19. 11. 2017 | Vít Trubička

Kališníci se vydají do Benátek, vrátí jim domácí porážku?

Po úspěšné zvládnutém domácím duelu proti přerovským Zubrům čeká na litoměřické hokejisty výjezd do Středních Čech. Benátkám se zatím příliš nedaří, po 22 kolech se krčí na třináctém místě s třináctibodovou ztrátou na kališníky. V předchozím utkání se povedlo vyhrát Benátkám, Litoměřice jim mají zcela jistě co vracet. Utkání začíná v 17:30, kromě návštěvy benáteckého stadionu jej můžete sledovat na tvcom.cz

Údaje před
23. kolem

Porovnání
po 1. - 22. kole
6-1-4-11
celková bilance
9-3-4-7
13.
postavení v tabulce
8.
24
získané body
37
61
počet vstřelených branek
60
88
počet obdržených branek
61
Zdeněk Král (5+14) – 19 bodů
nejproduktivnější hráč
Vítězslav Bílek (9+8) – 17 bodů
Ladislav Bittner – 7 tref
nejlepší střelec
Vítězslav Bílek – 9 tref
Zdeněk Král – 14 nahrávek
nejvíce asistencí
Aleš Pavlas – 12 nahrávek
Patrik Maier – 62 TM
nejtrestanější hráč
Martin Havelka – 55 TM
Tomáš Havlín – 24:08
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas – 22:45
Josef Kořenář – 91,51%
Aleš Stezka – 87,92%
úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 91,89%
Martin Michajlov – 93,28%
37,34%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
47,22%
80,58%
ubráněná oslabení
85,95%
22,55%
využití přesilovek
9,60%

Posledních 5 kol z pohledu Benátek nad Jizerou

  • Frýdek-Místek – Benátky n. J. 6:3
  • Benátky n. J. – Přerov 4:5 sn.
  • Kadaň – Benátky n. J. 2:4
  • Benátky n. J. – Kladno 2:5
  • Prostějov – Benátky n. J. 7:2

Vydařený vstup do sezóny vystřídala série porážek

Benátky zahájily novou sezónu dvěma výhrami proti Třebíči a Havířovu. Následně se jim povedlo obrat o body českobudějovický Motor. Série víceméně pravidelných výher však u Benáteckých skončila již v 6. kole, v němž porazili prostějovské Jestřáby. Od té doby Středočeši zvítězili pouze třikrát, proti Litoměřicím, Třebíči a Kadani. Ostatní zápasy Benátky prohrály. Celkem často se u nich střídají prohry vyšším rozdílem, i ty vyrovnané o jednu, či dvě branky.

Předchozí utkání sehrály Benátky ve Frýdku-Místku. Středočeši museli již od počátku silnému náporu Rysů, kteří postupně nasázel za záda Josefa Kořenáře, posléze i Aleše Stezky pět gólů. Za Benátecké nastoupila i posila z Liberce Dominik Lakatoš. Benátky dotahovaly ztrátu až ve třetí třetině, na nic lepšího, než tři gólové trefy. Z haly Polárka tedy odjely s porážkou 3:6.

Autor fotografie: Lukáš Staněk (hcf-m.cz)

Přechozí utkání rozhodlo využití přesilových her

Přestože se Stadion ujal ve 13. minutě po trefě Matěje Chalupy, radovali se nakonec Benátečtí. V druhé třetině se prosadili Tomáš Havlín a Adam Dlouhý. V závěru definitivně pojistil výhru pro Středočechy Petr Kolmann. Hned tři góly tohoto utkání padly z přesilových her. Jedna na straně Litoměřic, dvakrát na straně Benátek. Středočeši touto výhrou ukončili čtyřzápasovou sérii proher, Stadion byl v tuto chvíli v období střídání výher a proher.

11. kolo, 9.10.2017: HC Stadion Litoměřice – HC Benátky nad Jizerou 1:3
Branky a nahrávky: 13. Chalupa (Kvasnička, Kodýtek) – 24. Havlín (Vlach, Král), 34. Dlouhý (Hrníčko, Husa), 57. Kolmann (Husa, Král).
Střely na branku: 32:33
Vyloučení: 7:10, navíc Maier 10 min OT, Vlach 10 min OT a do konce utkání, Šmíd 10 min OT (všichni BEN).
Využití: 1:2
Sestava Litoměřic: Král – Pavlas, Kachyňa, Kvasnička, Smetana, Jandus, Jebavý, Málek – Bílek, Veselý, Zajan – Chalupa, Kodýtek, Kantner – Helt, Šimeček, Stříbrný – Komárek, Jeřábek.
Sestava Benátek n. J.: Kořenář – Husa, Kolmann, Havlín, Šmíd, Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Král, Vlach – Wiencek, Veselý, Teplý.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Benátecké stopy v kádru Litoměřic

Pikantní bude vzájemné utkání pro Kryštofa Hrabíka (na fotce), který ještě ve čtvrtek 16.11. nastoupil za Benátky v duelu proti Přerovu. Proti Zubrům odehrál i první zápas za Stadion. S Benátkami se rozloučil po dvouletém angažmá prohrou 4:5 v samostatných nájezdech, působení v Litoměřicích začal o den později výhrou 4:2. V dresu Benátek vstřelil do sítě Přerova jeden gól, v kališnickém trikotu jednou asistoval. Za 19 zápasů, odehraných v letošní sezóně v Benátkách, má na svém kontě celkem dvě gólové trefy a šest asistencí. V loňském ročníku odehrál za Benátky 39 zápasů, s bilancí pěti gólů a sedmi nahrávek. V loňském ročníku odehrál šestnáct utkání za Benátky Martin Jandus, v nich jedinkrát asistoval.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Ofenziva Benátek našla svého Krále, v brance se střídají Kořenář a Stezka

Nejproduktivnějším hráčem Benátek nad Jizerou je Zdeněk Král. Odchovanec Bílých Tygrů nastoupil do dvaceti zápasů, ve kterých se pětkrát gólově prosadil a čtrnáctkrát asistoval. Drží taktéž korunu pro nejlepšího nahrávače. Nejlepším střelcem Benátek je Ladislav Bittner. Během 21 zápasů má na svém kontě sedm gólových tref a tři asistence. I přes poloviční počet utkání již předčil svou produktivitu z loňského ročníku, v němž v 45 zápasech vstřelil čtyři góly a třikrát asistoval.

Do branky Benátek nad Jizerou zatím nastoupili dva hráči. Čtrnáct utkání odchytal Josef Kořenář, který je Benátkách na hostování z extraligové Jihlavy, zároveň před sezónou podepsal nováčkovskou smlouvu v San Jose Sharks. V nich si připsal procentuální úspěšnost 91,51%. Dvanáct utkání odchytal liberecký junior Aleš Stezka. Jeho úspěšnost je rovna 87,92%.

Autor fotografie: Jan Čech (Karlovarský deník)