22. 2. 2018 | Tereza Kejřová

Na nájezdy jsem si věřil, říká Šimon Sklíba

Litoměřický „B“ tým první zápas semifinálové série s Louny vyhrál. Velmi vyrovnaný zápas musela rozhodnout dovednostní soutěž samostatné nájezdy. V nájezdech brankáři dominovali nad střelci a to především domácí brankář Šimon Sklíba. Vychytal všechny nájezdy soupeře, a i proto jsme ho pozvali k pozápasovému rozhovoru.

Šimone, mohl bys nejdříve zhodnotit utkání prvního semifinálového zápasu?
Do utkání jsme nevstoupili úplně ideálně, ale s vývojem zápasu jsme začali hrát dobře jak dopředu, tak dozadu. Byl to vyrovnaný zápas a jsem moc rád, že se klukům podařilo dát nějaké góly. V závěru pak nájezdy, to je vždycky loterie a štěstí se přiklonilo k nám.

Především ve třetí třetině jsi měl několik výborných zákroků, kterými jsi tým podržel při nerozhodném stavu. Jak si spokojený se svým výkonem?
Jsem celkem spokojený, snažím se chytat celou sezónu stejně a vyrovnaně. Především chci pomáhat klukům.

Zápas musely rozhodnout samostatné nájezdy, při kterých si nepustil za svá záda ani jeden gól. Věřil sis v nájezdech?
Na nájezdy jsem si věřil, i díky tomu, že je v rámci tréninků často trénujeme. Nájezdy jsou hlavně o štěstí. Já ho měl hned dvakrát, jednou se vyhodila brána a pak mi pomohla i tyčka.

Během tvojí hokejové kariéry jsi už prošel několika soutěžemi. Navíc tohle byla premiérová sezóna litoměřického „B“ týmu a základní část máte již za sebou. Je něco, co tě v rámci této ligy překvapilo?
Docela ano. Když budu upřímný, tak jsem čekal, že to bude horší. Čekal jsem, že hlavně kvalita bude trochu chybět. Ale spíš myslím, že jsou zápasy hodně o bojovnosti.

V neděli vás čeká další utkání, kam si vezete výhodu jednoho vítězství. Na čem myslíš, že by se mělo z vaší strany zapracovat?
Určitě bychom měli zlepšit vstup do zápasu, ten se nám dnes určitě nepodařil podle představ. Měli bychom častěji střílet a zaměřit se i na přesnější zakončování.

Díky za rozhovor a ať se daří!