30. 1. 2018 | Vít Trubička

Po dvou kolech opět doma, Stadion vyzve Horáckou Slavii

Litoměřice sice v posledním utkání prohrály, ale stále mají vše ve svých rukou. V cestě Stadionu za vytouženým osmým místem momentálně stojí sedmá Třebíč. Té se v posledních zápasech moc nedaří, navíc kališníci již dvakrát v této sezóně na tým z Vysočiny vyzráli. Středeční utkání začne v Kalich Areně v 18 hodin. Utkání můžete též sledovat přes tvcom.cz

Údaje před
45. kolem

Porovnání
po 1. - 44. kole
16-3-5-20
celková bilance
19-5-2-18
11.
postavení v tabulce
7.
59
získané body
69
111
počet vstřelených branek
106
130
počet obdržených branek
108
Jan Veselý (15+10) – 25 bodů
nejproduktivnější hráč
Roman Erat (5+29) – 34 body
Jan Veselý – 15 tref
nejlepší střelec
Luboš Horký – 10 tref
Aleš Pavlas – 17 nahrávek
nejvíce asistencí
Roman Erat – 29 nahrávek
Martin Havelka – 73 TM
nejtrestanější hráč
Václav Čejka – 66 TM
Aleš Pavlas – 22:07
nejvyšší průměrný ice-time
Karel Nedbal – 23:30
Jakub Škarek – 93,81%
Martin Michajlov – 91,80%
Adam Wolf – 79,49%
úspěšnost brankářů
Lukáš Dostál – 92,19%
Karel Vejmelka – 92,00%
Dominik Svoboda – 87,80%
47,43%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
46,25%
83,33%
ubráněná oslabení
84,38%
11,45%
využití přesilovek
18,50%

Posledních 5 kol z pohledu Horácké Slavie

  • Třebíč – Přerov 3:2
  • Kladno – Třebíč 5:1
  • Třebíč – Karlovy Vary 0:2
  • Ústí n. L. – Třebíč 3:1
  • Benátky n. J. – Třebíč 1:4

Třebíč si drží vyrovnanou bilanci

Šestizápasovou vítěznou sérii celku z Vysočiny z období kolem poloviny soutěže vystřídalo naprosto symetrické střídání výher a proher. Většina výsledků Třebíče činí mírný, maximálně dvoubrankový rozdíl v gólových stavech Třebíče a jejích soupeřů. Jen párkrát naroste rozdíl na tři a více gólů. I díky tomu se Horácká Slavia drží takřka vytrvale kolem sedmého místa tabulky WSM Ligy. Sužuje ji však vysoká marodka, která se navíc ještě plní, nachází se na ní hned osm hráčů, mimo jiné i nejproduktivnější hráč Třebíče Roman Erat

Pondělní zápas odehráli Třebíčští doma proti Přerovu. Dvougólovou ztrátu z první třetiny dokázali během dalších dvou odčinit a vývoj utkání otočit. Zejména díky přesilovým hrám, které byly využity v poměru 2:1 na obou stranách, nakonec Třebíč vyhrála 3:2. Udržela tak čtyřbodový náskok nad osmým Vsetínem, přesto na šestý Prostějov ztrácí šest bodů.

Autor fotografie: Jiří Morký (hstrebic.cz)

Třebíčské bodově táhne veterán Erat, v brance se vystřídali hned tři gólmani

Ve svých 38 letech odehrál dlouholetý hráč Znojma a brněnské Komety Roman Erat v dresu Třebíče 41 soutěžních utkání. Během nich sice pouze pětkrát skóroval, za to asi připsal hned 29 asistencí. Dělí se tak o druhé místo s tabulce nahrávačů celé WSM Ligy s dalším veteránem, prostějovským Tomášem Divíškem. Nejlepším střelcem Třebíče je s deseti trefami pro změnu pouze dvacetiletý Luboš Horký, který navíc odehrál za Třebíč pouze 24 utkání, neboť pravidelně putuje mezi Třebíčí a Brnem.

Brankoviště shodně po osmnácti zápasech hájili Lukáš Dostál a Pavel Jekel. Dostál byl ve svých zákrocích úspěšný na 92,19%. Již vsetínský gólman Jekel na 91,99%. Osm startů za mateřskou Třebíč má brněnsko-jihlavský gólman Karel Vejmelka. Jeho úspěšnost v nich je vyčíslena rovných 92%. Třikrát hájil brankoviště Horácké Slavie Dominik Svoboda, z toho dvakrát právě proti Stadionu. Jeho úspěšnost se vyhoupla na 87,80%.

Autor fotografie: Michal Polák (hc-havirov.cz)

Stadion postihly před závěrem základní sezóny klíčové změny v kádru

Po Bílkově odchodu do německého třetiligového Rosemheimu zaujal pozici nejproduktivnějšího hráče Stadionu nejlepší střelec Jan Veselý. K patnácti gólovým trefám přidal deset asistencí. Na paty mu ale dosahuje dnešní oslavenec Aleš Pavlas. Jeho 22 bodů se skládá z pěti gólů a sedmnácti asistencí. Sám Pavlas se v množství gólových nahrávek neustále předhání s dalším obráncem Ondřejem Smetanou, který má v současnosti pouze o jednu méně.

Nejvytíženějším gólmanem Stadionu je Martin Michajlov s třinácti odchytanými zápasy. Litoměřický odchovanec v nich měl úspěšnost zákroků vyčíslenou 91,80%. Současnou jedničkou Stadionu je ale Jakub Škarek. Jeho prozatímní čtyři starty mu vynesly úspěšnost 93,81%. Stabilním náhradníkem je Adam Wolf s bilancí dvou startů a úspěšností 79,49%.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Vzájemné zápasy hovoří ve prospěch Litoměřic

25.9., 6. kolo: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice 2:3
Branky a nahrávky: 23. Kusko (Zohorna), 24. Wasserbauer (Havránek) - 7. Bílek (Jandus, Pavlas), 23. Bílek (Kvasnička, Veselý), 25. Smetana (Pavlas).
Sestava Třebíče: Vejmelka – Kaláb, Vágner, Půža, Mikyska, Hort, Čejka – Horký, Dolníček, Erat – Vodný, Havránek, Wasserbauer – Kristl, Zohorna, Kusko – Kratochvíl, Král, Malec.
Sestava Litoměřic: Rybár – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jandus, Strejček – Bílek, Veselý, Helt – M. Chalupa, Kodýtek, Kantner – Jirásek, Miškář, Pilař – Komárek, Hanták, Havelka.

30.10., 19. kolo: HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč 4:3
Branky a nahrávky: 8. Jandus (Strejček, Kantner), 15. Bílek (Pavlas, Hanták), 25. Jeřábek (Miškář, Kantner), 26. Veselý (Pavlas, Bílek) - 22. Havránek (Vodný), 28. Kristl (Zohorna, Půža), 39. Dolníček (Vodný, Půža).
Sestava Litoměřic: Kantor – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Doudera, Strejček, Jandus – Komárek, Veselý, Bílek – Dvořák, Miškář, Kantner – Helt, Válek, Stříbrný – Havelka, Hanták, Jirásek.
Sestava Třebíče: Jekel (26. Svoboda) – Vágner, Nedbal, Půža, Hort, Spurný, Furch – Erat, Dolníček, Horký – Havránek, Kusko, Vodný – Zohorna, Wasserbauer, Kristl – Malec, Král, Paták.

20.12., 32. kolo: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice 4:2
Branky a nahrávky: 3. Kusko (Horký, Vágner), 5. Vodný (Kusko, Kristl), 27. Vágner (Diviš, Horký), 36. Havránek (Erat, Diviš) – 16. Strejček (Řehoř, Smetana), 26. Havelka (Strejček).
Sestava Třebíče: Jekel (29. Svoboda) – Vágner, Kaláb, Čejka, Mikyska, Půža, Furch, Hort – Erat, Dolníček, Kratochvíl – Vodný, Kusko, Kristl – Havránek, Diviš, Horký – Malec, Tadeáš Král, Mlynář.
Sestava Litoměřic: Tomáš Král – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Strejček, Jebavý, Jandus, Málek – Kusý, Veselý, Dvořák – Řehoř, Šimeček, Jirásek – Pilař, Miškář, Kantner – Havelka, Hanták, Zajan.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová