10. 11. 2017 | Vít Trubička

Se lvem místo kalichu, den druhý a třetí

V předchozích dvou dnech zasáhly do hry všechny reprezentační týmy, ve kterých mají Litoměřice své zastoupení. Dvacítka v Balašiše odehrála duely s domácím Ruskem a Švédskem. Devatenáctka sehrála v Kopřivnici první ze třech zápasů proti Finsku. Nakonec ženská osmnáctka odehrála druhý duel z trojzápasu proti Japonsku.

Reprezentace U20

Obě utkání českého celku byly velmi vyrovnané. Českému celku se zprvu podařilo vybojovat bod v duelu s domácím Ruskem. O vítězství sborné bylo rozhodnuto šest vteřin před koncem prodloužení. I v druhém utkání nenechali Češi nic Švédům zadarmo a bojovali o každý volný prostor na ledě. Ve vzájemné přestřelce však nakonec soupeři velmi těsně podlehli. Přesto jsou po třech odehraných zápasech na druhém místě se ziskem třech bodů.

Litoměřická stopa v obou utkáních
Proti Rusku se prosadil jediný hráč české reprezentace, Radovan Pavlík. O něco gólově početnější bylo utkání proti Švédsku. Nejvíce kanadských bodů si v nich připsal Lukáš Doudera (1+1). Jednu asistenci má na svém kontě Matyáš Kantner, který nahrával na úvodní trefu Douderovi.

Autorka fotografie: Kateřina Kundertová (hokej.cz)

Česko "20" - Rusko "20" 1:2 pp.
Branky a nahrávky: 50. Pavlík (Galvas, Havránek) – 22. Popugajev (Slepec), 65. Meščerjakov (Slepec).
Vyloučení: 8:5, navíc Buchtela (Česko) 10 minut.
Využití: 1:1
Sestava České republiky: Škarek – Doudera, Galvas, Haman, Hrdninka, Kvasnička, Buchtela, Jeřábek – Pavlík, Havránek, Kaut, Kantner, Kodýtek, Chalupa, Kofroň, Hrabík, Davídek, Helt, Kousal, Kurovský, Kubík.

Česko "20" - Švédsko "20" 3:4
Branky a nahrávky: 26. Doudera (Kantner), 28. Kurovský (Doudera, Hrabík), 60. Havránek – 22. Karlström (G. Lindström), 39. Zetterlund (Karlström), 50. Zetterlund (Svensson, Sellgren), 59. Brännström.
Vyloučení: 5:3
Využití: 1:0
V oslabení: 1:0
Sestava České republiky: Kořenář – Doudera, Galvas, Haman, Hrdninka, Kvasnička, Buchtela, Jeřábek – Pavlík, Havránek, Kaut, Kantner, Kodýtek, Chalupa, Kofroň, Hrabík, Davídek, Helt, Kousal, Kurovský, Kubík.

Reprezentace U19

Devatenáctka sehrála úvodní ze tří utkání proti Finsku ve slezské Kopřivnici. Tento zápas dlouho nenašel vítěze. O konečném vítězi rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byl bohužel finský tým úspěšnější. Na oba celky však ještě čeká dvojice duelů ve Frýdku-Místku a Ostravě-Porubě.

Litoměřická stopa v utkání:
Na úvodní gól Česka, který padl z hole Jana Václavka asistoval Filip Jirásek. Z litoměřických hráčů dále do utkání zasáhli Michael Gaspar, Jaroslav Dvořák a Martin Havelka. Celé utkání odchytal Milan Klouček s úspěšností 93,33%

Česko "19" - Finsko "19" 2:3 sn.
Branky a nahrávky: 19. Václavek (Jirásek, Rousek), 47. Eret (Váňa, Fryšara) – 17. Seppälä (Isiguzo, Ikonen), 60. Koskenkorva (Seppälä), rozh. náj. Ikonen
Vyloučení: 2:4
Bez využití
Sestava České republiky: Klouček (Wolf) – Padrnos (C), Váňa, Gaspar (A), Kunst, Zelinger, Mareš, Muška – Novák, Chrtek, Toman – Jirásek, Roussek, Václavek – Eret, Fryšara, Dvořák – Havelka (A), Flynn, Kalus.

Reprezentace WU18

Ženská juniorská reprezentace odehrála v Lovosicích druhé ze tří utkání proti reprezentaci Japonska. I tohle utkání přineslo tři vstřelené góly, ovšem ve zrcadlově odlišném poměru oproti prvnímu. Japonkám se povedlo využít tlak v druhé třetině a rozhodnout utkání gólem na 2:1. Češky se poté hodně snažily o vyrovnání. Všechny šance však zahořely na japonské gólmance Sato.

Litoměřická stopa v utkání:
Do tohoto zápasu opět zasáhla Agáta Sarnovská. Podíl na jediném vstřeleném gólu Dýckové nemá, přesto byla hodně vidět v mnoha šancích. Jedinkrát si vyzkoušela pohodlí na trestné lavici lovosického zimního stadionu při vyloučení za nedovolenou hru tělem.

Česko "W18" - Japonsko "W18" 1:2
Branky a nahrávky: 17. Dýcková (Matoušková) - 8. Ogawa (Yamamoto), 31. Suzuki (Sasaki)
Vyloučení: 4:8
Využití: 0:1
Sestava České republiky: Štumbaurová (Juřicová) – Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová (A), Zachová, Hrůšová, Krčková, Hájková , Vlková – Matoušková, Dýcková (C), Sarnovská – Halounová A., Halounová S. Lorencová – Čajanová, Mazancová, Seroiszková – Fabšicová, Černá, Radová – Samohýlová.

Autorka titulní fotografie: Kateřina Kundertová (hokej.cz)