7. 1. 2018 | Jan Luňáček

Jsem flegmatik a snažím se vždy zachovat chladnou hlavu, říká Adam Wolf

V litoměřické brance se v utkání proti Benátkám nad Jizerou postavil teprve osmnáctiletý Adam Wolf, který je hráčem pražské Sparty. S hokejem začínal v Plzni, ale od roku 2014 hájí branku pražského klubu. Od tohoto roku je také ve výběrech mládežnických reprezentací. Adam je zařazen do programu Dukla a v Litoměřicích by se měl seznámit se seniorským hokejem.

Adame, můžete nám říci pár vět k dnešnímu utkání?

Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, protože jak my, tak i Benátky na tom nyní nejsou moc dobře. Pro mě to nebyl lehký zápas, protože v první třetině na mě šlo jen minimum střel a já jsem se nedostal ani do zápasového tempa. Zisk tří bodů pro nás je ale velice cenný. Takto vybojované body jsme potřebovali.

Vy jste dnes nastoupil v tomto utkání poprvé od počátečních minut. Bylo těžké se s tím vyrovnat?

Z důvodu toho, že na mě šlo v první třetině málo střel, tak jsem byl poměrně nerozchytaný. V tom to bylo těžké. Kluci mi v obraně ale hodně pomohli a soupeř proto neměl skoro žádné šance.

Po první třetině to vypadalo, že utkání bude jednoznačné. Ale ono se ještě zdramatizovalo.

Benátky začaly od druhé třetiny více hrát. Asi na ně o přestávce trenér trochu zatlačil. Od druhé třetiny jsme také inkasovali tři branky, protože jsme začali hrát dost v oslabení. Na jednu střelu od modré jsem ale asi měl dosáhnout. Jinak jedna branka byla z dorážky z bezprostřední blízkosti a to už jsem nestíhal.

V poslední třetině se ale utkání trochu přiostřilo.

To je pravda. pro nás to ale asi nebylo moc dobré, protože jsme si zápas zdramatizovali. Z našeho jasného vedení se soupeř dotáhl na rozdíl jediné branky a mohl sahat po bodu. Nejhůře mi bylo ale v první třetině, kdy jsem moc nechytal. Když se blížil konec zápasu, tak jsem si byl jistější a při odvolání jejich brankáře jsem věřil, že dnes vyhrajeme.

Neměl jste v této třetině trochu obavy o výsledek?

Ale ani ne. Já jsem trochu flegmatik a snažím se vždy zachovat klidnou hlavu. Taky jsem věřil klukům, že vedení udrží.

Do konce sezony je ještě dost zápasů. Předpokládáte, že se do branky ještě postavíte?

Já bych za to byl hrozně rád. Ale o tom rozhoduje hodně faktorů. Pokud šanci dostanu, budu se snažit ji využít co nejlépe.

Vy jste v Litoměřicích od začátku sezony. Jak jste zde spokojený?

Ano. Jsem tu od začátku sezony, ale jezdím střídavě také na Spartu do Prahy na juniorskou soutěž. Myslím si, že je mi pobyt zde dost prospěšný, protože se tu hraje seniorský hokej, jsou i jiné tréninky, dobré zázemí a trenéři. Také jsem v týmu potkal i některé kluky se kterými jsem se setkal v mládežnických reprezentacích na různých soustředěních. Pokud nastupuji za Spartu, tak do Litoměřic dojíždím, ale když je nutné, tak zůstávám zde na stadionu.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů ve vaší kariéře.