze basketbalového klání z Děčína.

„Myslím si, že jsme vyzkoušeli něco nového, co ještě předtím vyzkoušeno nebylo. Zařadili jsme do jednoho dne tři disciplíny, jako je basketbal, florbal a minihokej. Jednak jsme vyzkoušeli jsme naše koordinační schopnosti, jednak hráčské možnosti, jestli si jsou hráči v této kategorii schopni tohle všechno užít.“, říká šéftrenér litoměřické mládeže Vladimír Domin.

Autor fotografie: Vít Trubička

Následně se hráči vydali poprvé na ledovou plochu. Na led vstupovali jednotlivě za doprovodu fanfár po vyvolání jejich jména moderátorem celé akce. Hráči mezi sebou soutěžili v řadě individuálních aktivit, jako byl slalom s pukem, nájezdy a jejich chytání a střelba do terčů umístěných v rozích branky. Nejrychlejším hráčem ve slalomu s pukem byl lounský Petr Heller s časem 22:16 sekund. Nejpřesnější střelbu má taktéž lounský Šimon Kříž, který trefil tři terče ze čtyř. Nejlepším střelcem v samostatných nájezdech byl do třetice lounský Jan Trefný. Nejúspěšnějším gólmanem pak byl litoměřický Tobiáš Trvzník.

Autor fotografie: Vít Trubička

Finální aktivitou, tou nejočekávanější byl turnaj v minihokeji. Proti sobě opět nastoupily oba litoměřické týmy, tým z Loun a děčínský celek. Taktéž všichni odehráli proti sobě všechny zápasy stylem dvakrát patnáct minut. K vidění tak byla největší porce sportovního klání ze všech předchozích. Na prvním místě pak turnaj zakončil bílý tým Litoměřic. Druhé místo připadlo Lounům. Třetí skončil modrý tým Stadionu. Čtvrté místo zůstalo na tým Děčína.

Autor fotografie: Vít Trubička

„Hlavní myšlenkou byl prožitek. Zkoušelo se také, jestli hráči dokážou být celý den pořád soustředěni. Osobně si myslím, že organizace tohoto turnaje nebyl špatný nápad. Nešlo nám ale vůbec o výsledky, důležité bylo, aby tam byly emoce a hlavně zkušenost v podobě hry s jinými týmy. Určitě každý hraje basketbal, určitě každý hraje florbal na úrovni tréninků, ale dát to do turnajové formy byla určitě dobrá věc.“, řekl Vladimír Domin po skončení turnaje.

Sladkým závěrem pak bylo předávání cen pro nejlepší týmy a nejlepší hráče celého turnaje. Medaile hráčům předával vítěz Stanleyova poháru ze sezóny 2000/2001 v dresu Colorado Avalanche a litoměřický odchovanec Martin Škoula. Spolu s ním vedoucí mužstva A týmu a hlavní organizátor celého turnaje Miroslav Kejmar. Kromě medailí za umístění dostaly týmy i sladké odměny v podobě dortů.

Autor fotografie: Vít Trubička