1. 11. 2017 | Jan Luňáček

Hokej bolí. Ale v dalším střídání jsem připraven opět skočit do rány, říká Jan Strejček

Obránce litoměřických kališníků s číslem 93 na dresu patří mezi nové tváře v týmu. Jan Strejček na sebe upozornil svou obětavostí při blokování střel soupeře. A fanoušci si toho také cení. Patří mezi mladé hráče, ale svou hrou přesvědčil o své spolehlivosti. Odchovanec Litvínova přišel do týmu Litoměřic po svém loňském působení v týmu Mostu.

Honzo, mohl byste nám říci pár vět k dnešnímu zápasu?

Dnešní zápas byl trochu vyhrocený, protože šlo o regionální derby. Byl to hokej nahoru dolu a oba týmy si vytvořily několik dobrých šancí ke skórování. Bohužel, my jsme po vyrovnání dostali branku na tři jedna a v závěru při hře bez brankáře třetí branku, která derby rozhodla.

Z vašeho pohledu, která třetina byla dnes nejlepší?

V první třetině jsme měli chvíli i trochu navrch, bohužel jsme neproměnili docela dobré šance. Ve druhé třetině bylo dost vyloučených a hra byla dost hektická. V kabině jsme se chtěli připravit na poslední třetinu, ale protože jsme v ní šance neproměnili, tak jsme dnes přišli o body.

Vy jste dnes nastoupil v litoměřickém týmu ke svému druhému derby. Vnímal jste, že to může být jiné utkání než ostatní?

Bylo to trochu na atmosféře v kabině znát, že jde o derby. Přišlo také dost diváků, jak našich, tak i ústeckých. Podpora fanoušků pro oba týmy byla dobrá a já můžu naše fanoušky pochválit a poděkovat jim, že dnes přišli. Bohužel jsme jim radost neudělali.

Znal jste určitě i někoho z ústeckých hráčů osobně, že?

Znal. S některými jsem hrál v Litvínově i v mém posledním působišti v Mostě. Na ledě jsme ale nevnímal, kdo proti mně zrovna hraje. Všichni protihráči byli dnes mými soupeři.

Nastoupil jste dnes po dlouhé herní odmlce způsobené nemocí. Jak jste se na ledě cítil?

Dneska to bylo pocitově super. Jezdily mně nohy i mně vycházely přihrávky, i když několikrát při mně stálo i štěstí. Jenom ta prohra dost mrzí.

Jakou máte pozici v týmu? Jste docela ofenzivní obránce. Nemusí vás trenéři trochu krotit?

Snažím se podporovat útok a ze strany trenérů je to také v pohodě. Snažím se i blokovat střely. Myslím si, že jsem takový vyvážený obránce.

To vaše blokování střel je na ledě dost vidět. Nebolí vás ten hokej až moc?

Dělám to pro tým. Samozřejmě, že to v daném okamžiku zabolí, ale časem to přejde. Já jsem připravený po dalším střídání opět do té střely skočit.

Jste v Litoměřicích první sezonu. Jste zde spokojen? Určitě jste do obrany perfektně zapadl.

Já se ještě počítám mezi ty mladé hráče, kterých je tu většina. Musím říci, že i ti starší spoluhráči mezi nás perfektně zapadli a chovají se naprosto rovnocenně. A co se týče obrany, tak tam jsme tři starší a tři mladí. Trenéři se snaží postavit dvojice se zkušeným a mladým hráčem do rovnováhy a myslím si, že nám to zatím docela funguje. Jinak jsem v Litoměřicích naprosto spokojen.

Teď vás čeká soupeř nejtěžší, a to vedoucí Karlovy Vary. Máte po dnešním zápase dost zraněných hráčů. Možná bude problém dát dohromady tu nejlepší sestavu.

Myslím si, že je to opravdu atraktivní soupeř, který hraje pohledný hokej. Jsou na čele tabulky a vloni hrály ještě extraligu. Nevím, jak to bude s mladými hráči, protože je čekají reprezentační starty, ale snad se dáme jako tým dohromady. Uvidíme, jak to bude poskládané a necháme to na sobotě.

Děkuji za rozhovor.