21. 12. 2017 | Vít Trubička

Stadion se vydá k derby proti ústeckému Slovanu

Souboj dvou sousedů v tabulce, které dělí jediný bod, zatím přinesl výhry obou celků. Ústí nad Labem v minulém utkání proti Přerovu zahájilo vítězně čtyřzápasovou sérii domácích utkání. Zatímco Litoměřice mají za sebou již čtyři venkovní utkání a před sebou ještě dvě. Bohužel všechny bez bodu. Uspěje Stadion letos poprvé na ledě největšího rivala? Utkání začíná v 18 hodin.

Můžete jej sledovat prostřednictvím tvcom.cz

Údaje před
33. kolem

Porovnání
po 1. - 32. kole
11-1-7-13
celková bilance
11-3-4-13
11.
postavení v tabulce
10.
42
získané body
43
94
počet vstřelených branek
74
118
počet obdržených branek
85
Daniel Vrdlovec (9+21) – 30 bodů
nejproduktivnější hráč
Vítězslav Bílek (10+11) – 21 bodů
David Merta – 14 tref
nejlepší střelci
Vítězslav Bílek – 10 tref
Jan Veselý – 10 tref
Daniel Vrdlovec – 21 nahrávek
nejvíce asistencí
Ondřej Smetana – 14 nahrávek
Patrik Husák – 56 TM
nejtrestanější hráč
Martin Havelka – 65 TM
David Bernad – 25:32
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas – 22:25
Jakub Soukup – 91,01%
Jan Dlouhý – 95,89%
Jan Růžička – 90,57%
Martin Volke – 88,64%
úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 91,64%
Martin Michajlov – 92,77%
Milan Klouček – 89,62%
39,72%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
46,14%
80,13%
ubráněná oslabení
85,09%
20,53%
využití přesilovek
9,76%

Posledních 5 kol z pohledu Ústí nad Labem

  • Ústí n. L. – Přerov 3:1
  • Kladno – Ústí n. L. 5:2
  • Ústí n. L. – Karlovy Vary 1:3
  • Ústí n. L. – Benátky n. J. 6:2
  • Třebíč – Ústí n. L. 4:3

Slovan zažívá jednu z nejhorších sezón

Ústečané se již delší dobu drží hlouběji pod hranicí postupu do play-off. I díky velké marodce nedokázali již docela dlouhou dobu zvítězit alespoň ve dvou utkáních v řadě. Momentálně spíše mezi výhrami mají dvě a více proher. Jejich nejdelší bezvýherná bilance činila pět zápasů, během nichž padli velmi vysokými debakly s Motorem České Budějovice a Prostějovem. Přestože úvod sezóny vypadal velmi nadějně, dokonce Antonín Melka vládl kanadskému bodování, v její půlce nastal strmý pád, z něhož se Slovan postupně zvedá.

Slovan zahájil čtveřici domácích utkání proti Přerovu. Tomu přerušil vítěznou sérii. Po celou dobu Ústečané utkání ovládali, byť za záda Klimeše padly pouhé tři góly. Ústecký gólman Dlouhý pak inkasoval jedinkrát. V utkání se představila nová posila Slovanu, kladenský junior Daniel Kružík. Ten se velmi výrazně podepsal nad ústeckou výhrou. Ve své premiéře v žlutomodrém dresu se uvedl hned dvěma góly do přerovské svatyně.

Autor fotografie: Radek Žák (sportyusti.cz)

Vzájemná utkání zatím přinesla vyrovnanou bilanci

V této sezóně mají za sebou Litoměřice a Ústí nad Labem již dva zápasy. Oba dopadly velmi těsným rozdílem. Oba byly odehrány v litoměřické Kalich Areně. V úvodním duelu Stadion úspěšně dotáhnul manko z první třetiny, ve které padly dva góly za záda Milana Kloučka. Josef Stříbrný a Petr Kodýtek pak utkání poslali do samostatných nájezdů. V tom rozhodujícím se prosadil bývalý hráč Slovanu, kapitán Litoměřic Aleš Pavlas.

Druhý duel přinesl zlom v nepříznivé sérii pro Slovan. Ten, až do této doby, v Litoměřicích již dva roky nezvítězil. Velmi vyrovnaný vývoj utkání rozhodl až samý závěr. Až v 56. minutě padl za záda Martina Michajlova rozhodující gól z hole Lukáše Volfa, přčemž výhru Slovanu pojistil v poslední minutě Jaroslav Roubík.

27.9., 7. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí n. Labem 3:2 sn.
Branky a nahrávky: 25. Stříbrný, 52. Kodýtek (Kvasnička, Strejček), rozh. náj. Pavlas – 4. Melka (Smolka), 11. Severa (Bernad).
Vyloučení: 5:5
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 42:24
Sestava Litoměřic: Klouček – Pavlas, Jeřábek, Kvasnička, Smetana, Strejček, Jandus – Stříbrný, Veselý, Bílek – Kantner, Kodýtek, Chalupa – Pilař, Miškář, Jirásek – Havelka, Hanták, Komárek.
Sestava Ústí: Volke – Husák, Bernad, Hes, Macek, Vaněk, Zdvořáček – Gengel, Melka, Smolka – Merta, Vrdlovec, Severa – Dufek, Najman, Kousal – Mical, Volf, Markulinec.

1.11., 20. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí n. Labem 1:3
Branky a nahrávky: 47. Miškář (Dvořák, Kantner) – 39. Merta (Kousal, Hes), 56. Volf (Severa, Hrdinka), 60. Roubík.
Vyloučení: 5:7
Využití: 0:1
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 37:27
Sestava Litoměřic: Michajlov – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Málek, Strejček, Jandus – Kusý, Pavlík, Bílek – Dvořák, Miškář, Kantner – Válek, Hanták, Stříbrný – Havelka, Komárek, Pilař.
Sestava Ústí: Růžička – Bernad, Hrdinka, Husák, Hes, Mlčoch, Vaněk – Smolka, Roubík, Melka – Kousal, Vrdlovec, Merta – Severa, Volf, Gengel – Sladkovský, Navarra.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Ofenzivě Ústí vládne Vrdlovec, v brance se střídají čtyři gólmani

Nejproduktivnějším hráčem Slovanu je Daniel Vrdlovec. Do své pozice se pasoval devíti góly a 21 gólovými nahrávkami. Pouze o jeden bod méně a bilanci deset gólů a devatenáct asistencí má veterán Jaroslav Roubík. Za zmínku stojí též bilance Antonína Melky, který hájí třetí místo s dvoubodovým odstupem na první. Do své pozice se dostal dvanácti góly a šestnácti asistencemi. Nejlepším střelcem Slovanu je však David Merta, který se prosadil čtrnáctkrát. Počet asistencí zastavil na metě s číslem šest.

V brance Slovanu se v průběhu sezóny vystřídali hned čtyři gólmani. Nejvíce startů má Jakub Soukup. Do branky Ústečanů se postavil třináctkrát, jeho úspěšnost je rovna 91,01%. O dva starty méně má Jan Růžička s úspěšností 90,57%. Zejména ze začátku sezóny hájil osmkrát branku Slovanu Martin Volke. Ve svých zákrocích byl úspěšný na 88,64%. Čtyřikrát se objevil v brance Ústí Jan Dlouhý. Jeho úspěšnost je ale ze všech zmíněných nejvyšší. Je vyčíslena 95,89%.

Autor fotografie: Radek Žák (sportyusti.cz)