30. 12. 2017 | Jan Luňáček

Moje vstřelená branka byla jen slabá náplast, říká Martin Kadlec

V posledním domácím zápase proti týmu Kladna nastoupil v dresu litoměřických kališníku útočník Martin Kadlec, který přišel do Litoměřic z pražské Slavie. Ve svém druhém utkání za Litoměřice vstřelil v přesilové hře jedinou branku domácích a pokazil hostujícímu brankáři čisté konto. Martin odehrál ve WSM lize již 245 zápasů a jako zkušený útočník by měl litoměřickému týmu pomoci v několika následujících zápasech.

Martine, mohl byste nám krátce zhodnotit utkání proti kladenským Rytířům?

K tomuto zápasu není moc co říci. Ale myslím si, že třeba první třetina byla dost vyrovnaná. Určitě jsme tam měli o nějakou šanci více než soupeř. A kdyby se nám podařilo vstřelit branku možná by utkání vypadalo jinak než takto. Bohužel, první třetina skončila nula ku nule, což byl ale stále dobrý výsledek. Možná nás trochu tento výsledek uspokojil v tom, že jsme si mysleli, že jsme opět odehráli dobrou třetinu proti silnému soupeři, což se nám dařilo i v posledním zápase v Karlových Varech. Pak jsme ale dostali dvě branky v oslabení a úplně jsme se sesypali. Je to velká škoda, protože se to stalo v domácím utkání před skvělou návštěvou a po dlouhé době, kdy jsme hráli jen venku. Takto jsme si pokazili poslední utkáni v tomto roce a ještě k tomu doma.

Byl moment, kdy jste dostali dvě branky v oslabení a jednu při vlastní přesilovce rozhodující v tomto utkání?

Určitě ano. V dnešní době víme, že často v utkání rozhodují přesilovky a dnes jsme těch branek v oslabení dostali až moc.

V Karlových Varech litoměřický tým odehrál dobré utkání. Chtěli jste opět sebrat týmu z čela tabulky alespoň nějaký bod?

Určitě. Já osobně jsme věřil, že bychom na Kladnu nějaké body uhrát mohli. První třetina ukázala, že jsme na to možná i měli. Ale ve druhé třetině jsme se nesmyslně sesypali a divákům se za to můžeme jen omluvit. Nový rok musíme začít lépe a toto poslední utkání hodit za hlavu.

Vy jste přišel do Litoměřic pomoci týmu v situaci, kdy se mu moc nedaří. Byl jste si toho vědom?

Já sleduji v naší lize všechny týmy a věděl jsem, jak na tom Litoměřice momentálně jsou. Neřekl bych, že tento mladý tým je na tom až tak špatně. Předpokládal bych, že se bude od začátku pohybovat úplně na dně tabulky, ale ono to tak nebylo. Dost dlouho byl litoměřický tým kolem šestého místa ale stalo se, že přišla tato krize. Ta potká během soutěže skoro každého. Mladí junioři a reprezentanti v tomto týmu hrají dobrý hokej a že pár zápasů nevyjde, to se prostě stane. Věděl jsem do čeho jdu a doufám, že týmu pomůžu. Na osmé místo se neztrácí až moc bodů a stále je to reálné dostat se na tuto pozici.

Vám se podařilo v tomto utkání proti Rytířům vstřelit jedinou branku Litoměřic. Potěšila vás?

Je to taková slabá náplast na celkový výsledek. Jsem rád za vstřelenou branku jako každý útočník, ale s celkovým výsledkem to už nemohlo nic udělat. Příště snad pomůžu týmu tak, že z toho budou nějaké body.

Jak to s vámi bude v Litoměřicích v dalším období?

Tak to sám zatím nevím. Jsem tu na hostování, ale vše záleží na Slavii. Měl bych tu být do konce ledna příštího roku a pak nevím. Třeba mě Slavie pošle zase někam jinam. Opravdu nevím. To je otázka na vedení týmu.

Děkuji za rozhovor a ať se vám ve vaší kariéře daří.