2. 2. 2018 | Vít Trubička

Poslední derby letošní sezóny, přiblíží se Stadion k osmému místu?

Klíčový finiš tohoto ročníku ve svém napětí ještě neustal. Litoměřický tým stále živí šestibodovou naději na pokračování v letošním ročníku. Soupeř z Ústí je na tom o poznání hůře. Na samotný Stadion ztrácí sedm bodů, na osmé místo třináct. Přesto ani ten ještě nehodil flintu do žita. Jistě nás tedy čeká velmi dramatické utkání. Mimo návštěvy ústeckého zimního stadionu můžete přenos sledovat na tvcom.cz

Údaje před
46. kolem

Porovnání
po 1. - 45. kole
15-1-8-20
celková bilance
17-3-5-20
12.
postavení v tabulce
10.
55
získané body
62
124
počet vstřelených branek
115
153
počet obdržených branek
132
Jaroslav Roubík (11+22) – 33 bodů
nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (16+10) – 26 bodů
David Merta – 15 tref
nejlepší střelec
Jan Veselý – 16 tref
Jaroslav Roubík – 22 nahrávek
nejvíce asistencí
Aleš Pavlas – 17 nahrávek
Patrik Husák – 64 TM
nejtrestanější hráč
Martin Havelka – 73 TM
David Bernad – 25:00
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas – 22:07
Jan Dlouhý – 92,71%
Martin Volke – 91,34%
Jakub Soukup – 91,20%
Jan Růžička – 90,53%
úspěšnost brankářů
Jakub Škarek – 93,75%
Martin Michajlov – 91,80%
Adam Wolf – 79,49%
40,98%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
47,38%
81,73%
ubráněná oslabení
86,52%
18,01%
využití přesilovek
11,26%

Posledních 5 kol z pohledu Ústí nad Labem

  • Ústí n. L. – Kladno 6:0
  • Karlovy Vary – Ústí n. L. 5:1
  • Benátky n. J. – Ústí n. L. 4:2
  • Ústí n. L. – Třebíč 3:2
  • Ústí n. L. – Vsetín 2:3

Sezóna nevyrovnaných výsledků

V podstatě jen proti Třebíči vyhrál Slovan dosud všechny tři utkání. I z toho důvodu zažívá ústecký tým patrně nejhorší sezónu za celé jeho působení v druhé nejvyšší soutěži. Což navíc odnesl i trenér Miroslav Mach. Navíc do Karlových Varů odešel tehdejší nejproduktivnější hráč Slovanu Daniel Vrdlovec.

Přesto všechno se Slovan nevzdává. To dokazuje zejména poslední utkání Ústečanů proti kladenským Rytířům. Ústí v něm zcela rozdrtilo Rytířskou družinu, dosud nevedenou svým králem s číslem 68 na zádech. Po vyšší prohře z Karlových Varů nasázel ústecký tým do branky Miroslava Kopřivy hned šest gólů, přičemž Martin Volke vychytal čisté konto. Dva góly v ústeckém dresu vstřelil Daniel Kružík, pro něhož to byl poslední zápas za Slovan, kam přišel na hostování právě z Kladna.

Autor fotografie: Karel Dvořáček (sportyusti.cz)

Ofenzivě vládne veterán Roubík, brankoviště vyrovnaně hájí čtveřice gólmanů

Po odchodu Daniela Vrdlovce převzal pozici nejproduktivnějšího hráče ústeckého celku čtyřicetiletý Jaroslav Roubík. Do své pozice se vystřílel jedenácti góly, ke kterým přidal dvojnásobný počet gólových nahrávek. Pozice nejlepšího střelce Ústečanů patří Davidu Mertovi. Tu si zajistil díky patnácti gólovým trefám.

Brankoviště Slovanu dosud patřilo čtyřem gólmanům, přičemž ani u jednoho by se nedalo říci, že by mu patřila pozice jedničky svého týmu. Nejvíce startů má na svém kontě Jakub Soukup. V jeho patnácti startech měl své zákroky úspěšné na 91,20%. O pouhý zápas méně má Martin Volke. Jeho úspěšnost je i díky čistému kontu ze zápasu s Kladnem o jednu desetinu vyšší. Dvanáct zápasů odchytal Jan Růžička s úspěšností 90,53%. Nejmenší počet startů v ústecké brance má Jan Dlouhý. Což ovšem kompenzuje nejvyšší úspěšností. Ta v tuto chvíli činí 92,71%.

Autor fotografie: Michal Polák (hc-havirov.cz)

Litoměřičtí pravidelně střídají výhry a prohry

Od začátku poslední čtvrtiny má tým Stadionu zrcadlově vyrovnanou bilanci. Na každou prohru zatím navázala vždy jedna výhra. Právě v následném utkání je obrovská šance na prolomení této série a získání druhé výhry v řadě. Závěrečná část základní části se většinou nese v podobném duchu. Litoměřičtí velmi často bojují do posledního duchu. Většinu jejich utkání tak rozhoduje pouze úspěšnost gólmanů. Výjimkou jsou pouze utkání proti Frýdku-Místku a Kadani.

Do pozice nejproduktivnějšího hráče litoměřického týmu se po odchodu Vítězslava Bílka dostal Jan Veselý. Svých šestnáct gólů doplnil deseti asistencemi. Zároveň mu patří koruna pro krále střelců. O pozici nejlepšího nahrávače se prakticky celou sezónu dělí dva obránci Aleš Pavlas a Ondřej Smetana. V tuto chvíli má menší výhodu v podobě jedné asistence navíc Pavlas, který jich má na svém kontě sedmnáct.

Současným prvním gólmanem Litoměřic je Jakub Škarek. Svou důvěru vyplácí trenérům jeho vysokou úspěšností. Ta v současnosti činí 93,75%. Nejvíce startů ovšem za Stadion má jeho odchovanec Martin Michajlov. Úspěšnost jeho zákroků je vyčíslena 91,80%. Oběma věrně sekunduje Adam Wolf. Sám se postavil do brankoviště Stadionu ve dvou utkáních s úspěšností zákroků ve výši 79,49%.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Vzájemné zápasy zatím hovoří ve prospěch ústeckého celku

27.9., 7. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí n. L. 3:2 sn.
Branky a nahrávky: 25. Stříbrný, 52. Kodýtek (Kvasnička, Strejček), rozh. náj. Bílek – 4. Melka (Smolka), 11. Severa (Bernad).
Sestava Litoměřic: Klouček – Pavlas, Jeřábek, Kvasnička, Smetana, Strejček, M. Jandus – Stříbrný, Veselý, Bílek – Kantner, Kodýtek, M. Chalupa – Pilař, Miškář, Jirásek – Havelka, Hanták, Komárek.
Sestava Ústí n. L.: Volke – Husák, Bernad, Hes, Macek, Vaněk, Zdvořáček – Gengel, Melka, Smolka – Merta, Vrdlovec, Severa – Dufek, Najman, Kousal – Mical, Volf, Markulinec.

1.11., 20. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí n. L. 1:3
Branky a nahrávky: 48. Miškář (Dvořák, Kantner) - 39. Merta (Kousal, Husák), 56. Severa (Volf, Hrdinka), 60. Roubík.
Sestava Litoměřic: Michajlov – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Málek, Strejček, M. Jandus – Kusý, Pavlík, Bílek – Dvořák, Miškář, Kantner – Válek, Hanták, Stříbrný – Havelka, Komárek, Pilař.
Sestava Ústí n. L.: Růžička – Bernad, Hrdinka, Husák, Hes, Mlčoch, Vaněk – Smolka, Roubík, Melka – Kousal, Vrdlovec, Merta – Severa, Volf, Gengel – Sladkovský, Navarra.

22.12., 33. kolo: HC Slovan Ústí n. L. – HC Stadion Litoměřice 4:1
Branky a nahrávky: 26. Šenkeřík (Vrdlovec, Merta), 39. Melka (Roubík, Šenkeřík), 57. Kružík (Vrdlovec, Vágner), 60. Volf (Volke) - 40. Miškář (Bílek, Jeřábek).
Sestava Ústí n. L.: Volke – Šenkeřík, Brož, Vágner, Husák, Hes, Bernad, Zdvořáček – Merta, Melka, Roubík – Smolka, Vrdlovec, Kružík – Kuběna, Pšenička, Severa – Volf, Najman, T. Jandus.
Sestava Litoměřic: Král - Jeřábek, Pavlas, Smetana, Strejček, M. Jandus, Jebavý, Málek - Kusý, Miškář, Bílek - Řehoř, Šimeček, Půlpán - Kantner, Hanták, Valášek - Havelka, Pilař, Jirásek.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová