28. 12. 2017 | Vít Trubička

Po měsíci doma, zlomí kališníci nepříznivou sérii?

Šestizápasová série venkovních utkání je u konce. Po ní Stadion přivítá jednoho z favoritů WSM Ligy kladenské Rytíře. S ním má zatím ze dvou již odehraných zápasů jeden bod. Kališníci budou chtít zcela jistě navázat na středeční zápas v Karlových Varech, z něhož si odvezli též bod po zaváhání v prodloužení. Rytíři ale dokázali předchozí tři zápasy vyhrát. Přeruší Stadion jejich šňůru vítězství a naopak zahájí svou? Utkání začíná v 18 hodin, sledovat jej též můžete prostřednictvím tvcom.cz

Údaje před
35. kolem

Porovnání
po 1. - 34. kole
11-3-5-14
celková bilance
18-4-4-8
12.
postavení v tabulce
3.
44
získané body
66
76
počet vstřelených branek
108
91
počet obdržených branek
79
Vítězslav Bílek (10+12) – 22 bodů
nejproduktivnější hráč
Patrik Machač (9+18) – 27 bodů
Vítězslav Bílek – 10 tref
Jan Veselý – 10 tref
nejlepší střelci
David Tůma – 17 tref
Ondřej Smetana – 14 nahrávek
nejvíce asistencí
Patrik Machač – 18 nahrávek
Martin Havelka – 67 TM
nejtrestanější hráč
David Štich – 55 TM
Aleš Pavlas – 22:24
nejvyšší průměrný ice-time
Petr Štindl – 21:40
Tomáš Král – 91,98%
Martin MIchajlov – 92,77%
Milan Klouček – 89,62%
úspěšnost brankářů
Lukáš Cikánek – 90,41%
Miroslav Kopřiva – 89,72%
David Stahl – 92,00%
46,27%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
55,90%
85,88%
ubráněná oslabení
78,46%
9,83%
využití přesilovek
12,58%

Posledních 5 kol z pohledu Kladna

  • Kladno – Benátky n. J. 9:3
  • Kladno – Karlovy Vary 3:2 sn.
  • Kladno – Ústí n. L. 5:2
  • Kladno – Přerov 2:3
  • Třebíč – Kladno 4:3 pp.

Kladno drží krok s čelem, na samotný vrchol však cestu nenachází

Svou čtvrtou prvoligovou sezónu zatím drží Rytíři ve stále stejných kolejích. U Středočechů převažují zcela jasně výhry, jsou ale střídány porážkami trochu častěji. Velmi vyrovnaně se drží na čelních pozicích, ovšem na samotné první místo jim vždy nějaký malý kousek schází. V tuto chvíli to jsou dva body, které Kladno ztrácí na vedoucí dvojici z Karlových Varů a Českých Budějovic.

Poslední utkání odehrálo Kladno ještě před Vánoci. Na svém ledě přivítalo soupeře z opačného pólu tabulky, Benátky nad Jizerou. Rytíři využili nepříliš povedenou formu svého soupeře, kterou využili vysokou výhrou 9:3. Velkou mírou se na výhře podílel Matěj Pekr, který si připsal bilanci 1+3. Dva góly za záda benáteckého gólmana Stezky nasázeli Petr Štindl, David Tůma a Roman Přikryl.

Autor fotografie: David Pořízek (hokejprerov.cz)

Ofenzívě Rytířů vládne Machač, v brance se střídají Kopřiva a Cikánek

Největší počet kanadských bodů má za kladenské Patrik Machač. Patří mu díky bilanci devíti gólů a sedmnácti asistencí i první místo v tabulce nahrávačů. O jeden bod za asistenci méně si připsal fanouškům Stadionu zcela jistě známý Jan Kloz. Nejlepším střelcem Kladna i celé WSM Ligy je další bývalý hráč Litoměřic David Tůma. K vyšvihnutí se do čela mu stačilo sedmnáct gólových tref, ke kterým přidal šest nahrávek. Ovšem v počtu kanadských bodů se před Tůmu dostal ještě Jakub Strnad. Jeho 24 bodů se skládá z patnácti gólů a devíti asistencí.

Dvacet utkání za Rytíři odchytal Lukáš Cikánek. Jeho procentuální úspěšnost je rovna 90,41%. O pět utkání měně strávil ve svatyni Rytířů Miroslav Kopřiva. Úspěšnost jeho zákroků je rovna 89,72%. Jediné utkání za kladenské odchytal junior David Stahl. Bilance jeho úspěšných zákroků je vyčíslena 92,00%.

Autor fotografie: Jan Čech (Karlovarský deník)

Úspěšný start Litoměřic vystřídala nepříliš příznivá série

Kališníci rozehráli letošní sezónu velmi úspěšně. Po celkem dlouhou dobu se drželi mezi šestým a osmým místem tabulky. Mladý tým Litoměřic potrápil i velké favority soutěže. Své by o tom mohli vyprávět všichni tři největší – Karlovy Vary, Kladno a České Budějovice. První dva zmínění o body v Litoměřicích přišli, třetí se pro plný bodový zisk musel velmi nadřít. Prosinec se ale Litoměřicím ne úplně vyvedl. Z šesti venkovních utkání v řadě si připsaly jeden bod, a to právě z toho posledního proti Karlovým Varům.

Branku Litoměřic v tuto chvíli hájí Tomáš Král. Jeho čtrnáct utkání mu vyneslo úspěšnost 91,98%. Před juniorském mistrovství světa a turnaji World Junior A Hockey Challenge zastával funkci jedničky Milan Klouček. Jeho procentuální úspěšnost během deseti utkání je vyčíslena 89,62%. Devětkrát v brance Stadionu nastoupil Martin Michajlov. Míra úspěšných zákroků je u něj nejvyšší ze všech zmíněných, činí 92,77%.

Nejproduktivnějším hráčem Stadionu je v tuto chvíli Vítězslav Bílek. A to díky deseti gólům a dvanácti asistencím. O post nejlepšího střelce se Bílek dělí s Janem Veselým. Nejlepším nahrávačem litoměřického celku je Ondřej Smetana. Ten na góly nahrál hned čtrnáctkrát. O pouhou asistenci méně má na svém kontě Aleš Pavlas.

Autor fotografie: Jiří Horký (hstrebic.cz)

Předchozí vzájemná utkání této sezóny

4.10., 9. kolo: HC Stadion Litoměřice – Rytíři Kladno 1:2 sn.
Branky a nahrávky: 50. Bílek (Zajan, Hanták) – 23. Tůma (Lenďák, Machač), rozh. náj. Kloz
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:0
V oslabení: 0:1
Sestava Stadionu: Král – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jebavý, Strejček – Jirásek, Veselý, Bílek – Stříbrný, Šimeček, Helt – Pilař, Miškář, Kantner – Zajan, Hanták, Komárek.
Sestava Kladna: Kopřiva – Hořava, Lenďák, Kehar, Štindl, Štich, Zelingr – Strnad, Kubík, Matula – Zikmund, Svedlund, Lorraine – Kloz, Machač, Tůma – Redlich, Kaut, Kružík.

15.11., 22. kolo: Rytíři Kladno – HC Stadion Litoměřice 3:0
Branky a nahrávky: 43. Bláha (Kloz, Machač), 47. Přikryl (Pekr, Strnad), 50. Svedlund (Lorraine, Zikmund).
Vyloučení: 4:7
Využití: 0:0
Sestava Kladna: Kopřiva – Hořava, Repe, Lenďák, Štich, Kehar, Štindl – Redlich, Kubík, Kružík – Kloz, Machač, Bláha – Strnad, Přikryl, Pekr – Zikmund, Svedlund, Lorraine.
Sestava Litoměřic: Král – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Strejček, Jebavý, Jandus – Řehoř, Veselý, Bílek – Pilař, Hanták, Kantner – Helt, Válek, Stříbrný – Jirásek, Havelka, Dvořák.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová