6. 2. 2018 | Vít Trubička

Stadion přivítá karlovarskou Energii, potrápí opětovně lídra?

Do Kalich Areny se vydá zřejmě nejoblíbenější soupeř Litoměřic z čela tabulky. Ve dvou ze třech dosavadních duelů proti Energetikům litoměřický tým bodoval. V obou těchto duelech navíc rozhodla o vítězi utkání poslední vteřina. Podaří se litoměřickému týmu znovu obrat o body jednoho z favoritů na návrat do Tipsport Extraligy? To se dozvíte již ve středu od 18 hodin. Utkání též můžete sledovat na tvcom.cz

Údaje před
47. kolem

Porovnání
po 1. - 46. kole
17-3-5-21
celková bilance
25-6-6-9
11.
postavení v tabulce
2.
62
získané body
93
116
počet vstřelených branek
149
135
počet obdržených branek
74
Jan Veselý (16+10) – 26 bodů
nejproduktivnější hráči
Jakub Flek (20+19) – 39 bodů
Tomáš Rachůnek (14+25) – 39 bodů
Jan Veselý – 16 tref
nejlepší střelec
Jakub Flek – 20 tref
Aleš Pavlas – 17 nahrávek
nejvíce asistencí
Tomáš Rachůnek – 25 nahrávek
Martin Havelka – 73 TM
nejtrestanější hráč
Václav Skuhravý – 78 TM
Aleš Pavlas – 22:07
nejvyšší průměrný ice-time
Vladimír Sičák – 21:38
Jakub Škarek – 93,79%
Martin Michajlov – 91,80%
Adam Wolf – 79,49%
úspěšnost brankářů
Filip Novotný – 94,89%
Ondřej Kuchař – 96,30%
Tomáš Závorka – 89,38%
47,59%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
58,76%
83,40%
ubráněná oslabení
92,23%
11,02%
využití přesilovek
16,67%

Posledních 5 kol z pohledu karlovarské Energie

  • Karlovy Vary – Přerov 2:1 sn.
  • Kladno – Karlovy Vary 0:4
  • Benátky n. J. – Karlovy Vary 2:0
  • Karlovy Vary – Ústí n. L. 5:1
  • Třebíč – Karlovy Vary 0:2

Karlovarští často ztrácejí body se slabšími týmy

Hráči Energie ve snaze o co nejrychlejší návrat zpět do nejvyšší soutěže dokáží naplno bodovat s týmy, které mají podobný cíl, jakožto i s dalšími, které hrají o špici tabulky WSM Ligy. Větší problém dělají karlovarským zápasy s týmy ze spodnějších pater tabulky. Ze třech zápasů proti Litoměřicím ztratila Energie čtyři body. V duelech se Vsetínem dokonce šest. Navíc i benáteckým se zadařilo vrátit Karlovým Varům předchozí vysoké porážky a částečně zvýšit náskok na beznadějně poslední Kadaň

Po utkání v Benátkách se ale karlovarští rychle oklepali a rozdrtili kladenské Rytíře na jejich ledě 4:0, na což navázali výhrou nad Přerovem. Ovšem Zubři nedali Energetikům nic zadarmo, o vítězi vzájemného utkání tak rozhodly až samostatné nájezdy. Navíc až sedmá série, ve které dal svůj třetí gól a zároveň vítězný nejlepší střelec Energie Jakub Flek. Karlovarští tak drží dvoubodovou ztrátu na vedoucí České Budějovice.

Karlovarským v závěru sezóny vypomůže trojice hráčů. Z jihomoravského Znojma přišel obránce Michal Plutnar. Ještě předtím došlo k výměně hráčů mezi Energií a ústeckým Slovanem. Karlovarský dres začali oblékat Daniel Vrdlovec a Petr Šenkeřík. Opačným směrem se stěhovali Martin Weinhold, Milan Davídek.

Autor fotografie: Aleš Bedlík (hokejkv.cz)

Karlovarskou ofenzivu táhnou Flek s Rachůnkem, branku spolehlivě hájí Novotný

Shodně po 39 kanadských bodech mají dva karlovarští hráči. Jeden z nich je nejlepším střelcem a druhý nejlepším nahrávačem. Koruna pro krále střelců patří Jakubu Flekovi díky jeho dvaceti gólových trefách. Lídrem ve statistice nahrávačů je Tomáš Rachůnek, kam ho vyneslo hned 25 nahrávek.

Nejvyšší počet odchytaných zápasů si připsal exlitoměřický Filip Novotný. Důvěře trenérů se odměňuje vysokou mírou úspěšnosti zákroků, která je vyčíslena 94,89%. Jedenáct zápasů odchytala dlouholetá dvojka Energetiků Tomáš Závorka. Úspěšnost jeho zákroků je rovna 89,38%. Dva zápasy za karlovarské odchytal junior Ondřej Kuchař. Míra úspěšnosti jeho zákroků je ale ze všech tří nejvyšší. Procentuálně je vyčíslena 96,30%.

Autor fotografie: Jan Čech (Karlovarský deník)

Naděje Litoměřic na play-off nadále nepohasíná

Tým Litoměřic v poslední době s vytrvalou pravidelností střídá výhry a prohry za sebou. Velmi bojovné výkony jsou při prohrách odměněny pouze maximálním dvougólovým rozdílem mezi oběma soupeři. Ovšem obdobně dopadly většinou i vítězně zvládnuté zápasy kališníků. I proto se litoměřický tým stále drží mezi desátým a jedenáctým místem tabulky WSM Ligy.

Nejproduktivnějším hráčem Stadionu je již nějaký čas Jan Veselý. Svých 26 kanadských bodů rozdělil mezi šestnáct gólových tref a deset asistencí. O pozici nejlepšího nahrávače vytrvale bojují Aleš Pavlas a Ondřej Smetana. O něco málo lepší postavení má Pavlas, který má na svém kontě sedmnáct nahrávek, přičemž Smetana o jednu méně.

Ze současného litoměřického kádru se v brance objevila trojice gólmanů. Nejvíce z nich má na svém kontě Martin Michajlov, jehož deset odchytaných utkání bylo završeno úspěšností 91,80%. Současnou jedničkou Stadionu je Jakub Škarek, který má zároveň vyšší úspěšnost. Ta je vyčíslena 93,79%. Celosezónním náhradníkem ve Stadionu je junior sparťanského původu Adam Wolf. V brankovišti Litoměřic se objevil dvakrát s úspěšností 79,49%.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Vzájemné zápasy hovoří lehce ve prospěch Energie

30.9., 8. kolo: HC Energie Karlovy Vary – HC Stadion Litoměřice 3:0
Branky a nahrávky: 13. Krejčí (Flek, Beránek), 36. Kverka (Harkabus, Podlipnik), 48. Tuominen (Skuhravý, Sičák).
Sestava Karlových Varů: Novotný – Krejčí, Sičák, Rohan, Podlipnik, Tomeček, Weinhold – Rachůnek, Gríger, Flek – Harkabus, Kverka, Stloukal – Davídek, Skuhravý, Gorčík – Beránek, Tuominen, Kohout.
Sestava Litoměřic: Klouček – Pavlas, Kvasnička, Strejček, Smetana, Jebavý, Jandus – Stříbrný, Hanták, Bílek – Kantner, Šimeček, M. Chalupa – Pilař, Miškář, Helt – Havelka, Komárek, Jirásek.

4.11., 21. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Energie Karlovy Vary 2:1
Branky a nahrávky: 33. Kantner (Gaspar, Miškář), 60. Veselý (Bílek, Kusý) - 49. Rachůnek (Flek, Balán).
Sestava Litoměřic: Michajlov – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Strejček, Jandus – Kusý, Veselý, Bílek – Pilař, Miškář, Kantner – Helt, Válek, Stříbrný – Havelka, Hanták, Dvořák.
Sestava Karlových Varů: Novotný – Krejčí, Sičák, Rohan, Podlipnik, Tomeček, Kvapil – Rachůnek, Balán, Flek – Beránek, Gríger, Kohout – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Tuominen, Davídek.

27.12., 34. kolo: HC Energie Karlovy Vary – HC Stadion Litoměřice 2:1 pp.
Branky a nahrávky: 14. Kverka (Kovačevič), 65. Kovačevič (Kverka) – 38. Pavlas (Václavek).
Sestava Karlových Varů: Novotný – Sičák, Krejčí, Rohan, Kvapil, Tomeček, Kovačević, Rulík – Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – Beránek, Tuominen, Osmík.
Sestava Litoměřic: Král – Gaspar, Pavlas, Smetana, Strejček, Jandus, Jebavý, Jeřábek – Kadlec, Miškář, Bílek – Řehoř, Václavek, Pilař – Kusý, Hanták, Valášek – Jirásek, Veselý, Kantner.

Autor fotografie: Jan Čech (Karlovarský deník)