21. 11. 2017 | Vít Trubička

Stadion se vydá do Edenu, udrží se na vítězné vlně?

Na hráče Litoměřic čeká druhý venkovní zápas v řadě. Po úspěšné zvládnutém duelu v Benátkách nad Jizerou se kališníci vydají k zápasu proti pražské Slavii, kterou v letošní sezóně již porazili. Sešívání mají velmi podobnou bilanci jako Stadion a v tabulce pouze o jediný bod výše. Vypjaté utkání můžete navštívit od 18 hodin v Praze.

Údaje před
24. kolem

Porovnání
po 1. - 23. kole
13-0-2-9
celková bilance
10-3-4-7
4.
postavení v tabulce
6.
41
získané body
40
61
počet vstřelených branek
62
52
počet obdržených branek
62
David Šafránek (5+13) – 18 bodů
nejproduktivnější hráč
Vítězslav Bílek (9+9) – 18 bodů
Jiří Drtina – 7 tref
Zdeněk Kubica – 7 tref
Martin Kadlec – 7 tref
nejlepší střelci
Vítězslav Bílek – 9 tref
Jan Veselý – 9 tref
David Šafránek – 13 nahrávek
nejvíce asistencí
Aleš Pavlas – 13 nahrávek
Marek Ryzák – 27 TM
nejtrestanější hráč
Martin Havelka – 55 TM
Jiří Drtina – 22:40
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas – 22:44
Dominik Frodl – 93,35%
Patrik Polívka – 89,02%
úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 92,28%
Martin Michajlov – 93,28%
51,33%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
47,22%
86,81%
ubráněná oslabení
86,72%
21,00%
využití přesilovek
10,08%

Posledních 5 kol z pohledu Slavie

  • Přerov – Slavia 2:3
  • Slavia – Kladno 4:2
  • Karlovy Vary – Slavia 6:2
  • Slavia – Ústí n. L. 8:1
  • Třebíč – Slavia 2:0

Sešívaným se povedl návrat na loňské pozice

Pražský celek, před sezónou posílený o mnoho hráčů z Mountfieldu HK, se na počátku držel spíše u dna tabulky. Ovšem podobně jako hradecký celek se i Pražané dostali do vyšších pater. Slavii k tomu výrazně dopomohla čtyřzápasová série výher, během které porazila budějovický Motor, Prostějov, Kadaň a Frýdek-Místek. Před touto nedokázal pražský tým zvítězit ve dvou zápasech v řadě, zatímco dvojice porážek v řadě se sešívaným několikrát povedla.

Poslední utkání sehrála Slavia na ledě přerovských Zubrů. Těm uštědřila druhou porážku v řadě, právě po Litoměřicích. Zejména díky dvěma gólům Martina Kadlece strhla Slavia vedení na svou stranu, úvodním střelcem se však stal již po 62 vteřinách hry Jan Holý. Přerovští pouze zdramatizovali utkání v závěru, díky trefám Pšurného a Paly. K vyrovnaní už se nedostali, Zubří pád tabulkou se tedy stále nezastavil.

Autor fotografie: Jan Gebauer (hokejprerov.cz)

První vzájemný zápas rozhodlo prodloužení

Počátek třetiny přinesl rychlé vedení Slavie po souhře exlitoměřického, a částečně i exslávistického dua Nedvídek – Kopta. Právě Ondřej Kopta nyní obléká dres Vsetína, kde se setkal s dalšími spoluhráči z Litoměřic, Jaroslavem Pavelkou a Petrem Beránkem. Na tuto střelu velmi rychle zareagoval Martin Jandus. Přestřelka poté nadále pokračovala, postupně se prosadili střídavě sešívání i kališníci v pořadí Novák, Veselý, Kadlec, Bílek. Definitivní vedení strhl na stranu Litoměřic v 63. minutě Denis Kusý, pro něhož to byl premiérový gól při premiérovém startu v litoměřickém dresu.

12. kolo, 11.10.2017: HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha 4:3 pp.
Branky a nahrávky: 5. Jandus (Kusý, Bílek), 26. Veselý (Kusý, Bílek), 52. Bílek (Veselý, Smetana), 63. Kusý (Pavlas, Kodýtek).
Střely na branku: 34:23
Vyloučení: 2:5
Využití: 1:0
Sestava Litoměřic: Král – Kachyňa, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jebavý, Jandus – Kusý, Veselý, Bílek – Kantner, Kodýtek, Chalupa – Stříbrný, Šimeček, Helt – Komárek, Miškář, Jirásek.
Sestava Slavie: Frodl – Drtina, Novák, Kasík, Holý, Ryzák, Kolařík – Vracovský, Nedvídek, Kopta – Krejčík, Šafránek, Kubica – Ondráček, Šagát, Kadlec – Krliš, Furch, Šteiner.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Ofenzivě těsně vládne Šafránek, branku hájí Frodl

Nejproduktivnějším hráčem sešívaných je David Šafránek, který v odehraných 24 zápasech pětkrát skóroval a třináctkrát asistoval. Zároveň se stal nejlepším nahrávačem svého celku. O bod méně má na svém kontě jeden ze tří nejlepším střelců, Jiří Drtina (na fotce). Odchovanec Slavie má na svém kontě sedm gólů a deset asistencí. Drží rovněž korunu pro nejproduktivnějšího obránce. Sedmkrát se gólově prosadili taktéž Martin Kadlec, který k nim přidal čtyři nahrávky, a Zdeněk Kubica, ten má na svém kontě nahrávek hned osm.

Sedmnáct zápasů hájil svatyni sešívaných Dominik Frodl, jeho úspěšnost je v nich rovna 93,35%. Ve třech zápasech navíc vychytal čisté konto. Osmkrát alternoval Patrik Polívka. Úspěšnost plzeňského odchovance v těchto utkáních je vyčíslena 89,02%.

Autor fotografie: Jan Čech (Karlovarský deník)